Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tři dny na speedu. Šňup je krásný příklad snímku, kde forma totálně převálcuje všechno ostatní. Figurky lidí závislých na drogách jsou vykresleny v nesmírně působivém balení, pod kterým se však skrývá poměrně nezáživný příběh. Inspirace u podobných snímků je značná ovšem nikoliv na škodu. V konečném důsledku se tak jedná o přehled několika postav, jejichž osudy ovlivní drogy a na jejich vnímá světa to má sestakramentský vliv. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Aneb ako by vypadalo requiem keby ho natočil Quentin. Postavy skvelé, scenár dobrý, trochu úchylné, trochu zábavné, trochu smutné a hlavne nesmierne úprimné. U mňa najväčšie prekvapenie poslednej doby a spolu s trainspottingom jedno z najlepších filmov o drogách aké som videl, treba prísť tejto tématike a komunite na chuť, naladiť sa na jej vlnu a neodsúdiť ju hneď iba preto že "Drogy jsou špatné, áááno?" 4,5* PS: Ale mám asi zvláštny výber na štedrovečerný film. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Opět si rozšiřuji obzory a pátrám po neviděných filmech s Brittany Murphy.. "Šňup" na mě vyloženě působí jako kdyby byl zfetovanýma lidma natočen a né, že o nich pojednává.. Zběsilej střih, rádoby humor, spousta ujeťáren, ale do Tarantina nebo "Trainsppotingu" nebo "Requiem za sen" má takhle karikatura hodně daleko.. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Mix Requiem for a Dream a Ken Parku. Nevím proč si mnozí filmaři myslí, že když budou diváka šokovat, že tím natočí lepší film. Co mě má jako říci detailnáí záběry na vyžranou kundu z přívěsu, co futr čumí na bednu, žere, tloustne a má na hovno syna. Pane Bože, copak Akerlund nemá všech pět po hromadě ?? Naštěstí Šňup není až taková ptákovina jako zmyňovaný Ken Park. Je skvěle obsazený-hlavně myslím vařiče v podání M. Rourka-scéna v obchodě kdy sejme rádobydrsného pičíka je fakt podařená. Bohužel, ikdyž má film skvělé obsazení-mnozí herci nemají co hrát (ale své postavy trosek si užívají-hlavně páreček Leguizamo a Suvari). Bohužel režisér je posedlej střihem a detaily všeho možného-s hovnem Meny Suvari mě fakt dostal (v tom negativním slova smyslu) a kašle na cokoliv jako je vypravování, jen si hraje a baví hlavně sám sebe Celkově je Šňup nevýrazný film, co má pár dobrým nápadů, občas jsem se u něj i zasmál. Je bohužel až moc odvázanej. Nemá žádný smysl a k drogám se staví stejně jako jejich uživatelé-to znamená nikterak. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní tvůrce klipů Jonas Akerlund občas podnikne výlet do filmové oblasti, kde ovšem už tolik neexceluje. Najednou v delší filmové stopáži mírně tápe, už třeba s obtížným žánrovým zařazením snímku, a až příliš se spoléhá na pestrý zástup herců, kteří jsou bez výjimky výborní. Film se pohybuje v několika žánrových rovinách, osciluje mezi bizarní fraškou s feťáky s podivným sociálním podtextem a dramatem zachycující špinavé charaktery, s kterými bychom se v reálu nechtěli konfrontovat. Vše vychází přesně napůl, protože režisér není brilantní vypravěč, ale s herci pracovat umí a vizuální hrátky s kamerou nezapřou, že na režisérskou stoličku usedl tvůrce videoklipů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení snímku trvalo 22 dní. (Stocki)
  • Prodavače v sexshopu ztvárnil zpěvák kapely Judas Priest Rob Halford. (Stocki)
  • V bytě Cooka (Mickey Rourke) běží video s wrestlingem. Zápasy pocházejí z méně známé wrestlingové federace JCW ("Juggalo Championship Wrestling"). (Stocki)

Reklama

Reklama