Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 183)

slamic5 

všechny recenze uživatele

Ten film mi leží v hlavě už třetí den po shlédnutí. Je jisté, že další shlédnutí je na místě, neboť mi to asi celé nedošlo. Ale myslím že pátá hvězdička je na spadnutí, protože i přes mé nepochopení, jsem se u filmu nesmírně bavil a nemohl odtrhnout oči. "Mám rád vůni napalmu po ránu." ()

adako 

všechny recenze uživatele

Wow, u mňa priamy zásah. Francis Ford Coppola mi práve uľahčil odpoveď na otázku „aký je najlepší film ever?“. Hutná atmosféra ktorú divák priamo cíti, surovosť reality (nie samoúčelná filmová surovosť, ale mrazivá a neodvratná surovosť reality), bezmocná hrôza a beznádej vojny. Toto všetko vďaka výborným hereckým výkonom, skvelo použitej hudbe a pochopiteľne vynikajúcej réžií. ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Působivý úlet, který ukazuje magořinu války a magořinu v nás. Shodou okolností jsem četl Srdce temnoty pár dní před tím, než jsem viděl tenhle a nevěřil jsem vlastním očím/uším. Na roli Kurtze asi nikdo lepší než Brando není, na roli Willarda by asi byl. ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Coppola se v ničem nemusel zřejmě omezovat, proto ve všech směrech vzniklo dílo tak kolosálního významu i přesahu.I těch 3 a čtvrt hodiny ještě není dost.. ()

Brozason 

všechny recenze uživatele

Coppola a jeho Vietnam na jiný způsob. Film založený převážně na pocitech a nepříjemné atmosféře, která se Vietnamem vine jak vůně napalmu po ránu. Audiovizuální žranice. Ten chlápek a ne jenom on si prošel peklem, aby natočil další kult s velkým K. /80%/ ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najpodarenejších a zároveň najdepresívnejších filmoch o vojne. Ale na rozdiel od iných sa dá pozrieť viac krát. ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

Nechytal jsem se. Prostě jsem to nechápal. Někdy jsem nechápal takový to žvanění kolem, tolik typický v americký armádě především, hlavně v první části, to by se dalo ještě přejít, čím dál blíž konci jsem to žvanění chápal, resp. ustávalo, ale čím dál víc jsem nestíhal ty vedlejší dějové linky až nakonec jsem nepochopil závěr vůbec ze všech úhlů. Chápu, že tam všem muselo hrabat, ale to samo ještě nestačí na dobrý film. Plukovník surfař byl teda fakt číslo, to byla pecka, stejně jako Frantíci, nicméně nerozumím, kde v čem že konkrétně Duvall představil nějaký oslnivý výkon? Normálně zahrál relativně snadnou roli bez chybičky, ale že by oslňoval... Brando tam byl jen jako pokémon, Coppola ho měl kopnout do háje, jak původně chtěl. Zahrát to mohl kdokoliv s přesvědčym ksichtem, místo něj tam předváděli génius režisér a kameraman. Ten příběh a to, jak byl pojat, to mi blízké je, ale ta surrealita to celé zpackala. PS: Když už musíte být hotoví z tohoto snímku, protože prostě je to modla pro režiséry, tak byste aspoň nemuseli taky slepě opakovat tu pitomost o jedné šílené mysli. Vždyť tam byli cvoci všichni do jednoho. Schválně mi vyjmenujte, kdo nebyl. A pokud by to mělo být jen o té jedné jediné šílené mysli, pak by to byly nejpřetaženejší 3 a 1/4 hodiny v historii válečné kinematografie. ()

Toolshed 

všechny recenze uživatele

Presne ako pri Conradovej novele, aj tu u mňa platí, že opätovné vystavenie tomuto príbehu ho vždy o niečo zlepší. Ach bože, to je jeden z najlepších filmov v dejinách kinematografie, bez srandy. Beyond description. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Mrazivý zážitok, ktorého úlohou bolo aby sa dostal až pod kožu a človeka vnútorne rozložil. Apokalypsa sa nestala epickou len kvôli svojmu príbehu, ale najmä vďaka tomu, čo jej predchádzalo. Od alkoholizmu, cez drogy až po infarkty hercov. Avšak to finále mohlo byť mierne pozmenené. ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Už asi bylo vše řečeno. Lehce psychydelické, skoro až šílené ale asi to tak nějak bylo. Tohle je válka, která neměla smysl a neměla být a kterou Amerika zase nevyhrála a ani vyhrát nemohla. Přesto se historie stále opakuje a USA si prostě nedají říci. Tohle by měli asi promítat všem vojákům, které USA posílá do válek mimo svoje území... ()

pekarekoto 

všechny recenze uživatele

Apocalypse Now, so svojou uctyhodnou dlžkou 3 a 1/4 hodiny. Pre mna je tento film akýmsi psychedelickým tripom. Stačí sa pohodlne usadiť a nechať sa vtiahnuť. "Co je to s tebou? Seš nejakej divnej." "Víš schovával sem si poslední LSD, spolkl sem ho." Rozhodne najsugestívnejší film z vojny vo Vietname. Špičkové monology, dialogy, hudba. Kamera, všetky tie hmly, bažiny, dym. Svetlá v tme spôsobené útokmi, bombardovaním. Aj po vizuálnej stránke je to ohromné. No a neustála gradácia, všetko je to psychedelické, psychologické, dramatické, desivé, hrozné a zúfalé, čím dalej tým viac. Ale rozhodne nie depresívne. Je tam mnoho uplne uletených a vtipných momentov. Pre mna je to celé jednoducho TOP. ()

Barracuda_ 

všechny recenze uživatele

Digitální remaster má opravdu krásný čistý obraz až by člověk nevěřil, že je to přes 40 let starý film. Co se týče obsahu, tak určitě se dá říct, že je to těžký film, který není pro každého. Celkově se film nese na vlně melancholie s rostoucí netečností prohlubující se v bezbřehé šílenství války. Jsou zde vyobrazeny absurdní situace jako surfing při ostřelování, krádež prkna a jeho následné hledání surfařem důstojníkem, playboy show, chaos a vůbec nesmyslnost toho všeho. Hudba je skvělá, psychedelická. Na film je potřeba být správně naladěný, pak lze ocenit jeho nesporné kvality a uznat velký význam ve světové kinematografii. ()

Wineology_ 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa je bohužel ten film, který je v jedné části naprosto dokonalý, aby pak v jiné části zase absolutně ztratil tempo. Od absolutního začátku až do příjezdu na místo určení a setkání se z hlavním antagonistou filmu byl děj a příběh naprosto bezchybný, bez jediného slabého místa a zároveň jeden z nejsilnějších zážitků, které jsem kdy měl možnost zažít při sledování filmu. Ovšem po samotném příjezdu, jako by film naprosto zapomněl všechno. Tempo šlo do kytek, příběh získal příliš filozofický námět, nulovou přidanou hodnotu, a k tomu všemu to skončilo snad nejhorším koncem v historii kinematografie. Tragédie, jak z dokonalého filmu tvůrci dokázali udělat něco, co se může rovnat za mě maximálně silnější trojce. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že to zestárlo. Hodně kecací a o ničem. Tedy vlastně o zamyšlení o válce a životě vůbec. Ale bez nápověd! Kouře s neurčitem bylo až moc. Ale má to tak tři pět výborných scén. Film zdá se mi trochu jako na otázku američanů po válce. "Proč naši spoluobčané veteráni z Vietnamu zabíjej lidi jako maniaci?" PTSD! Druhá světová pohoda, válka v Koreji horší, ale vegetační podmínky standartní. Když má ale člověk honit Vietkongy po džungli, kde neví jestli za stromem šustí opice nebo Charlie, navíc pak vraždí nevinné civily... buď má v hlavě guláš nebo je psychopat. ()

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama