Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Recenze (959)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Úvodní černobílá taneční scéna s písničkou Be my baby, přes kterou jdou růžové titulky, je na filmu to nejlepší, kolikrát si pustím jen ji, fakt má "dráp". Příběh o Johnnym, který se "včera živil rohlíkama a dneska mu ženský strkaj do kapes diamanty"(ale na doktora nemá), a Baby, která mu "zachránila zadek" svou proměnou dřeva v tanečnici, skřípe v podstatě od začátku do konce, ale mám ráda tu hudbu (jednu z písní a ne špatnou spáchal sám Patrick) i tanec, zvlášť "hříšný" v brlohu personálu (a ještě zvlášť ten Cynthie Rhodes), a přes bláboly jako "bojím se, že vyjdu z této místnosti a už nikdy nepocítím to, co cítím, když jsem s tebou" se s úsměvem nejen že přenesu, ale dopředu se na ně těším. Není to za kvalitu filmu, spíš za pocit, který se léty a opětovnou schopností zabrnkat na srdeční svalovinu jen násobí, a za to, že pohádky jsou fajn. Občas určitě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pro mou přítelkyni (a mnoho, mnoho dalších žen bez rozdílu věku a dalších stratifikačních kategorií:)) milovaná pohádka vymazlená po všech stránkách. Pro mě steží víc než další průměrná slaďárna se strááášně překvapivým příběhem. Nikdo sice nemůže upřít realizačnímu týmu hodně slušně našlapaný "various artists" soundtrack, ale já si dám radši Ledové Ostří;) Pro film 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

U málokterého filmu jsem tak intenzivně pociťoval, že musím být ženou (nejlépe pubescentní dívkou), abych jej pochopil a docenil. 60% Zajímavé komentáře: kleopatra, pshimi, Bebacek, Aquarius ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si dal opáčko tohoto filmu. Nejsem k němu už tak kritický, jako dříve, ale stále platí, že povrchnějších a předvídatelnějších snímků, které mají zároveň relativně vysoké hodnocení, moc není. Swayzemu to tančí parádně, to je pravda, škoda, že není lepší herec, celá ta zápletka mohla být uvěřitelnější. Dobré je, že se snímek odehrává na přelomu padesátých a šedesátých let, aspoň se ta hudba dá poslouchat. Příště následuje revize Pretty Woman! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak říká uživatelka Kleopatra /zhruba :) /, seru na kvalitu, hlavně že jsem mohl balit při tom filmu holky a prosím uživatelku Faidra, ať mě nepodněcuje k házení kamením, když poslanci nejsou nablízku. Malarkey - stále slýcháváš tu hudbu ? Nejde ti to už na mozek ? Sud - Pořád je tvé vyjádření k filmu přibližně stejné jako u Swayzeho filmu "Duch" ? Bebacek - Neboj, jestli spolu budeme šukat ve křoví, neřeknu ani slovo ! Cooper - proč dvě hvězdičky ? To asi někdo na film nedostal žádnou holku, co? Lima - Když si spolu hříšně zatancujeme, zvedneš hodnocení ? Shaqualyck - Kájo, ty mému komentu určitě rozumíš. Květule, Mertax, Galadriel - co dáte dřív? Komentář k filmu nebo hříšný tanec se mnou? Jossie - Mě se tu taky líbil Ptarick Swayze, ale já jsem hezčí. Oskar - Měl by si ten film vidět ještě jednou, když kvůli ničemu, tak kvůli mě. Maxi6 - Ty by si dokázal hříšně tancovat až do rána? Ale no táák . Mr.Apache - Jsem rád, že jsem nebyl sám vzrušen když Jennifer tančí s blondýnkou. Hal_Moore - Miluješ jenom ten film ? A co holky? DaViD´82 - Máš pravdu, českým mužům Patrick nastavil laťku vysoko a zatím jsem jí překonal jen já. Charlosina - Můžu dát ruku na tvoje srdce ? Canakja - Ano, je to pro přecitlivělé pubertuální pipinky, čili pro tebe. Enšpígle- ty si myslíš, že jsi vtipnej, ubohej ubožák jsi, nemáš na to okomentovat pořádně tenhle film, tak si děláš prdel ze zdejších uživatelů, trapáku ! Smutný dodatek 15.9. 2009 - Přidávám pátou hvězdičku, kterou věnuju do nebe Patrickovi, protože pro velký bojovníky a pravý chlapy budu mít slabost na vždycky. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Svého času se konaly málem soutěže o to, kdo Hříšný tanec viděl vícekrát. Já ho viděl jen asi 4x, ale klidně se podívám i popáté. Ne že by se jednalo o tak úžasné veledílo, ale je to snad nejlepší oddechovka, co jsem kdy viděl, navíc se skvělou hudební složkou (60. léta já ne že mám rád, já je přímo žeru). Patrick Swayze a Jennifer Grey odvádějí přesně to, co je od nich očekáváno a divák tak může po skončení filmu blaženě usínat s představou, že ta 60. léta byla opravdu úžasná ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, Hříšný tanec, je film, který nezná málokdo, jenže já na něj koukám až tak pozdě. Možná mě to předtím ničím nezaujalo, jenže fakt je, že hudba v něm je opravdu výbornám dobře se poslouchá a v rádiích se hraje i dnes s takovým úspěchem, stejně jako tento film. Příjemně se na to kouká a rychle to utíká. Patrick Swayze si zde založil na své životní roli a já s tím naprosto souhlasím. Jedíná věc mě ale rozčílit dokázala. Všechny ty americký holky vypadali, jako kdyby měli bulímii, nemůžu si pomoct. Přesto se na to dalo hezky koukat, i když hodně, opravdu hodně tomu dodala právě samotná muzika, kterou budu slýchávat stále dál a dál, a jen tak se jí nezbavím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $63,954,274Tržby Celosvetovo $213,954,274Tržby za predaj DVD v USA $8,194,098 //počet predaných kusov 704,866/80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý a známý Hříšný tanec. Patrick Swayze ve svých mladých a nejlepších letech společně s mladinkou a křehkou Jennifer Grey, roztančí všechny. Romantický příběh o ošklivém káčátku co dostane svého vysněného prince na bílém koni. Podle mě se nenajde moc lidí co tento film nevidělo. Je to povinnost vidět, ale ne nutnost milovat. PS: kvůli mamince 4* za mě by to bylo někde mezi 3-4*:) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film, ktery se stal neskutecnym fenomenem - dovedu to pochopit jen proto, ze u nas v te dobe chybelo dostatek kvalitnich cizich filmu - protoze jinak by tato nesnesitelna limonada asi tezko tolik bodovala. I kdyz, .... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď pokleslé estetiky 80. let aneb velmi, velmi přeceněný romantický slaďák. Veškeré neduhy hollywoodské mainstreamové kinematografie osmdesátých let z něho bohužel s odstupem času doslova trčí... (a jako na muže na mě jistě také nepůsobí kouzlo Patricka Swayzeho, což by určitě v opačném případě mé ohodnocení zvedlo, charizma jistě má, tomu bych se v ženském těle asi neubránil...) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Letní romantická slaďárna, která má své kouzlo. A světe div se, dá se přežít (nikoli užít) i bez něžné polovičky po boku. Českým mužům byla Swayzem na dlouho nastavena vysoká laťka a u některých děvčic dokonce trvá dodnes. Navíc mám škodolibou chuť přihodit jednu hvězdičku za ten příšerný, ovšem vpravdě kultovní, původní český dabing. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Morris: 1. The Time Of My Life - Bill Medley/Jennifer Warnes [4:50] ,2. Be My Baby - Ronnettes [2:39] ,3. She's Like The Wind - Patrick Swayze [3:52] ,4. Hungry Eyes - Eric Carmen [4:08] ,5. Stay - Maurice Williams/The Zodiacs [1:35] ,6. Yes - Merry Clayton [3:17] ,7. You Don't Own Me - Blow Monkeys [3:01] ,8. Hey Baby - Bruce Channel [2:23] ,9. Overload - Zappacosta [3:41] ,10. Love Is Strange - Mickey & Sylvia [2:54] ,11. Where Are You Tonight - Tom Johnston [4:01] ,12. In The Still Of The Night - The Five Satins [3:06], ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Nejlepší sociálně kritické drámo všech dob. Už jen blonďatý květák a mutace v mou matku bude završena. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Milé, naivní a neodolatelné, stejně jako hlavní hrdinka. Navíc Swayze bude ještě několik desítek let idol. Mám rád sladkobolnou romantiku víc než jakýkoli jiný žánr a na tohle cukrátko nedám dopustit. A kdo říká, že ho nemá rád, ten se na něj potají dívá doteď. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mrzí ma, že som ťa sklamala, otec. Ale ty si ma tiež sklamal.“ Peniaze samozrejme nie sú všetko, ale... 6-miliónový rozpočet a celosvetová tržba 150??? Hriešny tanec sa bizarne vyníma v mojom rebríčku obľúbených filmov. Je zastretý hrubým šálom nostalgie. Patrí medzi osemdesiatkové a deväťdesiatkové klasiky a kultovky, na ktorých som vyrastal. Bol som skôr na horory a drsné trilery typu, takže romantický gýč by do tohto zoznamu teoreticky nielenže absolútne nemal zapadať, ale dokonca by mala byť smiešna čo i len taká predstava! Pamätám si, že som svojho času dokonca minul nemalé peniaze, aby som pod stromček daroval mame originálnu VHS. Vtip je v tom, že ak dáme bokom emócie, tak ono je to fakt kvalita. Má krásnu výpravu. Obrovský hotelový komplex uprostred čarokrásnej lesnej výpravy s jazerom je proste bomba. Disponuje fantastickou atmosférou; tvorcovia perfektne zachytili ospalú letnú atmosféru dovolenkárov, ktorí si zaplatia za to, aby si užívali jedlo, zábavu, voľný čas a spoločenské tance. Zároveň pod týmto na prvý pohľad dokonalým závojom drieme čosi zlovestné. Nočný život miestnych obyvateľov, ktorí tu zostávajú aj po tom, čo začiatkom septembra odídu poslední vysmiati hostia a miesto na jesenné a zimné mesiace ponorí do ticha a reality. Zároveň sa to obtiera o triedne rozdiely resp. o napäté vzťahy medzi jednoduchými sedliakmi žijúcimi na okraji lesov a bohatými mešťanmi, ktorí si sem cez leto prichádzajú vyhodiť z kopýtka a myslia si, že za svoje peniaze môžu všetko. Soundtrack? Bez komentára (už tie úvodné titulky). Okrem toho je výborne zachytená nielen doba prázdnin a 60. rokov, ale aj obdobie detstva a nevinnosti, o ktorú postupne prichádzame, ale predsa len sme ešte relatívne mladí, zdravotné problémy sú pre nás sci-fi, naši rodičia sú na vrchole síl a je pre nás nepredstaviteľné, že tu raz nebudú. Niektoré scény kultové. Tie tanečné sú fakt skvelé, živelné, intenzívne a vynaliezavé. Kasting? Akože sorry, ale Jerry Orbach je tu za ťažkého frajera (aj keď by som povedal, že nakoniec je krkom, ktorá otáča hlavou, mama, ktorá spočiatku naopak vyzerá ako krava, ale ako to už v živote chodí, nakoniec je všetko inak), Jennifer Grey je kosť a Patrick Swayze to svojou mužnou charizmou obohacuje o nový prvok. Niektorí tvrdia, že ústredný románik je zvrhlý (starší chlapík sexuálne namotá neskúsenú pannu z mesta). Ale jednak tu vlastne oň ani príliš nejde (naopak, obe postavy sa väčšinu filmu nemajú v láske, všimol si to vôbec niekto?) a jednak ten postarší chlapík je od ústrednej hrdinky starší v skutočnosti len o 8 rokov, čo mi nepripadá ako zverstvo. Áno, môžeme sa pravdaže baviť o tom, že Swayze vyzerá staršie a že Jennifer Grey (ktorá v skutočnosti vtedy mala pomaly už tridsiatku na krku), vyzerá na 17, ale čísla neklamú. Uznávam, že ľúbostné scény sú napísané zvláštnym spôsobom a tak sú následne aj zahraté a natočené. Viete, že to teoreticky mala byť romantika, ale zároveň Swayze naozaj môže miestami pôsobiť ako sexuálny predátor zvádzajúci neplnoleté dievčatá a následne, keď dostane, čo chce, tvári sa, že ich nepozná. Zároveň sám priznáva, že je tunajší gigolo: znudené paničky mu počas lekcie tanca bežne dávajú kľúče od izby. Ale čo je na tom zlé? Koľkí chlapi mu ticho závidia? Nejedná sa o démonizáciu sexu? Každopádne beriem, že nebyť takého konca, aký to má, bol by to naozaj príbeh o hajzlikovi. Ale končí sa to tak, ako sa to končí, takže v skutočnosti ide o príbeh o hajzlikovi, ktorý sa zmenil a našiel (dúfajme) lásku svojho života. () (méně) (více)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to kravina, ale fakt pohodova a prijemne se na ni diva. Je to takovej film na odreagovani. Pribeh je hodne naivni a jednoduchej, ale vynahrazuje to super hudba a nenudici dej. Patrick Swayze a Jennifer Grey sice nic extra nehrajou, ale jsou uveritelny. Ve filmu se bud tancuje a nebo neco resi a ty radoby vazne sceny sou sice k smichu, ale to nevadi. Nerek bych, ze pisne byli na oscara, ale pekny byli. Za to, ze to je klasickej romantickej film, na kterej se da koukat skoro porad, ty 4* dam. ()

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama