Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Willard (Martin Sheen) si během služby ve Vietnamu získal pověst vynikajícího vojáka. Je pověřen důležitou misí: musí v džungli najít a zlikvidovat amerického plukovníka Waltera E. Kurtze (Marlon Brando), který dezertoval a vede v čele oddaných domorodců soukromou válku proti Vietnamcům i proti Američanům. Cestou proti proudu Mekongu na hlídkovém člunu Willard se svými muži poznávají nejpodivnější a nejrůznější aspekty válečného pekla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (124)

  • Když se kapitán Willard (Martin Sheen) setká s fotožurnalistou, mrtvá žena v pozadí za nimi dýchá. (cztrollolcz)
  • Ve složce plukovníka Kurtze (Marlon Brando) jsou pod roky 1949–1950 Filipíny napsány jako „The Phillipines“. Správně je „The Philippines“. (cztrollolcz)
  • Podplukovník Kilgore (Robert Duvall) řídí letecký útok na vesnici povelem: „20 mike-mike Vulcan“. Stroj UH-1 Huey nedisponuje zbraněmi M-61A1 20mm Vulcan, nýbrž Minigun, který střílí náboje ráže 7.62mm NATO. (cztrollolcz)
  • Helikoptéra UH-1 Huey unese maximální zátěž cca 10 500 liber (cca 4763 kg). Proto je nemožné, aby zvedla loď Riverine o hmotnosti mezi 15 000 a 19 000 liber (cca 6800 - 8600 kg). (cztrollolcz)
  • Když podplukovník Kilgore (Robert Duvall) poprvé vystupuje z letadla, je jeho brýlích vidět mikrofón. (cztrollolcz)
  • Kapitán Willard (Martin Sheen) čte informace o plukovníku Kurtzovi (Marlon Brando) a jí přitom čokoládu Hershey's. Na jejím obalu je UPC čárový kód. Ten se na cukrovinkách této značky objevil až v roce 1976. (cztrollolcz)
  • Při zastřelení ženy ve člunu je možné vidět v dolní části záběru hlavu člena štábu. (Chegi)
  • Let helikoptér doprovází z magnetofonu hudební motiv "Jízda Valkýr" skladatele Richarda Wagnera. Ovšem při detailním záběru na kazetu je vidět, že pásek vůbec neprochází přes snímací hlavy. (skinny9)
  • Spoiler: Na konci filmu, když kapitán Willard (Martin Sheen) vystoupí z lodě, aby zabil plukovníka Kurtze (Marlon Brando), nemá na sobě kamufláž, ani nabarvený obličej. Když se ale vynoří z vody, tak už je v kamufláži i s make-upem. (cztrollolcz)
  • V scéne, kedy Willardova (Martin Sheen) posádka rozstrieľa loď vietnamských obchodníkov, nezabije ani jedno zviera na palube. Tie naopak ostanú, ako možno vidieť hneď v nasledujúcej scéne, veľmi pokojné. (GTS_PUNK)

Související novinky

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

Produkce Coppolova Megalopolis se zmítá v chaosu

10.01.2023

Opakuje se snad historie a nadělí nám legendární režisér Francis Ford Coppola (Kmotr) další Apokalypsu? Na takové soudy je asi brzy, pro tuto chvíli to ale vypadá, že produkce na vysněném projektu… (více)

Reklama

Reklama