Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 174)

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám drama. O naprosto bezchybných hereckých výkonech se nebudu vůbec zmiňovat. Ale hlavně režie, scénář, hudba přesně trefené dokonale Coppolovské gradující, stísňující ,napínavé. Atmosféra filmu na jedničku, respektive to co má vyjadřovat je až psychedelické, diváka to uplně rozseká a vtáhne do děje. S velkým finálem by si chtělo ještě více pohrát, ale film už je tak dlouhý, že jsem rád za všechno. Nejlepší scéna je asi ta na tom posledním mostě před vjezdem do Kambodže. ()

JimWalker007 

všechny recenze uživatele

Dusné, lepkavé a pálčivé river movie z pekla, peklom až do krvavého a ohnivého očistca. V nenormálnom svete vojnového konfliktu treba jednoducho odstrániť toho, čo si zachoval najviac zdravého rozumu a vzdoruje systému. Marlon Brando vo svojom krátkom výstupe z polotieňa zatienil všetkých skvelých, vtedy ešte mladých hercov v tomto pomníku nezmyselnosti vojny. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Ťažko popísateľný zážitok. On to v podstate nie je vojnový film. Je to cesta jedného muža za splnením svojej misie. Viac ako 2 a pol hodiny čakáme na stret 2 mužov, ktorých spája vojna a hrôzy s ňou spojené. Tých pár minút stačilo Marlonovi Brandovi na to, aby z filmu urobil šperk, na ktorý sa dá pozerať opakovane a jeho atmosféra Vás pohltí. Samotný "úvod" je zdĺhavý, ale vôbec nie nudný. Vtiahne Vás hlboký hlas Martina Sheena a potom už len sledujete. ()

cajda77 

všechny recenze uživatele

Na první pohled pouze další válečné drama, další Vietnam ... Ale Apokalypsa je prostě trochu něco jiného, hraje spíše na pocit, než dojem. Určitě zajímavý film, dlouhý a složitý ...moc jsem ho celý nepochopil. ()

migeldiablo 

všechny recenze uživatele

Veľmi ťažký film. Aj samotný režisér si musel prežiť svoju vlastnú apokalypsu pri výrobe tohto kolosálneho diela (problémy pri nakrúcaní, takmer rozpad manželstva...). Film nás pomaly vtiahne do deja, pohlcuje hrôzou a nezmyselnými pravidlami vojny, ktoré vnímame tak isto, ako kpt. Willard. Kamera a hra tieňov pri rozhovoroch Willarda a Kuntza ešte viac umocňujú už beztak silný emočný zážitok! ()

Ales_IV 

všechny recenze uživatele

Asi mi nějak ušlo to, co tu všichni popisují jako úžasné, jedinečné atd. Je možné, že když film uvidím znovu, čemuž se nebráním, třeba to uvidím také. Ale teď ten film se mnou nedělal vůbec nic, což mě celkem mrzí, protože mám rád výjimečné filmy. Nu uvidíme... PS: Možná je to i tím, že jsem ho viděl až nyní a v dnešní době, na rozdíl od doby, kdy film vznikl, už ono provedení uchvátí málokoho, nevím. ()

Domtchaa 

všechny recenze uživatele

Když vememe k porovnani ty tři nej filmy z Vietnamské války, tak Apocalypsa vítězí nad svoji konkurenci vizuálem, který nemá daleko k vyvolani az fyzicke radosti :D :-D Na Apocalypsu se díva opravdu s potesenim a clovek ma pocit ze nevidi valecny film ale spis psychydelicky thriller z prostredi valky. Pro mě, jako milovnika akčních scen, je zabavna predevsim prvni půle, jakmile jde film vice do hloubky a zacne se filozofovat, tak uz jsem se tak moc nebavil.. ale dat necemu takovemu 4* proste nejde.. ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je filmarina s velkym F. Je to temne, je to divne, je to silne, tane to vzdy do ziveho. Podle mne to ukazuje valecne a lidske peklo a to cele silenstvi neuveritelne, jako jeden velky sileny trip. Proc uz se takove filmy netocej ? ()

Marco20 

všechny recenze uživatele

Válečné peklo, které by mohlo tvořit monumentální dvojprogram s Petersenovou Ponorkou. Coppola je hrozně schopný režisér a ačkoli jsem Srdce temnoty nečetl, umím si představit, že zničující podstatu předlohy by málokdo lépe vystihl. Zhmotněná noční můra umocněná Brandovou ďábelskou kreací. ()

juvelinokivi

všechny recenze uživatele

Nu, raději nebudu hodnotit. Tak to dopadne, když se člověk na něco hodně těší - jeho očekávání většinou není naplněno. Možná kdybych nečetla předlohu a neznala pověst filmu, přijala bych ho vstřícněji. Předloha mě tedy dostala daleko víc. Co se týče války ve Vietnamu, vede u mě stále ČETA, a co se týče obecně filmů o válečném šílenství, tak HLAVU 22 asi v mých očích nic nepřekoná. ()

PatrikU 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem redux verzi, čili přes 3 hodiny, a film na mě působí dojmem zbytečně zdlouhavých, natažených nic neříkajících scén. Ale duši to má... Vidět klasickou filmovou verzi tedy 150min tak věřím že bych film vnímal daleko hlouběji. ()

slamic5 

všechny recenze uživatele

Ten film mi leží v hlavě už třetí den po shlédnutí. Je jisté, že další shlédnutí je na místě, neboť mi to asi celé nedošlo. Ale myslím že pátá hvězdička je na spadnutí, protože i přes mé nepochopení, jsem se u filmu nesmírně bavil a nemohl odtrhnout oči. "Mám rád vůni napalmu po ránu." ()

adako 

všechny recenze uživatele

Wow, u mňa priamy zásah. Francis Ford Coppola mi práve uľahčil odpoveď na otázku „aký je najlepší film ever?“. Hutná atmosféra ktorú divák priamo cíti, surovosť reality (nie samoúčelná filmová surovosť, ale mrazivá a neodvratná surovosť reality), bezmocná hrôza a beznádej vojny. Toto všetko vďaka výborným hereckým výkonom, skvelo použitej hudbe a pochopiteľne vynikajúcej réžií. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Působivý úlet, který ukazuje magořinu války a magořinu v nás. Shodou okolností jsem četl Srdce temnoty pár dní před tím, než jsem viděl tenhle a nevěřil jsem vlastním očím/uším. Na roli Kurtze asi nikdo lepší než Brando není, na roli Willarda by asi byl. ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Coppola se v ničem nemusel zřejmě omezovat, proto ve všech směrech vzniklo dílo tak kolosálního významu i přesahu.I těch 3 a čtvrt hodiny ještě není dost.. ()

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama