Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mercury je pro mě nepochopitelně nezvládnutý film, který měl obrovský potenciál, a který ho totálně promrh(d)al. Přitom byl námět tak zajímavý a neobyčejný, že se z toho dalo vytřískat určitě víc než tahle slátanina. Nemohla mě při sledování nenapadnout paralela s Výplatou, která i přes velké naděje skončila také poměrně bídně. 55% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný thriller s Brucom Willisom. Má celkom dobrý príbeh o agentovi FBI, ktorý sa zapojí do prípadu vraždy rodičov autistického chlapca, ale časom zistí, že chlapec rozlúštil prísne tajný kód národnej bezpečnosti, čo ich šéf pokladá za hrozbu a tak chce chlapca dostať za každú cenu bez ohľadu na akékoľvek vedľajšie obete. Ale agent FBI sa rozhodne chlapca chrániť. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Úvod, v ktorom je agent v utajení je dobre zvládnutý, následne sa už začne dej venovať tomu hlavnému, ale nie až tak dobre ako by mohol, film sa výraznejšie rozbehne až po štyridsiatich minútach a dá sa na to bez problémov pozerať až do konca, ale aj tak mám pocit, že z tohto námetu sa dalo získať aj viac. Akcie tu moc nie je a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Toto je skôr thriller ako akčný film a tak nejaká výraznejšia akcia sa tu čakať nedá, sú tu dve scény so zásahovou jednotkou a pár menších akcií s hlavným hrdinom. Akcia je celkovo dobre natočená, ale obsahovo tu ani nemá čo zaujať, nemá žiadny nápad, výraznejší moment alebo nejaké slušné úmrtie, len bežný neurážajúci štandard tohto typu filmu. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis v hlavnej úlohe, slušní záporáci, hlavne Lindsey Ginter a dobre zvolené vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne. Merkúr určite nie je zlý film, dobre sa na to pozerá, ale chýba mu niečo, kvôli čomu by sa ho oplatilo pozrieť znovu, dejovo a ani akčne to nie je nič výnimočné, takže raz to pozrieť stačí. 60% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Barry: 1. The Story Begins... ,2. Simon's Theme ,3. The Puzzle ,4. Barrell Kills Parent ,5. Looking For Simon ,6. Meeting With Kudrow ,7. The Train Search-Art & Simon ,8. Simon Is Going Home ,9. Rooftop Arrival ,10. Simon On The Edge-Death Of Kudrow ,11. I'm A Friend Of Simon's ,12. The Story Ends... ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

"Mercury" krátce a výstižně charakterizuje slovo podprůměr. Podprůměr po všech stránkách - odfláknutý scénář, televizní režie a ke všemu necharismatický Bruce Willis (!). Spousta nelogičností, málo chytlavých scén. Na druhou stranu uměřená stopáž, možnost věnovat se při sledování třeba luštění křížovek, a pěkná hudba... ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení poměrně přesně odpovídá tomu mému - slabší tři hvězdy blížící se dvěma. Film se snaží hrát hodně na divákovy city a jekot mladého kluka je vskutku nervydrásající. Je fakt, že Willis, Baldwin i mladý Hughes hrají, co jim síly stačí, přesto pokud bych si musel vybrat willisovku s dítětem, sáhnu raději po Šestém smyslu. Zvláštní je, že Willis má opravdu tendenci často hrát traumatizované policisty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)
  • Alec Baldwin sa v tomto filme objavil na základe zmluvného záväzku voči Universal Pictures. Už predtým z ich projektu vycúval a aby sa vyhol žalobe, musel zobrať film, ktorý mu ponúknu. Bol to tento. (Arsenal83)

Reklama

Reklama