Reklama

Reklama

Žofka a její dobrodružství

(seriál)
  • Československo Žofka a spol
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1988, 1 h 52 min (Minutáž: 8–10 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Původní večerníčkový seriál o jedné nezbedné opičí slečně. Pokračování má v seriálu ŽOFKA ŘEDITELKOU ZOO (1996).

Názvy jednotlivých epizod :  1. Jak Žofka pořádala maškarní bál
2. Jak Žofka pořádala sportovní den
3. Jak Žofka pořádala slavnostní představení
4. Jak se Žofka postarala o mravní převýchovu
5. Jak Žofka zachránila pana Levharta
6. Jak Žofka umožnila panu Mrožovi cestu na sever
7. Jak Žofka zavedla všeobecné ochranné zabarvení
8. Jak Žofka překazila školení
9. Jak Žofka odhalila zloděje
10. Jak se Žofka postarala o svatbu
11. Jak Žofka překazila chuligánům spády
12. Jak se Žofka stala ředitelkou ZOO
13. Jak se Žofka dopustila osudové chyby (Karlos80)

(více)

Recenze (29)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Večerníček celkově vtipný skoro jako jeho věhlasnější bráška, nicméně sedmý díl u mě navždy vede nad ostatními, to když přijde nový pečovatel pan Hapták, kterej je tak nekompromisně retardovaný psychopatický hovado, že je v podání pana Nárožného, přirozeně empatického podobným debilům, naprosto dokonalej.: "Josef Gorila, Anežka Gorilová, Anežka Gorilová mladší.....POHOOOOV!!!!!" "A krunýř není prosím želva!!! KRUNÝŘ je KRUNÝŘ!!!" 80% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Umbabáumbabá..:-) Česká animovaná klasika pánů Miloše Macourka, Jaroslava Doubravy a výtvarníka, ilustrátora a akademického malíře Adolfa Borna kteří spolu tvořily už od roku 1972. Samozřejmě na Macha a Šebestovou též z jejich dílny tento příběh o roztomilé a zpívající opičce který je spíš pojat jako bajka nemá. Ale zase platí jedno nepsané pravidlo? Kdyby to nebylo namluveno panem Nárožným (který tomu dal vyšší punc), podobně jako třeba Mach a Šebestová, kdoví jestli by si nato dnes ještě někdo vzpomněl. Já ale ano a proto dávám této na stromě sedící, zpívající a na benjo hrající opici za 3,5/5 lepší tehdejší průměr. Novější pokračování už nestálo zato. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Platí to samé co u "Macha a Šebestové", v tomhle případě však nezaujal ani příběh a ani to umbáábááá mě nějak nebralo. Takže večerníčkovský průměr. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Macourek mi seděl u Macha a šebestové, ale tady jsem spíše měl ze zvířecích charakterů podivný pocit, a z jejich obličejových kreací někdy až hrůzu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Rákosníček, je i Žofka často vedena těmi nejčistšími úmysly někomu pomoci. Místo aby si tiše sedla někam do koutku a trpělivě počkala, až ji to přejde :-) Tyhle její příhody jsou sice stále dobré a klidné pokoukání, ale hodnotil bych jen za tři. Čtvrtou hvězdu musím přidat za tu chytlavou, rozvernou melodii, kterou mi stačí jen krátce zaslechnout a už se jí po zbytek dne nezbavím: um-ba-bá ... um-ba-bá ... umba-umba... ú ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vtipná pohádka z dílny tria Macourek, Born, Nárožný. Netěší se takové oblibě jako jiné večerníčky, ale mě se líbila moc. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Opici Žofku jsem neměl moc rád ani když jsem byl malej a ani ted´. Je to asi tím, že opice nemám rád ani ve skutečnosti a když jsem byl malej, tak jsem se jich bál, ted´ bych je nejradši nakopl. A ještě mě hrozně štve, jak je Žofka obrovskej chytrolín! Nebýt parádního hlasového projevu Petra Nárožného, tak hodnotím ještě níže. ()

Redík 

všechny recenze uživatele

Zologická zahrada není žádna náhrada.... ale na večerníček to stačí :). Skvělý Petr Nárožný a dobrá písnička ze znělky... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Kvality Fíka a Macha a Šebestové to sice nedosahuje, avšak je tu znát, že se na tom podílel Miloš Macourek. Opice sice patří na strom, ale budiž. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších československých večerníčků mého mládí. Pamatoval jsem si úvodní znělku, hlas Petra Nárožného a animaci, která mě ale moc nesedla. Nemyslím ani samotnou kresbu, spíš podivně personifikovaná zvířata v ZOO. Ta se mi svým oblečením a často ani chováním nelíbila. Žofka a její banda mě zkrátka nebavila a já se díval na jiné večerníčky. Po mnoha letech jsem ji pustil svým dětem a ani tady se velký úspěch nedostavil. Některé starší věci se jim líbí, ale Žofka to není… slabé tři hvězdy. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus navázat na úspěch Macha a Šebestové, který mě už jako dítě odpuzoval - především jistou hyper-ukecaností a afektem herectví Nárožného. Co v M&Š fungovalo, tady poněkud pokulhává. Jen výtvarná stánka A. Borna se neokouká. PS: Díl se slepým krtkem by už dnes v rámci korektnosti kvůli "stigmatizujicímu nálepkování" neprošel.:-) ()

Reklama

Reklama