Reklama

Reklama

Ocelový meč

  • Česko Ocelový úsvit (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se kdesi v budoucnosti, kdy se ze světa stala pouze suchá pláň. Oceány již neexistují a jezera jsou vyschlá na prach. K posledním existujícím pramenům pitné vody se stahují přeživší lidé a budují kolem nich města. Jednu takovou osadu však vykořisťuje proradný Damnil a jeho skupina banditů a zabijáků. Jejich studny totiž rychle schnou a potřebují vodu správců osady za každou cenu. Ale do města v ten čas přichází osamělý válečník s dlouhým mečem na zádech, který se před bandity odmítá sklánět. Damnilově skupině začíná být jedinou překážkou v cestě a nekompromisní výzvou k boji. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle vypadalo jako docela drsný postapokalyptický béčko s osamělým válečníkem v podobě Patricka Swayzeho, kterej si to tam půjde vyřídit s nějakýma zmetkama, co tam utlačujou hodný obyvatele nějakýho miniměstečka. Což o to, ono to tak více méně je a dokonce tu Swayze ani netancuje, ale z nějakýho důvodu mě to nudilo a závěrečná slušná bitka to už nezachrání ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pěkný to bylo. Postapokalyptické béčko sice nedosahuje na Mad Maxe, ale zároveň to není žádné lovení v odpadových vodách. Výprava ujde, i když se v podstatě podíváme jen na jednu farmu. Postavy jsou sympatické, především netypický Brion James, který stojí na straně dobra a skvělý Christopher Neame jako bojovník s mečem. A největším překvapením byl pro mě Patrik Swayze, kterého mám zaškatulkovaného v romantických nebo komediálních rolích - tady ale bez problémů hraje drsného exvojáka, co se umí slušně ohánět s mečem. Jinak akce - až na jednu honičku v trapných vozítkách se tu hraje hlavně na souboje na meče, přičemž záverečná bitka nemá chybu. Celkově fajn film. ()

Reklama

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádné veledílo, ale přesto jde o koukatelnou akční SF v jakési postkatastrofické budoucnosti. Patrick Swayze pro mne vždy byl a bude "Pan herec" a tudíž jeho výkonu nemohu mnoho vytknout. Škoda, že John Fujioka (starý voják) nemohl výrazněji zasáhnout do děje. V malé, ale výrazné roli padoucha se představí začínající Arnold Voosloo (Mumie, Mumie se vrací). Film samotný svým stylem trochu připomíná Šílenoho Maxe 2. - temná budoucnost, kdy svět zmírá v poušti a bojuje se o vzácnou tekutinu (zde voda, v MadMaxovi ropa). Z pouště přichází neznámý hrdina, který vše vyřeší a pak opět zmizí v dáli. Poprvé jsem tenhle motiv asi zaregistroval ve westernu Shane (Jezdec z neznáma) a naposled v Temném rytíři (jezdec na černé motorce ujíždí do dáli...). To xxlch: že by Rudý úsvit nějak souvisel s tímto filmem??? To bude asi omyl, je to válečný film a byl natočený o 3 roky dříve... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptická variace na Shanea, ve které umírající padouch položí stejnou otázku jako Calvera v Sedmi statečných a hlavní hrdina promlouvá v závěru k jediné ženské postavě stejně jako Cheyenne k Jill v Tenkrát na Západě. Ačkoli mám westerny rád, tenhle snímek vezoucí se na vlně madmaxovské trilogie (pejsek nesmí chybět) není ani napínavý, ani zábavný, pouze směšný. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak za toho sympaťáka Sweyzeho tu třetí hvězdičku v béčkovém filmu dám, neb mu to seklo, bojové scény nebyly k zahození, jelikož mrštnost tanečníka se nezapře, hudba kupodivu hodně slušná, děj praprapraprainspirace v Šíleném Maxovi, a dabing Lisy Niemi zcela katastrofální, neb dabérka si u toho možná pilovala nehty a fakt, ale fakt ji to nebavilo, tudíž diváka zcela monotónně informovala o čemsi, co jí bylo putna. Padáka a ven ! ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama