Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charles Barrett je jeden z neobávanějších mafiánských bosů ve městě. Každý se ho bojí. Jak tedy mohlo napadnout skupinu mladíku ho unést? Jednomu z nich unesli sestru a oni se rozhodli Barretta využít. Vědí, že má styky s podsvětím, možnosti a především spoustu peněz, která jim pomůže dostat mladou dívku zpátky. Poté, co ho uvěznili v domě svého kamaráda, se rozhodli začít hrát nebezpečnou hru. Nikomu z nich ale nedocházely důsledky jejich činů. Psychický nátlak ukáže jejich charakter a navíc ta nejhlubší tajemství začínají vyplouvat na povrch. Věci ale přestanou jít podle plánu v okamžiku, kdy se ukáže, že jeden z party je do únosu zapleten víc než ostatní. Otázka zní _ Kdo?! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ač značně tendeční a klišoidní, přesto i značně dobré. Tři a půl hvězdičky - zaokrouhleno nahoru za klasicky vynikajícího Ch.W. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Nic prudce originálního - ale to by nevadilo. Byla by to čistá, stylová, pěkně odvedená prácička za krásných polokulatých pět - nebýt toho podle mě zbytečně překombinovaného finále. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusny thriller za par mega postaveny na postavach a dialogoch odohravajuci sa v par interieroch. Velkym plusom je obsadenie Christophera Walkena, ktory si svojho charizmatickeho mafiana uzil. Dalej este vynika Denis Leary ako najomny zabijak a neustale vystraseny Johnny Galecki. Zvysok predvadza uz len tuctovy priemer. Samotna zapletka o unose mafiana je zaujimava, ale jej prevedenie uz nieje tak napadite ako by mohlo byt a najviac to vidno na zavere, ktory je dost fadny. Akokeby tvorcovia sami nevedeli ako to ukoncit. Mozno nejaky z tych natocenych alernativnych zaverov bude lepsi. Bohuzial som ich nevidel. Takze vysledok je slusna jednohubka. 5/10. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jasně, najde se tam plno klyšé, ale vyniknou tam skvěle zahrané postavy. Tím samozřejmě myslím Christophera Walkena, stejně skělého Denise Learyho a mezi únosci taky není žádnej vyloženě lůzr herec. Někdy je to trochu nelogické a někdy víte, co se tam stane, ale stejně to musíte vidět až do konce. Prostě mě to bavilo. Taky proto jsem se na to díval už podruhé v životě. No, ale myslím, že stačilo... ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný thriller plný záhad a verzí s výborným Walkenem, kterému stačilo po většinu filmu sedět v křesle. Závěr je pak naprostý luxus, který jsem ani nečekal. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

100% POPKULTURA... tohle není thriller, tohle není detektivka... poměrně...hodně nestandartní příběh postavený na tom, že bandička mladíků unese gangsterskou legendu, čímž si pokusí zajistit kvalitní vyřešení problému, jehož defincí si nemůže být jeden jistý až dokonce filmu... tohle není o herectví, tohle není o jménech... je to perfektní film, který by nikdo neměl minout... dalo by se to považovat za pokus o originalitu, ale ono je to fakt dobrý... a christopher walken je démon i s devíti prsty...a denis leary a jeho rejnočí boty... malej spoiler (dokládající promyšlenost filmu) : když někomu useknete prst, víte že by díky nízké srážlivosti krve vykrvácet??? sorry.... ach ty geny... a omlouvám se za ten toaster a mínus jedna hvězda za konec... originalita na druhou bývá občas krokem zpět a tady bych happyend nejen ocenil, ale také považoval za logický... ()

baXter 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co k tomu napsat. Banda magorů co unese dalšího, ale zkušenějšího magora a magor s rybíma botama sjedná nápravu podle rozkazu zkušenějšího magora. Béčkový nic, který nemá nic dosebe, ale ani nepokazí čas strávený sledováním. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Pôsobilo to na mňa takým nedozretým, tínedžerským dojmom. Zloduchovia Walken a Leary robili čo mohli, ale spolu s mladými hviezdami, ktorým tieklo vtedy mlieko po brade, toho vedľa nepredviedli. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Parta studentů unese mafiána (Christopher Walken) a chce za něj výkupné. Má to ten správnej devadesátkovej feeling lehce komediální gangsta detektivky coenovského střihu, průběh děje má kvalitativně vzestupnou tendenci...uplně nejvíc to připomíná jeden film, ale to už by zavánělo spoilováním. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem převážně (černou) komedii, přičemž úvod ukázal, že by v tomhle žánru snímek určitě fungoval. Jenomže za nedlouho začali tvůrci brát příběh dost vážně, mezi amatérskejma únoscema se snažili vytvářit řadu podezření a konfliktů, což byl motiv, kterej se sem prostě nehodil a jednotlivejm postavám jsem jejich chování v tomhle směru nevěřil. Nenadchnul mě ani nižší rozpočet, kterej měl za následek skromnější výpravu. Za pochvalu však stojí sympatický herecký obsazení. Christopher Walken vládnul, ale mladý únosci mu zdráně sekundovali (zejména jsem byl zvědavej na Johnnyho Galeckiho alias Leonarda z TBBT, díky kterýmu jsem taky na Suicide Kings narazil), dvě silnější hvězdy. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Jen co jsem ve vlaku dokoukal Zemi policajtů, dal jsem si náhodou další slušné čisté drama bez okázalých akčních scén - tentokrát však střihnuto lehkou dávkou komedie. Bál jsem se, že Galecki bude prostě hrát Leonarda z BBT - ano, sice to byl podobný typecastovaný ňouma, ale naštěstí to nebyla až tak protivná postava, jak klidně mohla být. Walken samozřejmě nepotřebuje komentář, přestože skoro celý film prosedí. ()

DENIROSIS 

všechny recenze uživatele

Zajímají mě filmy o mafii a všehno co se jí týká.Tohle přímo o tom nebylo,ale pravá ruka bosse Denis Leary byl k sežrání. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Vynikající Christopher Walken. To zaprvé. Zadruhé chytře vystavěný příběh se spoustou nenápadného humoru. A zatřetí příšerně překombinovaný závěr, ve kterém jsem se totálně ztratil (napodruhé to bylo lepší). Filmařům by někdo měl říct, že dobrý film nerovná se počet zvratů v poslední čtvrthodině. Jinak klidně 4* ()

LUCIM 

všechny recenze uživatele

Christopher Walken zase do své role dal kus života. Pro toho herce mám slabost, ale tenhle snímek my nějak nesedl. Celou dobu pohoda, ale ten konec byl až moc zběsilý a přehnaný. ()

radostR 

všechny recenze uživatele

Na začátku byl skvělý plán party středoškoláků. Christopher Walken v roli mafiána, který i jako rukojmí a bez prstu dokáže kluky pořádně znervóznit a chvílemi se i docela baví. Navíc sedí v pokoji, kde se nemá našlapat, protože by se někteří rodiče naštvali. Film nepostrádá potřebné napětí a ani jeho rozuzlení není očekávané. Jedna hvězdička je pro Denise Learyho a jeho boty z rejnoka. ()

Reklama

Reklama