Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

NICOX 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se mi to nelíbilo, ale když se postupně vytrácely ty (zbytečný) vizuální blbůstky, tak to začalo bejt mnohem lepší. No a když se film blížil k závěru, tak sem nechtěla, aby skončil. Tak sem si pak aspoň těch posledních cca 8 min. několikrát pustila znova. Chvíli mi to připomínalo Traispotting, chvíli zase Requiem za sen.. ani na jeden z nich SPUN nemá, ale dejte tomu šanci, možná vás to nakonec překvapí stejně jako mě. Je to jeden z těch filmů, na který se prostě nezapomíná. Jak v dobrym, tak ve zlym. Těžké rozhodování mezi 3 a 4*. 70 % ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase jednou budu souhlasit se slovy a slogany distributora - TUHLE DÁVKU SOTVA VYDEJCHÁTE. Má pravdu, rozdejchat to jde stěží, ale z úplně jiných důvodů a v úplně jiném smyslu. Já tedy obecně (ač mám k drogám míň než shovívavý postoj), filmy obírající se tímto tématem miluji. Nevím, čím to je, ale nezřídka filmařsky inovativně překvapí - žeby i tvůrci plodili v propadu do jiných realit? ;-) ŠŇUP ze začátku rovněž nabídl něco jiného než se běžně vidí, avšak po (půl)hodině už až tak moc nepřekvapuje a spíš stereotypně ukolébává, no a po doběhnutí do cílové rovinky zůstane už jen pachuť zbytečně nafouknuté (a v oné chvíli naštěstí už i prasknuté) prázdné bubliny. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš tendenční film, jestliže vás podobně laděný kultovní Trainspotting či Rekviem za sen provede závislostí, seznámí s tripem zevnitř, protáhne touhle bizarní zkušeností a na konci vás nemilosrdně rozdrtí a nenechá ani tu nejmenší iluzi o tom, že tahle amfetaminová jízda by mohla být za určitých okolností prima a cool, tak Šňup nechává tahle vrátka otevřená, což se dá označit jako přístup hodně kontroverzní. Tedy mnohem více kontroverzní než obscénní chování snad všech postav a jejich vulgární mluva, což už je dneska ve filmovém průmyslu celkem standard. Formálně je film ale hodně povedený - postmoderní mix videoklipových střihových postupů, atraktivních záběrů kamery, animovaných intermezz (to co tady ale musí tvůrci kvůli závadnému obsahu sdělovat animovaně, to klidně dokáží tvůrci Trainspottingu uhrát v normální scéně!), chytře volených dějových zkratek, hudby od Billy Corgana (ex Smashing Pumpkins) atd. To jsou ty kladné stránky - ze Šňup je však cítit mírný kalkul, je až příliš vypočítaný na efekt...a to jiný než pubertální divák lehce prohlédne... Podobné filmy: Rekviem za sen / Requiem za sen, Trainspotting, Strach a hnus v Las Vegas, Acid House ()

venison 

všechny recenze uživatele

Opět si rozšiřuji obzory a pátrám po neviděných filmech s Brittany Murphy.. "Šňup" na mě vyloženě působí jako kdyby byl zfetovanýma lidma natočen a né, že o nich pojednává.. Zběsilej střih, rádoby humor, spousta ujeťáren, ale do Tarantina nebo "Trainsppotingu" nebo "Requiem za sen" má takhle karikatura hodně daleko.. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě docela překvapilo, ale co už. Příběh sám o sobě není žádná pecka, ale líbila se mi hlavně povedená kamera, střih a soundtrack. Mickey Rourke svého Kuchaře zahrál parádně a spolu s Pavoukem, Rossem a Nikki (resp. jejich představiteli) tvoří čtyřku, které nemůžu nic vytknout . Ani ostatní osobnosti místní spodiny nebyly zahrány vůbec špatně. U některých scén jsem se dost pobavil a možná někomu přijdou, přehnané, ale mně k tomuto filmu sedí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Během natáčení „šnupání“ bylo namísto kokainu použito sušené mléko. (Skarface)
  • Českou stopou ve filmu je kazeta s nápisem "Czech perfect", které je možné všimnout si vedle hlavy kuchařovy hlavy v sexshopu. (Hannzig)
  • Ve filmu po užití metamfetaminu jsou záběry na zmenšení zorniček uživatelů, ale ve skutečnosti se zorničky po užití této drogy naopak roztahují. (Stygy25)

Reklama

Reklama