Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdo by si mohl myslet, že Donnie Darko je typický puberťák. Jenže Donnie je zklamaný kluk, trpící vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj zničující vliv. Aby tomu zabránil, dopustí se činů, které ho přivedou až na psychoterapii. Přežije nesnáze středoškolského života i lásky a unikne bizarní smrti, která mu hrozí při pádu motoru z letadla. Donnie bojuje se svými démony, v přeneseném i skutečném slova smyslu, a prožívá příběhy, související s putováním v čase, s fundamentalistickými guru, osudem i machinacemi s vesmírem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 857)

Pikolik 

všechny recenze uživatele

Prostě jsem si to pustila jen tak z nudy....a zůstala ohromená :) A zůstanu napořád ! Film se stal mou srdeční záležitostí :) ()

Psychotic17 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní snímek. Psychadelický a emocionální. Jakkoli takové filmy opravdu nemám rád, Donnie mě dostal. Asi nemá cenu vysvětlovat klady tohoto filmu, protože už je tu říkala spousta lidí. Můžu říct, že byly chvíle, kdy bych dal s klidným srdcem pět hvězd. Zhruba po hodině ale začalo nadšení upadat. Jak se noříme do Darkových maniodepresivních stavů, začíná film být těžce stravitelný a nakonec se dočkáme přinejmenším trapné pointy. Jako by někdo nevěděl, jak ten film správně zakončit a vznikla z toho taková slátanina. Jakkoli je mi líto takové ztráty prestiže v poslední třetině filmu, nemohu jinak. 60%. ()

Gladi 

všechny recenze uživatele

Hmmm jeden z filmov, ktore si clovek musi pozriet aspon dva krat aby sa mu to cele ulezalo v makovici, ale uznavam, ze na konci som mal ten zvlastne prijemny pocit. ()

zdeci 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný, originální, ale taky divný, paranormální, nesrozumitelný! Tak by se dal tento snímek charakterizovat; leč nutné je bezesporu vidět (a ne jednou) a až posléze soudit. Nicméně funguje to, jak pan režisér asi zamýšlel, a sice - nutno trochu myslet a jak to vlastně bylo vymyslet. Za bezva králíka a prostor si udělat vlastní závěr uděluji 4 hvězdy. Asi na to ještě kouknu a třeba pochopím, jak je to s tou asexualitou Šmoulů (mj. teď jsem dostal kartičku Koumáka :-) ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Dalsi diskutabilny snimok, ale asi som si nevybral vhodnu chvilu na sledovanie tohoto niecoho, ale aj tak nepredpokladam ze ani pri dobrej nalade by bol lepsi finalny dojem. Zoparkrat som si uvedomil, ze pocuvam o com sa rozpravaju, ale vlastne ich nepocuvam, lebo v tomto filme nieto sceny ktora sa da nazvat filmovou lahodkou. 2, a to som velmi milosrdny. ()

Reketrebn 

všechny recenze uživatele

Film který se dá vidět znovu a znovu. Pustě ho několika lidem a každý bude mít pocit že viděl jiný film, zkrátka film, který mají králíčci rádi...tak mě napadá, jakže to s tím Donniem vlastně bylo? ()

Posypusipusu 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádný film takhle nedostal. Jake Gyllenhaal je zatraceně dobrej a jeho psychóza je tak věrohodná, že vám začne připadat vlastně docela sexy. Celý je to tak hrozně dobře staršidelný, přitom balancující na hraně pochopitelnosti. Tenhle film vás nepovede na ručičku, možná nepochopíte všechno napoprvé, ale rozhodně na něj nezapomenete při závěrečných titulkách. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle kousek je hodně náročnej na pobrání. Ještě více než Osudový dotek. Hlavnímu protagonistovi bych uvěřil snad všechno. Perfektní scénář. 5/5. ()

suertuda 

všechny recenze uživatele

Teda nechápu, kde se mi toto úžasné dílko 10 let skrývalo... Filmů které pobaví, napnou a donutí člověka přemýšlet je málo, o to více je třeba je ocenit. A konečně jsem se utvrdila i v tom, že jsem hodně velký posera, protože jsem z toho roztomilého králíčka měla opravdu nahnáno :) ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Psycho film, jak má být.. zapomněl jsem, co se děje, zapomněl jsem na realitu a čuměl jsem jak blbej pes. Vynikajicí hypnoza. ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní hodně, sci-fi jenom zhlehka. Zajímavý snímek, který vás bude udržovat v permanentním napětí, v očekávání toho, co se z filmu nakonec vyklube. Shodou okolností jsem před Donnim zhlédnul 12 opic, a některé podobnosti by se našly (údajný blázen, cestování časem). Na můj vkus by filmu prospěla větší porce toho vědecko-fantastického. Takhle pořád nevím, kolik z toho se dělo jenom v Donniho hlavě... ()

hadouken 

všechny recenze uživatele

Páni... Páni, Páni. Měl jsem tento film doma dlouhou dobu a furt mě to k němu nějak netáhlo, ale teď jsem se učil od rána a neměl jsem si co jiného pustit, tak jsem zkusil Donnieho a musím říct, že mě to úplně dostalo, naprosto skvělé, od hereckých výkonů, po hudbu, kameru, prostě všechno dohromady, Frank byl celkem hustej a jestli bude nějaká párty v maskách, tak si ho musím sehnat... Všem milovníkům filmů, které je lepší vidět vícekrát, doporučuji určitě tento kousek, super, super, super. ()

KateVonTee 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetla popisek,říkala jsem si,jestli to nebude něco šíleně přeceňovaného.Ale film mě dostal a překvapil na plné čáře!Když se díváte na film od kterého očekáváte pubertálního chlapce s psychickými problémy,čekáte že to bude takový chudinka samotář.Ale Donnie mě převezl.Nejen že má kámoše kteří ho vcelku obdivují,má dkonce i holku.Není to sebelitující chudinka ale velmi inteligentní člověk který má sebevědomí.Tleskám za takovéhle vystavění postavy.První půlhodinu jsem byla tak vyplesknutá z Donnieho že jsem měla potíž soustředit se na něco jiného.Pak jsem se konečně začla upínat na děj.Výborně postavené psycho sci-fi.Těžké popsat co to komu dá a jak to kdo pochopí.Ale nelze to brát z jednoho úhlu pohledu.Každý si musí přijít na to,jestli to nějak pochopí nebo mu to nic nedá.Nelze vysvětlit.Moje hodnocení vychází z určité podobnosti a pochopení toho jak se Donnie cítí.Ale někomu to může připadat jako nesmyslná blbost,velice záleží na tom,jak to působí na psychiku dané osoby. ()

muti 

všechny recenze uživatele

uz som sa tomu filmu chystal dat 3* ked prisiel ten koniec. nuz mozno sa mi to zda ale koniec bolo to jedne co to drzalo pokope a ten time travel bol bud vyplodom blazna alebo jediny neodvratny koniec, ale kedze je zaner predstavovany ako "Fantasy / Drama / Sci-Fi / Mysteriózní" tak som pocital jedine s moznostou 2. koment: Galadriel, Renton. update: po pozreti nondirectors cut som rad ze som videl pred rokom ten directors, apson som si vtedy spomenul na staru rozpravku Watership Down, ktora v tejto verzii filmu nebola spomenuta (ako nahrada za the Destructors). ak si dobre pamatam tak directors cut ukazal viac a nechal toho menej na divakovej fantazii co v konecnom dosledku znizilo moje hodnotenie. odporucam teda theatrical release verziu. ()

principessa 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopná tenhle zážitek nějak okomentovat.... hlavou se mi honí tolik různých myšlenek, několik interpretací a pár otázek....je těžký si to teď všechno nějak uspořádat. Můžu jen říct, že u málokterého filmu mi na konci takhle běhá mráz po celém těle. Výborný scénář, neskutečný herecký výkon Jake Gyllenhaal (ten jeho úsměv mimo jiné), parádní soundtrack (Joy Division atd.) a neskutečně silná touha si to teď hned na místě pustit znova. Tohle všechno z toho dělá pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků v mém životě. (Závěrečnou píseň Mad World jsem milovala dlouho předtím než jsem poznala tenhle film a je to jedna z těch věcí, kterou jsem schopná si hrát na klavír pořád dokola, znova a znova až třeba do úplného zblbnutí a stejně mě to pokaždé zase dostane!) 10/10 ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama