Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Recenze (155)

POMO 

všechny recenze uživatele

Charismatický tvrďák a rváč za dobro Patricku Swayzemu sedí, film okamžitě vtáhne jeho postavou. A jednoduchost příběhu je pouze jeho výhodou - kvalitní osmdesátkové oddechovky vždy potěší úpřimnou přímočarostí. Stejně charismatu vnáší do filmu borec Sam Elliott, vyrovnávajíc síly proti bandě padouchů. Ben Gazzara jako hlavní mafián připomíná, že nejhorší filmový záporák fungoval vždy nejlépe s tváří hodného strejdy. Na vyčínání zloduchů a chlapské mlátičky bohatý film, podstatně důstojnější než přihlouplé béčka s Chuckem Norrisem. Jen škoda toho naivního vyvrcholení, a že se skrze karate motivy snaží dělat do Van Dammeho a spol. Neměl to zapotřebí. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Taková blbinka s Patrickem, který tu připomíná Ferdu Mravence neboť je: vyhazovačem, lamačem ženských srdcí, cvičí tai-či, zašívá si vlastní tělo a zvládá více či měně úspěšně zachraňovat nejdřív jen jeden bar, ale pak rovnou celé město uzurpované místním bossem. Ale ono se mi to líbí - za prvé pro atmosféru, jaká se nese barem (vyhazovači jsou teda kousci) včetně rokenrolu v podání slepého Jeffa Healeyho a za druhé pro Sama Elliota, který ač ve vedlejší roli, byl pro mě no.1 - sexy vyhazovač se stříbrnými vlasy v černých hadrech, s jizvou na zvláštním místě - no nekupte to! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak za tuhle vlaštovku z konce osmdesátých let, která včera přistála v mým pokoji vážně dík. Jednoduchý děj s přímým tahem na bránu a charismatickým hlavním hrdinou, ach kde ty časy, tedy ty filmy jsou ? Zůstali někde v 80 letech a jen občas přiletí na návštěvu do naší televize a to je pak slávy na starým bělidle, když akci ještě nedělalo stopadesát programátorů, ale lidi, kdy rána pěstí, byla ránou pěstí a kdy nikdo neřešil, jestli hlavní hrdina kouří, chlastá a jestli biják bude vhodný pro celou rodinu včetně domacího zvířátka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkovej akčňáček, to je něco, na co slyším. Jen ten bez emocí fungující Patrick Swayze, co se tu realizuje jak Chuck Norris před jeho největší slávou, je něco, přes co jsem se úplně nedokázal přenést. Je to akční klasika, všichni tu dostávají hrozně po držce a za hodinu jsou jak jurové připravení na další fight. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $30,050,028Tržby Celosvetovo $33,800,000║ béčková fraška aj keď pozerateľná /40%/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Super orgasmická jízda v nejlepším produkčním stylu Joela Silvera. V roli hlavního poskoka místního mafiosa Marshall R. Teague, který neváhá tlouct Patricka Swayzeho jak žito a k tomu dodat "Chlápky jako tebe sem šukal ve vězení." Nejlepší na ROAD HOUSE je ovšem jeho dávkování. Po první hodině Swayze malinko omrzí, což nevadí - na scénu nastupuje reklama na sex Sam Elliott a film tak nabírá druhý dech. Doporučuju! Proč mi tohle tolik let unikalo? Jedním ze scénáristů ROAD HOUSE je David Lee Henry, chlápek, který nechal Charlese Bronsona v ZLOČINECH MUŽŮ ukroutit penis jednomu z vedlejších záporáků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pane Daltone, můžete ke svému seznamu jedenatřiceti zlomenin, dvou průstřelů, devíti bodných ran a čtyř šroubů přidat devět stehů." Tady ovšem porcování Daltona zdaleka nekončí, protože si zajel do jiného města zažít stejný příběh a tentokrát to vzal osobně. Mně se ta proměna hříšného tanečníka v galantního ninju celkem líbila a kdyby to celé nebylo postavené na hlavu, tak bych byl ještě spokojenější. Ale osmdesátky jsou zkrátka osmdesátky a k tomuto kousku nemohu nic přihodit za nostalgii, neboť jsem ho neviděl ve správné době. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Být to o 20 minut kratší a s trochu míň debilním koncem, neměl bych proti téhle Swayzeho vidlácké "vamdammovce" (ty kopy s otočkou!) zásadnějších výtek. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

K týhle blbosti jsem se dostal přes seriál Family guy, kde bylo řečeno, že poselství filmu spočívá v tom, že všechny problémy v životě jdou vyřešit kopancem. To je docela výstižný shrnutí. Patrick Swayze tady rozdává kopačky z otočky a tváří se u toho jak Terminátor. A na konci pak zlikviduje stylem Komando všechny padouchy. V 80. letech prostě hrál Patrick Swayze v opravdu bizarních dílech. Nejvíc ze všeho mě pobavily ty komedie na hlavách většiny herců. Pro lovce mulletů by to byly hotový žně, protože v tom klubu to vypadalo jak v kabině FC Boby Brno v roce 1995. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tady mají na záchodcích ceduli - Nejezte tu bílou voňavou věc v mušli." Nevím jak vy, ale já filmy o hrdinech, co zbavují americká maloměsta mafiánů jako Kráčející skála můžu (nejlépe pak, nejde-li o mafiány, ale o motorkářský gang jako třeba v Posledním mstiteli) a tenhle malý kulťák z produkce Joela Silvera a od režiséra Na dostřel je moc fajn vzpomínka na eighties. Jednoduchý přímočarý příběh starý jako lidstvo samo, drsný hrdina proti přesile v čele s šíleným padouchem, pěkná kost, zástup sympatických vedlejších postav (zejména pak Swayzeho kolega v podání Sama Elliotta) a příjemně brutální finále s rozerváním krku holou rukou. Ten DVD sequel si ale radši odpustím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Páťa Swayze je tak krutopřísný šéf vyhazovačů, že kdyby dělal v Titty Twisteru, Chet Pussy už nikdy nepoužije slovo pussy a veškerý personál by chodil spát po jedenácté, aby nedělal bordel! Když galantně pomáhá tančícím ženám ze stolů, máte pocit, že začalo hrát „Time of my life“. Když to samé zkouší se vzpurnými hosty, vypadá to chvíli jako náběh na památnou zvedačku, ale vzápětí je prohodí oknem.. Lehce zkrátit stopáž, účesy jak z šatny TJ Spolana Neratovice v ročníku 1991/92 a vzdálenost mezi pěstmi a obličeji a člověk by pak možná tolik nepřemýšlel, kdy skončí dovolená místnímu šerifovi (zvuk policejních sirén tu připomněl, co to znamená přijít k hotovému). Smůla, že se „kung-fu pařát“ Patrick při natáčení zranil a musel ho v Predátorovi 2 nahradit Danny Glover. Baby City Hunter by jen seděl v koutě.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Patrickom Swayzeem. Má celkom dobrý príbeh o preslávenom vyhadzovačovi, ktorý prijme ponuku slušného podnikateľa urobiť zo skazeného baru, v ktorom sa predávajú drogy a podobne prvotriedny podnik, čo sa mu aj podarí, ale v meste vládne vplyvný mafián zamestnávajúci rôznych výtržníkov a zabijakov, ktorý sa nezastaví pred ničím, čo sa ale hrdému vyhadzovačovi nepáči a dá mu to jasne najavo. Spracovanie sa mi páči, spočiatku je veľmi zaujímavé sledovať hlavného hrdinu, ako vylepšuje podnik svojim štýlom, potom je už pre dej stále dôležitejší mafián a jeho vplyv, spočiatku ešte menej, ale potom si dovoľuje stále viac, čo už musí zakončiť pomsta. Síce sa tu nájde niekoľko scén, ktoré mi moc nesadli, bez nich by bol môj dojem určite lepší, ale nie je toho až tak moc. A tiež ma trochu sklamalo, že film po prvej tretine, v ktorej ide len o vylepšenie baru takmer celý čas pôsobí dojmom, že sa už hlavný hrdina poriadne naštve a začne pravá akčná zábava, lenže sa to stále len oddialuje a skutočná akcia príde až v záverečnej dvadsaťminútovke, ale keďže je film dostatočne zábavný po celý čas, tak to ani moc nevadí. A zaujalo ma aj, že vo filme sa vôbec nevyskytuje polícia, nechýba nemocnica, dokonca ani požiarnici, ale policajti nikde. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Väčšinou sa jedná o bežné barové bitky, ale tieto mi sadli, sú správne tvrdé a zábavné, nájdu sa tu aj nejaké normálne súboje a časom je už akcia aj slušne krvavá, napríklad zabitie protivníka vytrhnutím časti hrdla ma prekvapilo. Len škoda, že ten akčný záver je taký krátky a navyše väčšina úmrtí je mimo obrazu, ale aj ten poteší. Herecké obsadenie je na tom dobre, Patrick Swayze v jednej zo svojich najlepších úloh, ktorý je tu ten správny drsniak a vie si získať sympatie diváka, veľmi zaujímavý Ben Gazzara, Marshall R. Teague ako zabijak a viacero zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, atmosféra osemdesiatych rokov je cítiť z každého záberu, čo mám veľmi rád a ani celkovo tu po tejto stránke nemám čo vytknúť. Síce tento typ akčného filmu až tak veľmi nevyhľadávam, ale Road House mi rozhodne sadol a určite si ho ešte niekedy pozriem. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 76%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že lidstvo udělalo minimálně v oblasti kinematografie za těch cca 25 let tak obrovský posun kupředu nejen z hlediska technické stránky, ale i fundamentální. Jakkoliv totiž tenhle počin budete brát, vždy se budete jen smát a nevěřícně kroutit hlavou. Není to komedie, není to pořádný akčňák, motivace postav nechápete a jednání hlavních hrdinů rovněž ne. Není to ani cool ulítlý biják, který by měl image a dramaturgii neřešil. Je to neskutečná blitka s několika solidními akčními scénami. Pryč od toho. Jedině z nostalgie - Patrick Swayze tady byl ve formě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vděčná role, stylizovaná do sympaťáka, co vám vždycky rád poseče trávník nebo chlapíkovi při odchodu za novou výzvou věnuje vlastní bourák. Tou je nová práce vyhazovače v baru jednoho městečka, který postupně zbavuje ožralů a rváčů, ovšem nedaleko číhá daleko větší problém. Tím je místní boss, který vydírá podnikatele a vyhrožuje všem, kteří by se snad chtěli postavit jeho praktikám. Celkově je to naivní limonáda, u které se scénáristé dvakrát nesnažili. A dramaturg chyběl úplně. Nicméně na staré dobré časy Patricka Swayzeho rád vzpomínám, navíc jde o hercovu nejsilnější pětiletku, počínaje Hříšným tancem (1987), konče Duchem a vynikajícím Bodem zlomu (1991). V produkci guru Joela Silvera, testosteronem napumpovaným příběhem a s poprsím Kelly Lynch tu máme béčko jak ulité. Hodně slušné tři hvězdy. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Opravdu asi jeden z mála akčních filmů, který mám tak nějak rád. Já nevím pokolikáté už jsem viděl, ale v paměti ho mám neustále. Některé věci nelze u toho zapomenout. Bylo to jednou o prázdninách na rockové taneční zábavě v hospodě. Venku příjemně svítilo sluníčko. Zábava už jela na plno. V té době jsem byl blázen do jedné místní krásné holky. Vzadu za barem se na filmy koukalo z VHS kazet, a tam tenhle film zrovna běžel. Byla tam. V ošoupaných džínách a khaki tričku. A já si sedl zrovna vedle ní a bylo mi fajn. Jen tak letmo si mě prohlédla. Ze sálu zněla tichounce Stairway To Heaven. Ani jsem si neuvědomoval, že koukám na televizi. Nemohu říct, že mě film nebavil, ale tohle ve mě zkrátka vždycky vyvolá krásné vzpomínky. Bylo nám spolu nějaký čas dobře… ()

pepo 

všechny recenze uživatele

béčko v produkcii joela silvera s originálnym nápadom ale otrepaným príbehom.swayze ujde. veľké guilty pleasure 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten typ filmu, na kterém sme jako mladí kdysi vyrůstali. Nejsou zde žádné zbytečné odbočky v ději, prostě se to pěkně žene dopředu. Záporáci dostávají na prdel. A Patrick je zde v mimořádné formě. Velmi slušné béčko. Hvězdičku přidávám za nostalgické povzdechnutí "Ach to byly tehdy časy". 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelně buranská mlátička, která má svoje osmdesátkové kouzlo a nejen proto se stala v jistých kruzích bezmála klasikou. Klasikou, která je tupoučká a ostrá jako ti redneck hoši na baru, jimž se často splašej kladiva. Rád tenhle film sem tam někde zahlídnu - už jen proto, že patřil mezi kousky, které za našeho dětství řádily na poli kolujících VHS. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Michael Kamen; Docela dobry becko se vsemi pravidly, ten konec mohl byt mene pateticky, ale Swayze film docela dobre utahne. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

A proč že vlastně Patrick nikdy nehrál Bonda? Funkcí má víc než automatická pračka, na každou scénu potřebuje novou košili a když zrovna není žádná čistá k mání, prostě běhá po lese nahatej. Hrozba smrti je i přes otřesný překlad názvu výborným filmem. Klasické schéma, ve kterém proti sobě přes řeku stojí dva rivalové. Drsné řeči, pohledy i činy. Takřka westernový duel, v němž zazní jedna z nejlegendárnějších vět historie filmu "město je dost velké pro nás oba." Přidejme krásné ženy a rázem tu máme zábavu, při níž zatoužíte po práci vyhazovače a haciendě na vejminku. ()

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama