Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento thrillerový snímek si jistě 60 procent zaslouží.Hlavně mám rád Bruce Willise(Smrtonosná past-tato série je má nejoblíbenější snad z Willisovy tvorby).Je zde víc skvělých herců-třeba ještě Alec Baldwin.Willis hrát umí a tento snímek o autistickém klukovi Simonovi potěší...Tento snímek má docela hodně akce a nemálo také hodně napětí.Proč ne?Pustil jsem si jej i dnes(po letech).Willis jako agent Jeffries je vcelku dobrý i sympatický.Tento film je trochu zvláštní(asi je to okolím a tím,že jde o thrilller). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Videli ste priveľa dielov Odpadlíka.“ Ďalší z Willisových vtedajších pokusov o odstránenie akcie zo svojej filmografie a (pomerne márne) zatlačenie na vážne herectvo (Stav ohrozenia, Posledný ostáva, relatívne Šakal). Poriadne mu to vyšlo snáď len v Šiestom zmysle a v 12 opiciach. V Merkúre ho bez problémov prehral 12-ročný Miko Hughes z Cintorína zvieratiek. Zápletka o skrachovanom agentovi, ktorý po vzore T-800 chráni (tentokrát autistického) chlapca vôbec nie je zlá. Naopak, je to koncept, ktorý mám ja osobne  rád (kopec nepriateľov, slabá obeť a jej veľmi schopný ochranca). Žiaľ, Merkúr zaváňa všetkými atribútmi (pod)priemernej televíznej kriminálky. Fádna, unavené réžia, zbedačené herecké výkony v čele s ústredným zloduchom v sterilnom podaní Aleca Baldwina a akcia tu takmer nie je (a to, čo tu je, nestojí za nič). Ťažko povedať, čo (asi honorár pre Brucea?) na tomto stálo 60 miliónov, každopádne celosvetová tržba 93 tomu fakt nepomohla. Kino Považan NMnV 1998 ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po pár rokoch. Je to celkom zaujímavý film. Tento film by som rozdelil na 3 časti a to: začiatok je zaujímavý chytí vás a chcete ísť do konca. Stred už je bohužiaľ slabý pri, ktorom som si hovoril čo sa pokazilo. Koniec je zase zábavný, kde sa to síce nevyrovnali začiatku ale zas to nebolo také zle ako stred. B. Willis aj s našim malím hrdinom to ťahá od začiatku do konca. Docela príjemné má prekvapil herecký výkon chlapca, pretože zahrať autizmus nie je zrovna ľahká úloha. Možno to vyznie čudne ale herecký výkon chlapca prekonal na niektorých miestach B. Willisa. Celkové náklady za mňa je 60%. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení poměrně přesně odpovídá tomu mému - slabší tři hvězdy blížící se dvěma. Film se snaží hrát hodně na divákovy city a jekot mladého kluka je vskutku nervydrásající. Je fakt, že Willis, Baldwin i mladý Hughes hrají, co jim síly stačí, přesto pokud bych si musel vybrat willisovku s dítětem, sáhnu raději po Šestém smyslu. Zvláštní je, že Willis má opravdu tendenci často hrát traumatizované policisty. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci thriller o zlých ľuďoch z vládnych organizácií. Bruce Willis podal na neho nadpriemerný výkon a záporák Alec Baldwin hral ako z učebnice. Mladý Hughes, ktorý hral malého Simona podal zo všetkých hercov najlepší výkon a lepšie zahraného autistu by v tom veku nedal ani Dustin Hoffman. Pútavý príbeh plný naháňačiek s tými zlými. Film nemal nijaké slabé miesta a ja som pri ňom nemal ani tušenie o okolnom svete. 9 z 10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)
  • Alec Baldwin sa v tomto filme objavil na základe zmluvného záväzku voči Universal Pictures. Už predtým z ich projektu vycúval a aby sa vyhol žalobe, musel zobrať film, ktorý mu ponúknu. Bol to tento. (Arsenal83)

Reklama

Reklama