Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 181)

MManual 

všechny recenze uživatele

Apocalypse Now je ako preplneny zabavny park. Jedna atrakcia za druhou s dlhymi radami na listky. Na hlavnu atrakciu si je vsak treba pockat 3 hodiny a ta by na koniec neobstala ani ako dedinsky kolotoc. Treba vsak pochvalit slusny vykon Duvalla a prekvapivo aj Harrisona Forda. Niektore vizualizacie je tiez treba vyzdvihnut no Full Metal Jacket je niekde inde - o dve triedy vyssie. ()

stiewe 

všechny recenze uživatele

Když jsem si v 11 večer pouštěl Apokalypsu s myšlenkou, že to bude další film u kterýho usnu a druhý den si ho pustím znova škaredě jsem se mýlil. Něco tak skvostného jsem už dlouhou dobu neviděl. Nečekejte skvěle promyšlený příběh, ale skvěle promyšlené myšlenky. Coppola mi naservíroval válku v celé svoji brutalitě, zvrácenosti, nechutnosti, plnou vražd, šílenství, vojáků kteří mají jediné přání "vrátit se domů". Každou minutou jsem byl více a více pohlcován do víru Vietnamské války (o což po pravdě vůbec nestojím) a v závěrečných scénách jsem si připadal jako součást Willardovy výpravy. Martin Sheen předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v celé herecké kariéře a tímto filmem mě přesvědčil o svých kvalitách. Závěrem nesmím opomenout brilantní hudbu a kameru. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Skvělá a dlouhá cesta po řece, kde divák spolu s vojáky vidí čím dál větší šílenosti, až se dostane do nejšílenějšího doupěte plukovníka Waltera E. Kurtze, na což netrpělivě čeká celý film. Nebo to na konci té cesty je ze všech těch míst předtím šílené nejméně? ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád válečné filmy ... až na ty z Vietnamu. Ta válka je jiná - stejně jako lidé, doba, hudba, prostředí. Většina válečných filmů zobrazuje nějakou bitvu, atentát nebo jinou celkou událost. Filmy z Vietnamu mi připadají všechny na jedno brdo o ničem ale zároveň z nich cítím že se snaží člověku dostat do hlavy a sdělit mu něco víc. Stejně tak je na tom i tento film o praštěným plukovníkovi, jenž se stal cílem svého vlastního vedení. Celý ty tři hodiny jsou v podstatě o ničem - chlápek co jsi hned z bojiště jde zasurfovat, překladiště kam přiletí zajíčci, francouzská osada ... ale stejně to potom člověku nedá spát a musí nad tím vším přemýšlet. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Precizní režie dbá na detail, hudba hraje ty nejlepší tóny a herecký výkon Martina Sheena vytře zrak. Přesto jsem se v tom director's cutu občas ztrácel či snášel nudné chvilky (francouzské žvatlání u stolu neposouvající žádným způsobem děj dopředu), takže druhá projekce téhle válečné psychárny, která se napoprvé snad nedá plně strávit, mě v nejbližší době nemine. ___ Po druhé projekci zvyšuji hodnocení, ale na plný počet to ode mne pořád není, protože mi stále některé pasáže přišly dlouhé, nudné a hlavně zbytečné. Buďto je ten film moc složitý nebo naopak docela prostý. V každém případě mi přijde, že má film nejspíš nějaký štít, skrze kterým ještě nejsem schopen projít, abych ocenil naprosto každou vteřinu. Je to zajisté neobvyklý film, který na válku ve Vietnamu kouká jinak, očima Coppoly, který si prožil při natáčení asi peklo, ale přesto všechno vytvořil velmi působivý snímek. PS: ten konec byl snad ještě silnější, než při prvním zhlédnutí! ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Učíme mladé muže zapalovat lidi, a když chtějí na letadlo napsat Kurva, tak jim to velitel zakáže, že je to sprosté slovo. Úchvatný film, který mě naprosto dostal, a to spíše cestou ke Kurtzovi, než Kurtzem samotným... Několik zcela výborných momentů - surfování při útoku, smrt při poslechu kazety od matky, nálet za Wágnerovy hudby atd. mě úplně dostaly a film nenudil ani při více než tříhodinové čisté stopáži. Rozhodně doporučím dál, protože něco takového se jen tak nevidí. ()

kaspar 

všechny recenze uživatele

Šílenství války v celé své hrůzné kráse. Výborná kamera, hudba, herci, není snad co vytknout. I atmosféru knížky si film zachoval a stejně tak mi i celé to zasazení do války ve Vietnamu dost sedí. The end od Doors na úplném začátku pak prodchnou celý zbytek filmu. ()

Indy21 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní válečný kousek, který hodně těžký na pochopení děje. Jinak je to velmi dobře natočený film. ()

jos_sep 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný válečný film a tak trochu hodně psychárna. Cesta peklem až na jeho samotné dno, kde čeká bůhví co. Bude to týden, co jsem tohle dílo viděl a nějak to stále nemůžu dostat z hlavy. Co mi brání v plném hodnocení jsou ti francouzi, dle mého trošku zbytečná "vsuvka" a brutální stopáž, která se mohla trošku osekat třeba u těch Francouzů :) Až to trochu vstřebám, třeba půjdu výš. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Zase jedno dílo, ke kterému se jen těžko píše komentář, pokud nechcete psát jeden superlativ za druhým. A proto to zhrnu jen do jednoho: Geniální "nerezavějící" dílo z prostředí vietnamského konfliktu, ke kterému snad krom Olověné Vesty budete jen těžko hledat konkurenta. ()

Zeldur 

všechny recenze uživatele

Opravdu mistrovský kousek, lepší válečný film jsem snad ještě neviděl. Všechna pocta Coppolovi, tohle se moc, moc povedlo. Mám rád vůni napalmu po ránu. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Syntéza právě prohraného konfliktu s jedním z nejzásadnějších a nejhrůznějších děl západní literatury se nejeví jako špatný nápad, alespoň do chvíle, než se každá dílčí zastávka na nekonečné plavbě stává ještě méně pravděpodobnou a ještě více nucenou než plavba samotná. Hlas apokalypsy by měl znít stručněji a jasněji. Autentická poprava sudokopytníka pak akorát svědčí o duchu doby. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

O tom filmu bolo už toľko povedané a napísané, že až... Napíšem, že je to prepracovaný (po každej stránke) a majstrovský kúsok Coppoly... Týmto potvrdil, že je majstrovský režisér... a ako čerešnička na torte je tu Marlon Brando. Právoplatná nálepka KULT... /100%/ ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí výborný film o existenci válečného pekla na zemi.Coppolovo mistrovské dílo s přesnou a vyváženou kamerou mistra Storara a excelentními herci. ()

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama