Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 181)

Louda19 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se komentář píše opravdu velmi těžko, protože by se o něm dalo psát a hovořit předlouze...Redux verze s voice-overem kapitána Willarda, se svými 200 minutami je skutečnou cestou do srdce temnoty..jinak ani snad film vnímat nelze....je to hluboký, temný, psychedelický film, který se zezačátku tváří trochu jako realistický válečný film, ale hned po skončení první třetiny nám dává tušit, že je udělán z úplně jiného těsta...Ačkoli v mém žebříčku není nejvýše (neboť v něm zohledňuji i zábavnost filmů a některá témata jsou mi stále bližší než má oblíbená válka ve Vietnamu) je pro mne přesto film asi zatím tím nejlepším, co jsem v životě viděl..není to jen úvaha nad válkou, nad vztahem dobro vs zlo, ale je o něčem hlubším, méně uchopitelném, ale přesto o něčem, co nám ulpí v mysli a nedá spát..mě Apocalypse Now nedala spát..neustále jsem na ni myslel..ten film je jako magnet, který člověka neustále přitahuje blíž k sobě..vrcholem je pak připlutí do Kurtzova tábora....ty barvy, to ticho doplněné jen temnou dunivou hudbou...až je mi z toho smutno, protože nic tak silného už při žádném filmu asi nikdy nezažiju...pro mě 100% ()

wojciech 

všechny recenze uživatele

Neskutečně geniální. Apokalypsa by klidně mohla být natočena bez závěrečné třetiny, a i tak by byla jedním z nejlepších válečných filmů, co byl kdy natočen. Ale to, co se stane v poslední třetině, posouvá celý film do naprosto jiné dimenze a z válečného snímku se najednou stavá meditace nad šílenstvím, Bohem a lidstvím samým (ne nutně v tomto pořadí). Viděna Redux verze. ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa je film nesporných kvalit. Filmem který vás zarazí, dá vám facku, upozorní vás, že něco není v pořádku a atmosféra postupně houstne. Do téměř až idylických scén a různých vtípků se nenápadně vkrádá velice znepokojivý podtón, opravdu zásadní scény a záběry (mrtvoly, některé jednání hrdinů atd....) jsou jen tak mimochodem, jako naprostá samozřejmost, jako samoyřejmost válečného šílení ve Vietnamu. Přesto že má redux verze přes tři hodiny, utekla mi neuvěřitelně jako voda, protože film nepostrádá opravdouvou porci napětí, která postupně graduje až do hypnoticko-psychologického finále (skoro se chce říct až halucinogenní zážitek chvílemi). Herci jsou neskuteční ať už kluci plavící se na hlídkovém člunu i většina dalších postav. Speciálně však musím vyzdvihnout výkon Marlona Branda, jehož neskutečné charisma se z televize šířilo do všech stran pokoje a geniální hra s kamerou a režií, kdy v působivém dialogu se vynořuje a zpátky mizí ve stínu je prostě neuvěřitelná. Ale především chci vyzdvihnout výkon Martina Sheena, který si při natáčení asi musel sáhnout na dno, protože to, jaká je změna mexi Willardem na začátku a Willardem na konci, je uplně neuvěřitelné. Kamera je nádherná, opravdu hezčí záběry vzlétajících vrtulníků už nikdy neuvidím (a ani bych nechtěl vidět), úvodní scéna s písní Doors - The End je dnes už také legendární. Celkově musím pochválit io hudební doprovod, bez něhož by druhá část filmu rozhodně nebyla tím, čím je. Coppola vytvořil geniální dílo, hypnotické úvahy a psychologické otázky, rozhodně se vyplatí poslouchat každý dialog a žasnout nad genialitou tohoto filmového díla. Ukazuje zmar a sílu lži, který podhlodává úplně všechno v armádě a nebýt jí, válka by vlastně ani nebyla potřeba. 100% ()

VLAN 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku byla k vidění především válečná nálada, realistický , promyšlený a skvěle ozvučený film. Apokalypsa však nezaujme lidi, kteří mají rádi nesmyslné střílení bez příběhu, hlavně že umře hodně lidí. U tohoto filmu je vidět promyšlenost a skvělá režie. ()

kondomxxl 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý film, skvelí herci, príbeh, hudba, ale aj tak mi tu niečo chýbalo. Neviem, niektorí tu píšete o hypnotickom majstrovskom diele, iní o dokonalosti. Mne tu aj tak niečo chýbalo. Od začiatku bol film zaujímavý, ale koniec ma vážne sklamal, po tých 2 hodinách som čakal niečo monstrózne, opak bol však pravdou. Možno nie som dosť starý na tento film, alebo som príliš mladý. Duvall byl asi tak jediný, který mě potešil. Určite se mi více líbila Čata, ale to je něco jinýho. Budu si to muset kouknout ješte jednou s čistou hlavou, zatím jen štyri ****. ()

Klišé 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z těch filmů, na který se podíváte a potom o něm budete ještě dlouho přemýšlet. Na rozdíl od jiných válečných filmů se liší celou atmosférou, hloubkou a emocionálním vypětím. Skutečně velmi kvalitní film, ale co také čekat od Coppoly. ()

platzman 

všechny recenze uživatele

Tady asi všichni upadli z velké výšky na hlavu... Ztracené 3 hodiny života. Jo, jasně. Takhle nějak se cítí člověk poznamenaný válkou. Vietnamem. Vnitřní prázdnotou. Ale takhle nějak se projevuje sebeukáječský/sebemrskačský egomaniak. (= Copola) Chápu už proč se mi nelíbil Kmotr. Dcera se taky potatila. Tyhle filmy tedy opravdu nemusím, míle mimo mě. Řadím do podobné sorty kamerových cvičení jako Road to Perdition. 1 * za všechny klipy. Od Coppoly/Coppolové už cokoliv - jen za trest. ()

SpeedyL 

všechny recenze uživatele

Bohužel se ke mne dostala verze "Director´s cut" a to se fakt nedá vydržet... Svoji hloubku to má, atmosféru také, ale ta délka- to je hrozné. Stále jen samé střílení, střílení a střílení a nuda, nuda a nuda... ()

pájap 

všechny recenze uživatele

mám rád vůni napalmu po ránu.....božííííí.nejlepsi komentář má zcela mimo bucici dobytek😆😆😆 ()

volodan 

všechny recenze uživatele

Absolútna esencia existencializmu. Barbarstvo a šialenstvo v kryštalicky čistej podobe... Neodolateľný Brando ako pomätený veliteľ a zároveň vojnový poeta. Musím uznať, že čo sa vykreslenia atmosféry týka, tak toto je jeden z vrcholov kinematografie. K tomuto filmu sa musím vracať znova a znova lebo jednoducho... "I love smell of napalm in the morning". ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu,že nejsem zrovna na větvi z válečných filmů a zvlášť ne těch z Vietnamu,nebyl jsem odvázaný ani z tohoto snímku,který jsem shlédl na doporučení.Nemůžu si pomoct,ale všechny tyhle filmy z války ve Vietnamu mi připadají na jedno brdo.Francis Ford Coppola je velmi dobrý režisér,ale ani tak mě tohle dílo nepřesvědčilo o nějaké své vyjímečnosti.Tohle byl z mého pohledu prostý průměr mezi válečnými filmy.Navíc nevím jak pro koho,ale pro mě počet Oscarů ještě není zárukou dobrého filmu. ()

kmfilm 

všechny recenze uživatele

neskutečná slátanina! Film měl na diváka přenést spoustu afektů války, ale na mě nepřenesl tedy vůbec nic! ()

5yrius 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem si říkal, že ono předkládané šílenství je naprostý extrém. Ach, jak krutě jsem se mýlil, nemohl jsem se mýlit více! Naprostým extrémem je zdravý rozum!!! Tohle je tak hutný existenciální film, že jeho trávení vám způsobí nemálo bolestí. Zároveň by ale mělo být neoddiskutovatelnou povinností každého tento film shlédnout. Viděl jsem hodně válečných filmů, ale byl jsem hlupák, když jsem si myslel, že vím, o čem je válka. Jakmile jednou tento film shlédnete, už není cesty zpět. Tady končí chlapecké hry na vojáčky, tady začíná skutečné peklo! ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Coppolova kontroverzná epická dráma z Vietnamu, natočená podľa románu Josepha Conrada "Heart Of Darkness". Nanešťastie rozuzlenie filmu (keď sa Sheenovi podarí nájsť Branda) je myšlienkovo náročné a pochmúrne. Napriek tomu je to výnimočný filmový zážitok s ohromujúcou oscarovou kamerou Vittoria Storara. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Film se mi nelíbil... pak jsem narazil na Director's cut a nádhera.... ta až Oddiseovská plavba po řece. někam do neznáma byla výborná... pro mě škoda konce, který moc nemusim, protože ani na druhé podívání nechápu, co ten šílenej plukovník chtěl svým jednáním říct.... ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

scena s hudbou a pri nalete s vrtulnikmi je revolucna a neuveritelna, nezabudnutelna. ale inak je film rozvlacny a az psycho. ()

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama