Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V českých pohádkách nebývá nouze o vtipné hlavy, kterým se podaří rozlousknout nejeden tvrdý oříšek. Na lakomou rychtářku (S. Budínová) bohatě stačil důvtip potulného brusiče Lojzka (M. Vladyka), který hned věděl, jak ji potrestat a ještě si získat náklonnost pohledné Márinky (J. Bartošová). A proč se pohádka jmenuje Čertova skála? Na to už musejí diváci přijít sami… (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, i když samozřejmě od počátku předvídatelná, variace na téma napálených zlých bohatců, které vedlo ke kýženému sňatku zamilované dvojice. Člověk si u toho mimovolně vybaví: "nebudu chtít Eliškovic mlynářku..." z Divé Báry. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Studiová jednohubka postavená na dialozích a zábavná svou naivitou, která díky krátké délce nestačí omrzet. A pro mě dnes příjemná i nostalgií, se kterou mi připomíná nedělní rána kdysi velmi velmi dávno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná pohádka, která poněkud obrací pohádkové postupy naruby, protože tu čerti, a vlastně nejsou, a podobně kouzla... Nakonec jde o docela dobře vymyšlený plán řekněme jakési revolty poddaných. Ale zahrané je to civilně, bez různých psychologických ponorů na jedné straně (i to pohádky ČsT občas nabízely), a bez přehnaných gest, mimiky a trdlování na straně druhé. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to. Sic průměrná pohádka, ale má v sobě i jisté morální poselství a samotná pointa zas tak marná nebyla. Jindra Bartošová byla zamlada celkem pohledná ženská, Vladyka si taky nevedl špatně, dokázal občas i rozesmát a ti tři „tupci“ v čele s Větrovcem a Budínovou si o tu lekci přímo říkali. Pohádka, která neurazí, ale ani extra nenadchne. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Docela prdel a klasická variace na téma hamižných sedláků, kteří by za pytel zlata byli ochotni udělat cokoliv. Slávka Budínová a Josef Větrovec jsou v rolích boháčů perfektní, Václav Sloup jako jejich pohunek jim skvěle konkuruje. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dost chuďoučká studiová pohádka a to jak výpravou, tak příběhem. Obsazení je mi sice celkem milé, ale když není moc co ukázat, divák spíš trpí do očekávatelného konce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Taková ta pohádková pohodička. Milé obsazení, útulné kulisy, nezbytné poučení. Délka děje naštěstí optimální, scénář nemá co víc nabídnout, než se před obrazovkami událo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mene vidana Jindra Bartosova v pohadce, kde si Vladyka uzmul temer vsechen prostor pro sebe a rekl bych, ze opravnene. Celkem zabavna kulisova pulhodinka. A prestoze kulisova, meli tam ziva zvirata! ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Pohádka začíná tím, že starý ovčák zpívá písničku. Ta má tak ukrutně neuvěřitelný text, protože počty slov nesedí do verše, že je neuvěřitelné i to, že herec dokázal tento text, v němž občas drmolí slova bez mezery jako jeden blok dvojnásobnou rychlostí, zpívat, aniž by s výkřikem utekl z natáčení. Dál už se v podstatě nic neděje. V Kategorii "čím vším nás občas dokážou překvapit studiovky" tato patří do šuplíku "no to teda, jednou a dost!" ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Hezká věcička pro děti. Ovšem musely by být trochu jednodušší. Herecká elita bohužel neodvedla výkon, který by si pohádka zasloužila. Vlastně, měli recht, nezasloužila. Ale na jedno dopoledne před obědem… ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trošku obyč studiová pohádka, která vlastně ničím moc nepřekvapí, ale zase mám rád, když alespoň v pohádkách bývají lakomí a zlí boháči potrestaní, když v životě to tak není. Lubora Tokoše mám navíc rád stejně jako Miroslava Vladyku. Neokoukaná Jindra Bartošová také působila dobře. Skvělí byli i Josef Větrovec se Slávkou Budínovou. Ve finále je to tak při výsledné stopáži vcelku snesitelná pohádka. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Krátká televizní pohádka s ušatým Vladykou, který si zamanul za ženu a taky ji nakonec dostal neteř velkostatkářky mou oblíbenou Jindrou Bartošovou, pro kterou to vlastně byla jedna z posledních rolí na televizní obrazovce. 5/10 ()

waxtrax 

všechny recenze uživatele

Skvěle herecky obsazená konverzační pohádka s excelentně pitvořícím se Miroslavem Vladykou v hlavní roli. Vzhledem k tomu (jak jsem již napsal) je to konverzační pohádka spíše pobaví rodiče a větší děti, než předškoláky. Kvalitní scénář a stopáž 30 minut z ní dělá příjemnou záležitost. ()

Reklama

Reklama