Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

POMO 

všechny recenze uživatele

Štylisticky veľmi podobné Aronofskemu Requiem za sen, akurát nie tak vážne. Šňup ide skôr o pobavenie tarantinovej generácie drsným a dekadentným humorom. Počiatočná samoúčelnosť vizuálnych kúziel sa postupne vytratí a film začne čerpať predovšetkým z hercov, ktorí sú napokon jeho hlavnou atrakciou. John Leguizamo, Mena Suvari a Peter Stormare sú OK; ale Jason Schwartzman, Brittany Murphy a Mickey Rourke sú VÝBORNÍ. Dovolím si tvrdiť že jedny z ich najlepších rolí. Mimochodom, Rourke tu hrá karavanového fandu do wrestlingu... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už ve třetině jsem si připadala jako na pouti: samé zvuky, hluky, barevné blbiny, cukrová vata a fuj, začíná se z toho pěkně točit hlava. Tříšť lidiček, příběhů, vtípků, tripů a nějak to nedrží pohromadě, originální se snaží být všichni a všechno a není nic. Drogy, drogy, drogy, všichni jsou sjetí, vysmátí, ale to neznamená, že musíme být i my. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit nebo se mnou někdo souhlasí, že po shlédnutí filmu mi to přišlo, jakoby samotnej režisér chtěl abych si ten úlet, ten trip užil spolu s protagonisty, kteří se s tím neserou a píchaj si do žil cokoliv je napadne? Nejspíš jo, protože režisér to natočil hodně psychadelicky a nápaditě na jednu stranu. Problém je, že mě ty scény po chvilku hrozně znechutí onen stříh a ona myšlenka nakonec vyšumí do prázdna. Naštěstí je onen film relativně krátký, takže se to dá přetrpět. Jen se mi ale ke konci panenky zužují tak závratnou rychlostí, že mám co dělat, abych po obrazovce něco nešvihnul. Nápad, abych si užil úlet s feťákem aspoň přes filmové plátno je sice zajímavý, každopádně v tomhle filmu rozhodně dost dobře fungovat podle mě nebude. Jinak ale John Leguizamo se s tim ale vůbec nesral. To co tam předvádí, to nestíhám čumět...ale co jinýho na tom hledat pozitivního netušim... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš tendenční film, jestliže vás podobně laděný kultovní Trainspotting či Rekviem za sen provede závislostí, seznámí s tripem zevnitř, protáhne touhle bizarní zkušeností a na konci vás nemilosrdně rozdrtí a nenechá ani tu nejmenší iluzi o tom, že tahle amfetaminová jízda by mohla být za určitých okolností prima a cool, tak Šňup nechává tahle vrátka otevřená, což se dá označit jako přístup hodně kontroverzní. Tedy mnohem více kontroverzní než obscénní chování snad všech postav a jejich vulgární mluva, což už je dneska ve filmovém průmyslu celkem standard. Formálně je film ale hodně povedený - postmoderní mix videoklipových střihových postupů, atraktivních záběrů kamery, animovaných intermezz (to co tady ale musí tvůrci kvůli závadnému obsahu sdělovat animovaně, to klidně dokáží tvůrci Trainspottingu uhrát v normální scéně!), chytře volených dějových zkratek, hudby od Billy Corgana (ex Smashing Pumpkins) atd. To jsou ty kladné stránky - ze Šňup je však cítit mírný kalkul, je až příliš vypočítaný na efekt...a to jiný než pubertální divák lehce prohlédne... Podobné filmy: Rekviem za sen / Requiem za sen, Trainspotting, Strach a hnus v Las Vegas, Acid House ()

tron 

všechny recenze uživatele

V niekoľkých chvíľach má afektovaný ŠŇUP niečo do seba ("Kuchár" prednášajúci o šušule), ale väčšinou budete vyhodení zo sedla útokmi na nervy (precitlivelé vnímanie zvukových detailov) a dobrý vkus (záchod) lezúcimi drobnosťami. Výsledok je o čosi lepší, ako KEN PARK, pričom situáciu v poslednej chvíli zachraňuje aspoň totálne odviazaný Peter Stormare ako zdrogovaný fízel z proti-drogového, homosexuál Eric Roberts a skutočná (!) protéza Mickeyho Rourkea, ale zlatý SALTON SEA (80%). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, az takovej ulet sem necekal. Tentokrat je hlaska na obalu dvd "Dávka, kterou sotva vydejcháte" presna. Uvodnich deset minut je neskutecny psycho, reziser se vyziva v detailnich a zrychlenejch zaberech, az se mi z toho misty delalo soufl. Pak se nastesti trochu uklidnil, ale porad to byl slusnej ulet. Sice je tu krapet slabsi pribeh, ale vsema tema kamerovejma vychytavkama a skvelejma scenama to reziser skvele zamaskoval. Animovany sekvence nemaj chybu, zvlast ta se stripterkou a nejvic z celyho filmu me dostal Rourkeuv projev ala prezident o tom, jak musime milovat kundy. Tvurci se s tim fakt nesrali a sprosty slova tu jsou v jednom kuse. Co se tyce hercu, to byl fakt dokonalej vyber. Hlavni hrdina v podani Jasona Schwartzmana je asi nejnormalnejsi postava filmu. Pak tu je neskutecne drsnej Mickey Rourke se skvelejma starostma - uvarit drogy, nakoupit prisady, zajit na striptyz, koupit porno, pozvat si kurvu na trojku s pritelkyni a na zaver navsteva teplyho bosse. Taky potesi John Leguizamo, kterej, kdyz si narve na ptaka ponozku, tak nevite, jesli ho litovat nebo se mu smat. On je celej film takovej, ze nevite, jesli se smat nebo se zdesit. Nema cenu tu vyjmenovavat vsechny herce, vsichni byli skvely, takze uz zminim jen krutyho Stormareho a Chloe Hunter, jejiz role byla lezet naha privazana k posteli po vetsinu filmu. Proste kvalitne natocenej a kvalitne zahranej film se super vychytavkama, kterej se neboji ukazat i nejaky odvaznejsi veci a u kteryho se budete smat a zaroven vas znechuti. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočené, celkem dobře obsazené (zaujmou hlavně "bardi" Mickey Rourke a Eric Roberts), ovšem malinko přeplácané. Ale bavil jsem se (a občas přivíral oči) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro člověka, který si prošel světem ilegálních stimulantů naprosto kultovní záležitost, kterou tvořil jistě někdo, kdo také přesně ví a chápe, o čem je pervitin ... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Šňup doplácí na svojí nevyváženost. Scény bez jakéhokoliv významu a pointy, bez špetky srozumitelnosti a důvodnosti, střídají ty, které jsou naprosto geniální. Tento film bych doporučil jen pro krásnou a pravdivou přednášku o kundách (vagínách) v podání výrobce drog a narkomana v jedné osobě, kterou krásně vykresluje vlajka USA a na míru šité sako. Pak také za vtipnou policajtskou dvojci, která je tak přehnaná, až je to k smíchu. A pak taky za Erica Robertse, kterému konečně přišla role, která k němu patří ( X-D )... O tom, jak jsou drogy skvělé, nebo špatné mě to nepřesvědčilo, jediný důvod abych začal brát drogy by byl ten, abych si mohl spoustat v posteli tu nahou krásnou kočku, kterou bych tam ale nenechal ležel půl týdne se zaseknutým CDčkem. :-D 60% 11.11.09 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film - to je jízda. Výborný Mickey Rourke ve svém živlu... Vynikající obskurní film, v němž netřeba hledat hloubku... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Naprosto odrovnávající snímek, ale pravdivý, neříkám, že podle skutečné události, ale pravdivý vizáží a podáním! Skvělé, autentické výkony, hlavně Mena Suvari, Mickey Rourke a John Leguizamo jako pavouk Mike. Po skončení jsem si pustil film ještě jednou, což se mi dlouho a často nestává, v dabingu i v originálním znění má snímek své kouzlo a taky hořkou pravdu kruté reality drogové společnosti! Doporučuji všem, pro některé možná silný šálek kávy, pro mě ne. 10/10* Dokonalá jízda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Základním problémem filmu je přeplácanost, roztříštěnost a nevyváženost scénáře. Ke kladům naopak patří originalita a vtipnost některých scén a přitažlivost některých bizarních figurek a mikropříběhů. Celkový dojem: 55 %. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera a střih, ale když to porovnam např. s Requiem za Sen, tak mi chybí nějakej výraznější příběh - ani k těm postavám sem moc nepřilnul. ..jo a to smaho vypadá jak největší krystalickej fejk, to bych si fakt do rypáku neposlal .) ale tak na večerní podívání celkem dobrý ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke (najmä kamera a strih) je inšpirácia s 'Requiem for a Dream' jasná a zreteľná, dokonca ešte viaz zefektívnená, miestami až prehnaná. Rovnako ako aj problematika drog, závislosti a spodnej americkej vrstvy. Ale to je asi tak všetko. 'Spun' si berie na mušku partičku feťáckych loserov a žánrovo sa uberá trošku inou cestou, ktorá mi pripomína filmy severskej produkcie. Hlavne vtipné odľahčenie vážneho žánru a komická dementnosť sú obrovskou devízou, a pritom nie až takou, aby ste film prestali brať vážne. 75%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Podařený film, který se hodně inspiroval od Requiem za sen a udělal tak dobře, akorát, že to nebylo tak depresivní, spíš veselejší. Film má dobrý spád, střih, je zde mnoho srandovních momentů a herecké obsazení je excelentní. Já hodnotím 4 hvězdičky, film mě utekl jak voda... ()

Reklama

Reklama