Animovaná muzikálová verze slavného románu Marka Twaina. Pojďme společně prožít dobrodružný příběh přátelství Toma a Hucka u tajemné a mocné řeky Mississippi, nalezeného pokladu a štěstí, co nepotkáte každý den (oficiální text distributora)
Velmi příkladná ukázka vykrádání klasické a hlavně kvalitní literární předlohy zbavená romantiky, poetiky a originality - přežvýkaná do barevné tisíckrát použité podoby infantilních zvířátek s ošacením a lidskými mravy. Výtvarná podoba, použité hudební motivy a animace patří k tomu nejtuctovějšímu, co může dnešní komerční animovaná tvorba v oblasti masové kultury nabídnout. Český dabink navíc výsledek moc nepozvedne. Celkový dojem 25 %. ()
Co si budeme namlouvat, už předloha stojí dost za hovno (proto se o ní učí ve škole samozřejmě) a tak nízkorozpočtový animovaný remake nemohl dopadnout dobře. Dopadl dokonce hodně špatně, protože nepřináší jakékoli emoce, nebo cokoli nového a k tomu je to celé dost otravné. Velká bída. 20% ()
Slávny detský román prevedený do animovanej podoby, ktorý sa snaží pridŕžať predlohy, aj keď samozrejme, je prispôsobený cieľovému detskému publiku. A tak nechýbajú rôzne lapajstvá, eskapády a pestrofarebný svet. Nechápem ale, načo tam bola prítomná žaba - je to zbytočnosť. Rovnako ako pre deti nevhodné pusinkovanie medzi malými detmi. Mínusom je aj množstvo speváckych vložiek. Pochváliť možno sympatickú animáciu, ktorá sa síce na Disneyho nechytá, ale aj spolu s postavičkami je príjemná a zábavná. ()
Animovaná rozprávka zo zvieracieho sveta mohla byť zaujímavejšia, keby nebola ladená muzikálovo. Scéna na starom cintoríne bola dobrá, ako celok mám trochu rozpačitý dojem. ()
Photo © Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)