Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janka stihl smutný osud - po smrti otce mu zemřela také matka, takže zůstal na světě sám. K dovršení všeho neštěstí je vyhnán šafářem z chalupy, kterou rodiče dali jako zástavu na dluh. Musí tedy do světa. V lese potká kobylku a společně s ní se vydá na další putování. Při cestě najde zlatou podkovu. Zaraduje se - zlato smění za peníze, zaplatí dluh a vrátí se do své chalupy! Jenže všechno je jinak. Na zámku nabídne podkovu králi, ale ten se k její koupi nemá a vrátit mu ji jen tak rovněž nehodlá. Janek musí opět do světa, aby králi přivedl jeho dceru Agnetu, kterou má ve své moci zlý čaroděj Arador. Prochází fantaskními prostředími, utká se s čarodějem a Agnetu nakonec zachrání. Tím vysvobodí království ze zakletí a pro princeznu se stane Jankem nad Janky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tradiční televizní očistec pro nejmenší. Útrpná režie a produkční chudoba znovu utvářejí kombinaci, kterou se ČT odváží nabídnout jen těm nejmenším. Ale jestli tohle děti baví? Myslím, že ne. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opravdu úlet, děs a bída nejen po scénaristické stránce, vše začalo už obsazením Pavla Lišky do hlavní role Janka. Ať si hraje v Idiotech, Pupendech, Štěstích všech druhů, ale do pohádky ho páni scénáristé a režiséři vážně nedávejte. Liška sice hraje originálně, ale tak trochu pořád stejně a hlavně sám sebe, což v tomto žánru nepřichází v úvahu..Jan Pecha jako pan král byl také slabý..To se zas jednou ČT takhle jednou v neděli po obědě touto ne-(moderní) pohádkou vyznamenala. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další, kde váhám nad odpadem! a přitom by to tak nemuselo být. Někteří herci nejsou jindy tak bezradní a samotný námět je na TV pohádku v pořádku. Jen ta realizace! :( ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

O "Jankovi nad Janky" jsem v životě neslyšel (tak jako o většině nových televizních pohádek) a musím říct, že Česká televize mě příjemně překvapila. Nijak originální příběh je totiž vyšperkovaný naprosto skvělými hereckými výkony od nichž se odvíjí i specifický humor...a hlavní trumfy na stůl vynáší samozřejmě Pavel Liška. Sice ho jinak v oblibě moc nemám, ale v této pohádce mě naprosto odzbrojil. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když se vám, pánové, už stane, že si ráno u keře načůráte na ruce, tak si to aspoň neutírejte do košile. Princezně tedy to, že Janek páchl močí, zjevně nevadilo, ale ona byla traumatizovaná z pobytu u divnookého čaroděje. Modernizace pohádek mi nevadí, ale nutit na kolo i stařičkého krále mi připadalo kruté. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela pohodová pohádka v duchu moulatého Janka, jak toho lidi zneužívají a jak svojí dobrotou přijde k štěstí (( :: ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za Pechu a trochu té osvěžující morbidity, nicméně zbytek je učiněné zoufalství. A Liška mi v "Jankovi" vadil snad ještě o něco víc, než obvykle. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty negativní komentáře. Ta pohádka je dobrá, má symboliku a Pavel Liška jako Janek nemá chybu (pravda, všichni ostatní herci tu působí jako amatéři, což ale dítě nepozná). Zobrazení čaroděje bylo velmi působivé. Není pravda, že tento příběh děti nezaujme, naopak. Pro zajímavost: pro zpustlý zámek byl využit areál skutečně zpustlého zámku v Jaroslavicích na Znojemsku. Kostelík u hřbitova byla zřejmě gotická kaple u hradu Veveří (?), pokud se nepletu... ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Musím dát za pravdu těm, kteří tvrdí, že se do takové pohádky Pavel Liška moc nehodí. Je to asi první pohádka, ve které jsem viděl hlavního hrdinu čůrat, ač celý den nejedl ani nepil.. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak teda liška jako Janek, no nevim nevim...Podle mě z toho má spíš srandu :) Každopádně nejlepší pohádkovská hláška je stejně:"Ty jo, ten mě vytočil, jsem po něm málem vystartoval, nebejt těch řetězů!" ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pohádka nepohádka, celá taková zvláštní s podivnými postavami. Nejsem si jistá, jestli se tohle dětem líbí. Pro mě docela nuda, ztráta času. Lišák to mu všemu nasadil korunu. Etzler vypadal jako úchyl než jako čaroděj, který se zmocnil princezny a rozvrátil tak celé království. Na štěstí tyto televizní pohádky netrvají dlouho. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem "Za humny je drak" a přepnul na další program, kde běžela tato pohádka. Bohužel. Bída, nuda a utrpení z poslouchání a sledování zde děsného projevu Pavla Lišky. Idiot mu seděl lépe. Bída české televizní pohádkové produkce v celé své "kráse". ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak tady si filmovy stab, vcetne hercu udelal z nataceni srandu. Obsazeni Lisky do hlavni role uz je jen pomyslnou tresnickou na dortu. Ok, je zde par hlasek, kterym se clovek zasmeje, ale jestli ma takhle vypadat pohadka pro deti...?! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pokud někomu (jako třeba mně) nesedí herecký projev Pavla "idiota" Lišky, nemůže se mu tato pohádka líbit. Plusy pohádka určitě získá za hezké venkovní lokace moravského valašska, za pár opravdu podařených vtípků a za krásnou bílou kobylku. Ale ani to nemůže vylepšit celkový poněkud prázdný dojem z této pohádky. Navíc některé scény jsou možná až moc strašidelné, námět je celkově hodně slabý a snaha o moderní vyznění třeba ježděním na kole mi přijde také poněkud cizí. Prostě tradiční novodobá televizní pohádka, které se mi obecně vůbec nelíbí. Hudba: Miloš Štědroň ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Proboha co to zase bylo? Jediné, co se mi líbilo, byl Miroslav Etzler v roli Aradora. Liška je tu velmi slabý. A Pecha??? Toho si vybavím jen jako Babičku nebo starého Lotranda. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Pohádka Janek nad Janky má tak klasický děj, že by jeden řekl, že se ani nemá cenu na to dívat, protože něco podobného už desetkrát viděl někde jinde a navíc líp. Ale to by byla přátelé ukrutná chyba! Svědky toho, že v pohádce zlomyslný král opije nějakýho "hloupýho"Honzu jsme byly všichni hodněkrát, ale tady je to zase trochu jiné - král Jan Pecha chlastá s Jankem úplně naférovku a neustále chlastačku pohání neustálým "popojedem!" a Janek se svými upřímnými pohádkovými hláškami je taky něco extra ("kdybych já byl král, tak bych nařídil, aby byli všichni v království šťastní, a kdo by nebyl, tak toho bych normálně zlískal..")...celkový dojem vyhlíží tak, že pohádka byla spatlaná doslova na koleni a to ještě hodně ztuha. Ale že je to sranda, to se musí uznat. ()

Reklama

Reklama