Reklama

Reklama

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Na tu dobu velice zajímavá kamera a bez nadsázky komiksová atmosféra. Místy mi to trochu připomínalo Batman The Animated Series. Ke zdejším škatulkám Krimi/Thriller ... by měla přibýt ještě komedie. Já se totiž výborně bavil. O komediální stránku věci se starají ztřeštěná služebná (a její šíleně přehrávající představitelka), strašpytel správce, natvrdlý soukromý detektiv a nezáměrně také naivně pojatá postava plešatáho doktora. Příběh samotný je docela zajímavou detektivkou s hororovými prvky, příběh nijak zvlášť komplikovaný, plný naivností a děr. Rozhodně by prospělo o patnáct minut zkrátit. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle byla celkem šílená jízda. Začátek mě celkem upoutal už jen nájezdem kamery na hodiny a pádem kamery dolů. Mělo to silnou atmosféru a vypadalo to na tu dobu výborně. Pak film bohužel dost zpomalil a já se sem tam nudil. Nicméně později se film opět rozjel. Já si film poměrně vychutnal. Ty siluety "netopýra" byly geniální a dokázaly vyděsit. Co mě ale naopak naštvalo byl konec a vysvětlení. Jediná otázka. Proč? Vypadalo to hloupě a ničilo to film. Co mě taky občas štvalo byla hudba, měl jsem asi nějakou jinou kopii protože čistota obrazu byla vynikající, ale hudba tu byla naprosto nehodící a dělala z filmu skoro grotesku. Navíc jsem přes ní občas neslyšel postavy. Dost dobrý starý film. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V zásade by som mohol napísať to isté, ako pri o štyri roky staršej verzii THE BAT, rovnako v réžii Rolanda Westa. Vynikajúci vizuál, groteskný prednes. Má to rovnaké rysy ako THE CAT AND THE CANARY ( 1927 ), či OLD DARK HOUSE ( 1932 ). Ak vám tieto príbehy, alebo rovno aj filmy niečo hovoria, nebudete sklamaní, pre laikov to ale bude skôr utrpením ( hlavne vzhľadom na žánrovú neurčitosť snímku ). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za kameru a slušnou hru se světly a stínem. Jinak je to naivní, neskutečně přehrávaná pitomost, jejíž vysoké ohodnocení zde je slušně mimo. Atmosféra ve filmu není komiksová, jak píše liquido26, ale naivní a trapná, postavy jsou jen karikatury a podle toho jednají a přehrávají. Jak nemám k české meziválečné tvorbě žádnou velkou úctu, jsem přesvědčen, že kdyby majitelku sídla hrála Růžena Nasková, vedle ní by se v roli slečinky objevila Gollová, správce Stanislav Neumann a detektiva hrál Raoul Schránil, byla by to taky pitomost, ale alespoň zábavná. Podobné naivní nesmysly už nikdy víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No mna to teda nijak neoslovilo, hoci starinky mam strasne rad -boli bez zeleneho platna a bez digitalnych efektov. Ten netopier mi bol ukradnuty, herci neznami a Roland West ako reziser tu bol len za rutinera . 60 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Maskovaný vrah "The Bat" z tohoto filmu, je předchůdcem světoznámého Batmana. (Vojtino)

Reklama

Reklama