Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 174)

xmartas 

všechny recenze uživatele

Základní a nadčasový válečný film, nelze nad ním jen tak mávnout rukou. Opravdu věřím, že se to takhle nějak mohlo stát, opravdu věřím, že jsou takový lidé jako je Willard a Kurtz a opravdu věřím, že válka ve Vietnamu bylo peklo. Skvělá hudba a vizuální stránka to jen podtrhují. ()

-ETIENNE- 

všechny recenze uživatele

To, že Coppola nazval svoj unikátny veľko-výpravný film z prostredia Vietnamskej vojny Apocalypse Now a hneď prvé obrazy podfarbil nekonečnou psychodelickou piesňou The end od skupiny The Doors, snáď jediným možným ekvivalentom apokalypsy v hudbe, predznamenáva zážitok absolútnej negácie, nihilizmu, konca sveta, pádu konvencií, straty súdnosti či návratu k prvopočiatku. A presne to diváci dostávajú kúsok po kúsku, ale servírované v takej podobe, že sú schopní všetko prijať a z nekonvenčného filmového zážitku dokonca pookriať. Ide o nezvyčajný paradox. Pre mňa osobne je Apokalypsa cestou z možno nemravnej a pokrivenej ale stále civilizovanej spoločnosti do úplne iného sveta, akejsi primitívnej pohanskej kultúry tlupy divochov, bažiacich po naplnení svojich prvotných potrieb, ovládaných prostredím strachu a všadeprítomnou smrťou. Nikdy som vojnu nezažil ale asi takto si ju predstavujem. ()

tekedozai 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvost, z relativneho racionalneho zaciatku sa divak spolu s posadkou clnu coraz viac ponara do pekla vojny, ktore si pre nas chysta dalsie a dalsie prekvapenie na kazdom rohu a zahybe rieky, neuveritelne vykreslene sceny smeruju cln hlbsie a hlbsie az do sparov samotneho konca sveta, totalnej apokalypsy. Videl som vela vojnovych filmov, niektorych lepsich, niektorych horsich, ale tento ma chytil za gule tak pevne ze som pochopil (aspon z casti) chaos, sialenost a peklo skazy... the horror ()

smalda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zdlouhavý a nudný film.I přes velmi vysoké hodnocení,které zde má,jsem měl velký problém ho vůbec dokoukat! Jediný silnější zážitek (ve špatném slova smyslu) byla porážka dobytka.Ani malé štěňátko ve mě nedokázalo vyvolat sebeměnší emoce (a to jsem velký milovník zvířat a psů zvláště). ()

Podfuck 

všechny recenze uživatele

The Horror, The Horror,... Tento film si ma ziskal! Silne emotivny zazitok. Plavba napriec Vietnamom plna krutosti, teroru a zla. Vyborne herecke vykony Martina Sheena,Marlona Branda a menej znameho Sama Bottomsa. Postava Lanca je asi najlepsia v celej svetovej kinematografii. Cele to vo mne zanechalo prekrasne pocity... a potom som videl predlzenu verziu:) Neexistuje ine hodnotenie ako 10/10 ()

GeoGraph 

všechny recenze uživatele

Celý týden jsem nemohl přijít na to o čem to vlastně bylo. Nakonec jsem na to bohužel pro mě zas až tak nepřišel. Ale i to, že mě film donutil na ním tak dlouho přemýšlet, ho činí vyjímečným. ()

Puebla 

všechny recenze uživatele

Slobodná vôľa človeka konfrontovaná s mašinériou vojny...A zostáva jej len podrobiť sa, pretože úspechy či ocenenia dosiahnuté v boji vraj za spravodlivosť sú len takou falošnou nálepkou za postupne prichádzajúce šialenstvo. Plukovník Kurtz je topiaci sa muž, ktorý sa už prestal držať slamky a čaká na niečo, čo ho k tej slamke znova pripúta. Willard je zase poslíčkom ničoty do ktorej postupne padá. Jeho cesta ku Kurtzovi je zobrazením vojny v celej svojej pekelnej veľkoleposti. Mrazilo ma ešte celý nasledujúci deň...Za toto dielo ,Francis,doživotné metále!This is the end,beautiful friend. ()

Inner 

všechny recenze uživatele

Těžko popsatelný, dokonale nasnímaný film. Coppola ve stavu největší rozervanosti. Chaos, anarchie. Mistrovský kousek. 100% ()

Kowl3r 

všechny recenze uživatele

šialený príbeh o šialencoch odohrávajúci sa v ešte šialenejšom pekle s neskutočne dokonalou výpravou , exteriérmi a hereckými výkonmi, iste pár chybyčiek sa nájde ale nevadia... u mňa určite za 5 ... ()

bemygirl 

všechny recenze uživatele

Jsem na teď na to kouknul s odstupem času. Nemůžu se nechat ovlivnit hodnocením ostatních. Mě ten film prostě připadá nudný a zdlouhavý. Nebavil jsem se. I když některé hlášky a postavy jsou nezapomenutelné. . .Robert Duvall v nejlepší formě. . . " Mám rád vůni napalmu po ránu" ()

michalek.k 

všechny recenze uživatele

Halucinogenní trip v pekle džungle. Poměrně těžký film, vyžadující soustředění a hlavně náladu, zažít tři hodiny vysilující podívané (na zhlédnutí DVD s director's cut se chystám již několik měsíců....). Výborný film! ()

Thrakan 

všechny recenze uživatele

První zhruba polovina skvělá, druhá polovina nudná a šílená! Nicméně dokážu věřit tomu, že druhá půlka filmu je blíže tomu šílenství a hrůzám, které se ve Vietnamu děli... samá smrt, znásilnění, drogy, atd. Ale ať si film v hlavě přemítám stále dokola na "Četu" jednoduše řečeno nemá. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Nejvyšší možnou mírou bolestivý a syrový zážitek, který se prostě musí vidět v noci. Čiré šílenství ukryté v každém z nás, zvířecí podstata ovládne člověka nejčastěji ve válce. Téměř nic film neukazuje, všechno je cítit. Jízda valkýr, aneb západní civilizace přináší poselství, ufff. Zřejmě ten nejpsychedeličtější válečný film. __________Už dlouho se k Apokalypse snažím napsat něco smysluplného, co by tento majstrštyk vystihlo a místo toho napíšu jenom tohle. No nic, jdu to dokoukat už asi pošestý. ()

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Apocalypse Now je chytře rozdělena do tří částí, a tak nám také ukazuje tři poněkud rozdílné tváře války, stačí si vybrat, která je nejvíce hrozivá. Brutální nálet na vesnici Vietkongu podané jako show bláznivého surfaře, stísněnost džungle, či až mystický kult osobnosti plukovníka Kurtze. Vystřízlivění amerických vojáku, snaha poctivých lidí bez zájmu o válku ubránit svůj majetek a všeobecná pokroucenost morálky dávají dohromady zajímavou protiválečnou mozaiku. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Opravdu temný válečný film,po jehož zhlédnutí nemáte chuť do života.A po Director´s cut slabší povahy páchají sebevraždu.Ale jenak profesně mistrně zvládnuté drama o lidské primitivnosti. ()

kentakolki 

všechny recenze uživatele

Pouze jednou jsem videl tento film cely dokonce (hovorim o reziserske verzi). Nikdy pote jsem to uz nedokazal....Presto je to zrejme muj nejoblibenejsi valecny film. Je tezke popsat, jaky vyznam ten film ma...mozna zadny nema...nejvice se zrejme snazi zobrazit celkovou absurditu války, ale...nevim....je to opravdu tekze komentovat....a prave proto si tento film velmi cenim...vzbudil ve me depresivni, v sobe neidentifikovatelne pocity, ktere ve me vzbudila snad uz jen Mazaci hlava....PS. ten velitel Kavalerie je opravdu kreten...=D ()

BGH 

všechny recenze uživatele

Začátek dobrý, ten napalmovej nálet byl moc povedenej. Čekal sem válečný film, ale dostal sem existencionální dílo. Prostě to není můj šálek kávy, nedokoukal sem... při plavbě na řece se film dostal do průměru a od doplutí k poslendímu mostu a k zapomnutejm francouzům nudnej podprůměr. Konec sem nepobral už vůbec a tak sem to radši vypnul než usnu úplně... ()

Spicoli... 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší ze známých filmů co byl o válce ve Vietnamu natočen, ale zároveň i film, který už si jako celek asi nikdy nepustim. Neoddiskutovatelná kvalita mě samozřejmě strhla, ale ten film byl tak depresivní že už sem se u toho nějak začal nervózně potit a měl z toho divný nálady (na druhou stranu mi bylo asi 15 let), což byl samozřejmě účel ale já radši vyhledávám filmy u kterejch mám náladu dobrou. Jinak samozřejmě Coppola je borec že to celý ustál a dokopal to do takovýho celku a scéna útočících helikoptér za zvuků Jízdy valkýr - tu z hlavy jen tak nedostanu. ()

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama