Reklama

Reklama

Hrad bude můj

Trailer

Obsahy(1)

Milostný příběh situovaný do Anglie třicátých let minulého století pojednává o sedmnáctileté Cassandře a jmění její výstřední rodiny, která živoří na rozpadajícím se hradě. Spása přijde ve chvíli, kdy hrad zdědí dva američtí bratři. Děj filmu Hrad bude můj sledujeme očima sedmnáctileté Cassandry Mortmainové (Romola Garai), která ho vypráví prostřednictvím svých deníkových zápisků. Příběh pojednává o její výstřední rodině, která živoří na rozpadajícím se hradě. Navzdory obrovským dluhům a faktu, že jejich otec (Bill Nighy) nenapsal od vydání svého úspěšného románu před dvanácti lety ani čárku, se Mortmainovi snaží hrad zachránit. Cassandra a její nádherná sestra Rose (Rose Byrne) vedou osamělý život, v němž jsou zcela odloučeny od okolního světa. Když jejich hrad zdědí dva američtí bratři (Henry Thomas a Marc Blucas), čeká je nejen vyhlídka na nalezení prostředků ke splacení dluhů, ale bublina nevinnosti, v níž rodina tak dlouhou dobu žila, rázem praskne a v sestrách se probudí pocity lásky, touhy a žárlivosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

mysicka 

všechny recenze uživatele

anglie, 30.léta minulého století.. zchátralý hrad kdesi uprostřed polí a lesů, zkrachovalý spisovatel se svojí poněkud ulítlou rodinkou.. mladá přítelkyně, dvě dcery, syn a chlapec, který není sluhou.. a všudypřítomná chudoba.. do toho všeho vtrhnou dva mladí američané a chod této rodinky obrátí vzhůru nohama.. celý příběh vypráví čerstvě osmnáctiletá mladší z dcer cassandra.. příchodem obou američanů začne ono známé a lidské kolečko, kdy každý někoho miluje a ničí city nejsou opětované a my můžeme na plátně sledovat, jak cassandra vyzouvá dětské střevíčky a obouvá se do dámských bot na kramflecích..:) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Taká malá odmocnina z Jane Austenovej, proste ženský romanticko-plačlivý rukopis cítiť od začiatku do konca. Dve sestry, osudoví muži, snaha o pravú lásku bez nejakých šteklivých záujmov, niečo, čo sa nosilo pred desiatkami rokov a dnes už také ženy prezentované dávno nie sú. Čaro anglického prostredia mňa osobne zaujalo viac, ako boj s neplnenými snami. Melodramatická dojemnosť bez prídavku cukru, kde dámy nemôžu očakávať, že im pri žehlení nespadne slzička na horúce želiezko, čo ušetrí vodu pri naparovaní, ale zároveň tie slzičky od šťastia veľmi nebudú. ()

Reklama

GoldenGecko 

všechny recenze uživatele

Zase jeden kousek z červené knihovny, který si u mně vydobil čestné místo. Zavede vás do originálního prostředí a ukáže svou dobu. Pak vás začne mistrovsky bavit a ponoří vás do sebe. A tak prožíváte příběh společně s Cassandrou, když je šťastná, jste taky, když se trápí, také se trápíte. No a nakonec se s Cassandrou dostanete do bludiště romantického příběhu o lásce, která předvede jak dokáže zabíjet.Ten taky ukazuje, jak se splněné sny a touhy dokážou proměnit ve zlo. A taky oceňuju Billa Nighyho, kterého si teď o mnoho víc vážím - ač hrál ve slanějších filmech, tady se mu dostalo mnohem propracovanější role. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Je to taký oddychový film, s miernym nádychom humoru pri vážnych témach. Ak máte radi anglickú príchuť nenaplnených túžob a tajných želaní, ste na správnej adrese. Myšlienka s filmu: " I keď smútim a som teraz sklamaná, je lepšie tento pocit zažiť ako naopak". Vtiahnutie do deja: *** Humor: ** Romantika: ** ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Ze začátku neměl tenhle film problém si mě získat. Cassandřino vyprávění se vyvíjelo hodně slibně, herci taky skvělí (snad jen s vyjímkou Henryho Thomase, který měl, podle mého, s herectvím skončit u E.T.ho), jenže s tím, jak se v druhé polovině začíná děj zamotávat, zamotávají se v něm i tvůrci. Žádná gradace se nekoná, věčně někdo někam odjíždí nebo příjíždí, věčně někdo s někým vede vážné rozhovory… věřím, že v knížce je proměna, kterou hlavní hrdinka prochází, víc naznačená a pochopitelná, ale tady mi její závěrečný monolog přišel trochu přitažený za vlasy. Škoda, sympatický pokus. P.S: Když už se náhodou budete hodně nudit, můžete zkusit počítat podobnosti s Pokáním (je jich tam docela dost). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Zámok Manorbier v Tenby vo Walese, ktorý bol použitý pri mnohých záberoch na hrad Mortmainovcov, mal vodnú priekopu, ktorá sa dlhé roky nepoužívala. Na zábery, ako Cassandra (Romola Garai) a Neil (Marc Blucas) plávajú v priekope, muselo byť navezené veľké množstvo hliny, aby bola priekopa vodotesná. Tá sa potom plnila z privezených vodných cisterien pretože miestny vodovod nedokázal dodať potrebné veľké množstvo. (Arsenal83)
  • Časti filmu boli natočené vo filmovom štúdiu Laxey na Isle of Man, pričom aj vresoviská a rašeliniská, ktoré majú byť v Suffolku, boli natočené na tomto ostrove. Hrad Manorbier v Pembrokeshire vo Walese dodal exteriéry hradu a Eltham Palace v Londýne niektoré interiéry. (Arsenal83)

Reklama

Reklama