Reklama

Reklama

Dobýt Hollywood se dá všelijak. Alan k tomu použil poněkud neobvyklou a skutečně radikální metodu. Po dokončení filmu, který stál 220 milionů dolarů, se jeho režisér Alan Smithee rozhodl ukrást negativ filmu a zničit ho. Nemohl se smířit s tím, že by jeho jméno figurovalo na něčem, tak příšerném. Pro producenty filmu to ale byla tragédie. Veškeré investice byly najednou ty tam. A tak se rozhodli najmout si soukromého detektiva, který měl režiséra nalézt a ukradený film vrátit zpět. Vždyť lidé už netrpělivě čekali na jeho premiéru... (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Stegr

všechny recenze uživatele

Zlaté maliny 1998 - 5x - Nejhorší film, Nejhorší herec VR (Joe Eszterhas), Nejhorší scénář, Nejhorší nová hvězda (Joe Eszterhas), Nejhorší originální píseň... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hledá se režisér Alan Smithee, který natočil film Trio a zmizel s ním před světovou premiérou, protože nesouhlasil s finálním sestřihem, který stál za prd. Hrdiny snímku měli být detektivové Sylvester Stallone, Whoopi Goldberg a Jackie Chan. Sly, Whoopi a Jackie mají několik krátkých monologů a jednu společnou scénu z natáčení Tria, kdy každý řekne "Don't fuck with me." a společně "Don't fuck with us!". V jejich filmografii nejde o nic zásadního a velikostí rolí jde o camea. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je o mně známo, že můj filmový vkus je občas velmi podivný a že místo blockbusteru často stopuji film, který všichni ostatní diváci odpískají po prvních pěti minutách. Burn Hollywood Burn je právě případ takové nesehnatelné a nesnesitelné šílenosti. Zaprvé, není to komedie, je to mockument (mockumentary). Napadá mě jen jediný film srovnatelný, a to Soderberghův Hollywood, Hollywood. Nápad není špatný, ale je naprosto zabitý, takže nemá šanci u mainstreamového diváka, ale ani fajnšmekra. Já se hlavně nudil, ale místy i bavil - těžko vás pobaví, když ženská šlehá jakéhosi týpka jezdeckým bičíkem, i když vám o něm titulek řekne, že je to jakýsi Joe Esterház - ale to je týpek, který stojí za Základním instinktem, Showgirls (film, který režisér spálí je ostatně přirovnáván právě k tomuto neslavně proslulému dílu Paula Verhoevena) i za tímhle veledílem, takže si to fakt zaslouží. Nejvíc mě ovšem pobavila hláška: "I'm producer, not a pimp. There's difference!" (A viděl jsem to v originálním znění bez jakýchkoliv titulků. V dabingu to musí být strašné.) ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Totálne nevtipná poťouchlost a patrne Eszterhasova odpoveď na CB4 od Tamry Davis (ktoré tiež nie je žiadny zázrak). Ak vám nič nehovoria mená ako Peter Guber, Jon Peters, Michael Ovitz či Anthony Pellicano, rovno zabudnite, že rozkódujete drvivú väčšinu insiderských fórkov a narážok, ktorými sa tento kousek len tak hemží. Ak máte 90s Hollywood naštudovaný (business side, nie filmy) tak ako ja, väčšinu fórov chytíte, dokonca sa občas pousmejete, ale podstatne častejšie budete krútiť hlavou nad tým, jaká to je vlastně pitomina. ()

Jakubisko odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši tohle má být KOMEDIE?! Celou dobu akorát pozorujete hollywoodské herce v nažehlených oblecích a s drahým doutníkem v hubě, jak vyprávějí rádoby vysoce filozofické myšlenky, u kterých se navíc tváří, jak jsou strašně vtipné... No teda fuj, vyhozených 30 kč ve videopůjčovně. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem nedal na hodnocení a samotnou situaci a odkaz filmu. I když totiž Jak dobýt Hollywood není vyloženě špičkový film, jeho relevantnost téměř dvacet let od premiéry jde rozhodně nahoru, až z toho jde místy mráz po zádech. Rozhodně jeho humor nesedne každému, nicméně už jen díky těm několika skvěle mířeným narážkám a podkopáváním základů praktik, které dnes v Hollywoodu jsou aktuálnější než kdy předtím, nemůžu jít se svým hodnocením níže. Silně kousavá satira zákulisí filmu pobaví i napříč slabším hereckým výkonům a občasným hluchým místům. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zlákat zvučnými jmény, protože každý ze tří zmíněných herců se ve filmu objeví jen pár minut a ve zbytku se jen kecá a kecá a kecá o tom, co se s filmem mohlo stát. Jackie přijal roli jenom proto, že ho překecal jeho dlouholetý kamarád Stallone. Oba to brali jako legraci, ale výsledek bohužel moc legrační není. Třeba spolu ale jednou natočí něco pořádnýho. ()

RipperJosh odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší zvuková věc s obrazem, kterou jsem kdy viděl. Ani se tomu nedá říkat film, je to jen nesmyslná hnusná nuda. Chvílema se mi dělalo skoro blbě. Bože, to bylo příšerný. Jedná se o nekončící sled k smrti ubíjejících promluv na kameru. Naštěstí to má krátkou stopáž, navíc 15 minut jsou závěrečný titulky. Slyi, tuhle podpásovku jsem si nezasloužil... PS: Samozřejmě jsem se na to podíval jen kvůli zaplnění prázdného místo ve Stalloneově filmografii. A to je asi jediný pozitivum, který můžu říct - že v té době hasnoucí Sylvester se zde objeví víckrát, než jsem čekal. Byť je i on tragickej... ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Žiaden film s Robertom Evansom a Billym Bartym nemôže byť ignorovaný, ale táto ťažkopádna satira na Hollywood musí byť. Pseudonym Alan Smithee musia používať všetci režiséri, ktorí nechcú, aby sa ich meno objavilo v záverečných titulkoch. Ako hovorí jeden charakter v tomto filme vo filme: "Je to horšie ako "Showgirls". A konečná irónia: režisér Arthur Hiller odstránil svoje meno potom, čo sa pohádal s Joe Eszterhasom. ()

freebob 

všechny recenze uživatele

Hrozné to bylo..Snad jen hustý výskyt hvězd zvedá trochu body a tak nějak nepochopení jak mohl kdysi úspěšný Arthur Hiller, režisér výtečného Love Story, natočit něco takového, podobně jako John Schlesinger Příští správnou věc... ()

Reklama

Reklama