Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 181)

besito 

všechny recenze uživatele

Vydržet u filmu skoro tři a půl hodiny při naprosté pozornosti je jako prosekávání se tou nejhlubší Kambodžskou džunglí. Tohle výjimečné dílo za to ale stojí. Čím více se blížil okamžik setkání s plukovníkem Kurtzem, tím více mě příběh pohlcoval, tím silněji jsem cítil strašlivé dusno pralesa, omamnou vůni napalmu i bezmoc člověka uprostřed šílenství jménem válka. Každým okamžikem dostává Coppolův snímek další a další rozměry, zobrazuje skutečnosti, které jsou kruté, naléhavé a úchvatné zároveň. Konečný okamžik setkání se tak objevuje až ve chvíli, kdy je deprimace beznadějí a hrůzou natolik realistická, že člověk může už jen bez dechu vnímat neskutečnou sílu obrazů. Ano, uvízl jsem v tom bahně a nelituju toho, neboť až s tímo filmem jsem pochopil, že válka a její zobrazení není jen pro hrdiny a o hrdinech... ()

BONOBON 

všechny recenze uživatele

Po Stoneově Četě asi nejlepší film o Vietnamu s podivně tísnivou amosférou, která na vás plně dolehne ve chvíli, kdy se na plátně poprvé objeví šílený plukovník Kurtz v podání vynikajícího Branda. Coppola je prostě machr a tady se předvedl ve vrcholné formě. Mimochodem nálet za zvuků Wagnera je alespoň pro mě dodnes nepřekonanou bojovou scénou.. ()

RPGman 

všechny recenze uživatele

Nevím co se k tomuhle dá říct, protože vše již bylo řečeno někým přede mnou a já dodávám, že Apokalypsa je typický kultovní film. ()

danick 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem dosud neviděl režisérskou verzi, ale dobře mi tak! Tento existenciální horror o (ne)smyslnosti války, hrůzy a násilí a osobním (ne)vyrovnávání se s výše uvedeným opravdu zatne do živého(?!). Wagner, napalm a surf... poněkud špatně končící zajíčci z Playboye, francouzští náckovití statkáři, bojovníci s kopími a M16, všudypřítomný novinář, Brandovi šílené filozofické promluvy... To je opravdu sestup do pekel hodný nejen jedince, ale celé naši mile "vyspělé" civilizace. Děkuji! ()

Sigi 

všechny recenze uživatele

Začíná to klasickým válečným filmem který se mění šílenou psychologickou mánií,v tomto filmu dostanete oprvdoví strach z válek,díky tomuhle filmu sem dostal ještě větší schízu než sem měl.bepochyby vynikajicí herecké výkony hlavně Brando(má nejoblíbenější filmová postava)Sheen, Duvall a Hopper.Do temné atmosféry se brodí ještě drásavější hudba. ()

turtles_33 

všechny recenze uživatele

souhlasím s Anthonym...nálet na vesnici s Jízdou Valkýr je naprosto famózní..jak si ty helikopotvory vynoří před tím sluncem..huh...občas si to pouštím když přitáhnu opilej domu.. ()

xmartas 

všechny recenze uživatele

Základní a nadčasový válečný film, nelze nad ním jen tak mávnout rukou. Opravdu věřím, že se to takhle nějak mohlo stát, opravdu věřím, že jsou takový lidé jako je Willard a Kurtz a opravdu věřím, že válka ve Vietnamu bylo peklo. Skvělá hudba a vizuální stránka to jen podtrhují. ()

-ETIENNE- 

všechny recenze uživatele

To, že Coppola nazval svoj unikátny veľko-výpravný film z prostredia Vietnamskej vojny Apocalypse Now a hneď prvé obrazy podfarbil nekonečnou psychodelickou piesňou The end od skupiny The Doors, snáď jediným možným ekvivalentom apokalypsy v hudbe, predznamenáva zážitok absolútnej negácie, nihilizmu, konca sveta, pádu konvencií, straty súdnosti či návratu k prvopočiatku. A presne to diváci dostávajú kúsok po kúsku, ale servírované v takej podobe, že sú schopní všetko prijať a z nekonvenčného filmového zážitku dokonca pookriať. Ide o nezvyčajný paradox. Pre mňa osobne je Apokalypsa cestou z možno nemravnej a pokrivenej ale stále civilizovanej spoločnosti do úplne iného sveta, akejsi primitívnej pohanskej kultúry tlupy divochov, bažiacich po naplnení svojich prvotných potrieb, ovládaných prostredím strachu a všadeprítomnou smrťou. Nikdy som vojnu nezažil ale asi takto si ju predstavujem. ()

tekedozai 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvost, z relativneho racionalneho zaciatku sa divak spolu s posadkou clnu coraz viac ponara do pekla vojny, ktore si pre nas chysta dalsie a dalsie prekvapenie na kazdom rohu a zahybe rieky, neuveritelne vykreslene sceny smeruju cln hlbsie a hlbsie az do sparov samotneho konca sveta, totalnej apokalypsy. Videl som vela vojnovych filmov, niektorych lepsich, niektorych horsich, ale tento ma chytil za gule tak pevne ze som pochopil (aspon z casti) chaos, sialenost a peklo skazy... the horror ()

smalda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zdlouhavý a nudný film.I přes velmi vysoké hodnocení,které zde má,jsem měl velký problém ho vůbec dokoukat! Jediný silnější zážitek (ve špatném slova smyslu) byla porážka dobytka.Ani malé štěňátko ve mě nedokázalo vyvolat sebeměnší emoce (a to jsem velký milovník zvířat a psů zvláště). ()

Podfuck 

všechny recenze uživatele

The Horror, The Horror,... Tento film si ma ziskal! Silne emotivny zazitok. Plavba napriec Vietnamom plna krutosti, teroru a zla. Vyborne herecke vykony Martina Sheena,Marlona Branda a menej znameho Sama Bottomsa. Postava Lanca je asi najlepsia v celej svetovej kinematografii. Cele to vo mne zanechalo prekrasne pocity... a potom som videl predlzenu verziu:) Neexistuje ine hodnotenie ako 10/10 ()

GeoGraph 

všechny recenze uživatele

Celý týden jsem nemohl přijít na to o čem to vlastně bylo. Nakonec jsem na to bohužel pro mě zas až tak nepřišel. Ale i to, že mě film donutil na ním tak dlouho přemýšlet, ho činí vyjímečným. ()

Puebla 

všechny recenze uživatele

Slobodná vôľa človeka konfrontovaná s mašinériou vojny...A zostáva jej len podrobiť sa, pretože úspechy či ocenenia dosiahnuté v boji vraj za spravodlivosť sú len takou falošnou nálepkou za postupne prichádzajúce šialenstvo. Plukovník Kurtz je topiaci sa muž, ktorý sa už prestal držať slamky a čaká na niečo, čo ho k tej slamke znova pripúta. Willard je zase poslíčkom ničoty do ktorej postupne padá. Jeho cesta ku Kurtzovi je zobrazením vojny v celej svojej pekelnej veľkoleposti. Mrazilo ma ešte celý nasledujúci deň...Za toto dielo ,Francis,doživotné metále!This is the end,beautiful friend. ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Těžko popsatelný, dokonale nasnímaný film. Coppola ve stavu největší rozervanosti. Chaos, anarchie. Mistrovský kousek. 100% ()

Kowl3r 

všechny recenze uživatele

šialený príbeh o šialencoch odohrávajúci sa v ešte šialenejšom pekle s neskutočne dokonalou výpravou , exteriérmi a hereckými výkonmi, iste pár chybyčiek sa nájde ale nevadia... u mňa určite za 5 ... ()

bemygirl 

všechny recenze uživatele

Jsem na teď na to kouknul s odstupem času. Nemůžu se nechat ovlivnit hodnocením ostatních. Mě ten film prostě připadá nudný a zdlouhavý. Nebavil jsem se. I když některé hlášky a postavy jsou nezapomenutelné. . .Robert Duvall v nejlepší formě. . . " Mám rád vůni napalmu po ránu" ()

michalek.k 

všechny recenze uživatele

Halucinogenní trip v pekle džungle. Poměrně těžký film, vyžadující soustředění a hlavně náladu, zažít tři hodiny vysilující podívané (na zhlédnutí DVD s director's cut se chystám již několik měsíců....). Výborný film! ()

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama