Reklama

Reklama

Bouřlivý příběh legendárního Jerryho Lee Lewise, hvězdy rokenrolu, která dobyla celý svět... Zpěvák, skladatel, pianista, významná americká rock’n’rollová legenda Jerry Lee Lewis (narozený 29. 9. 1935) byl velkým konkurentem Elvise Presleyho. Stále patří mezi velké osobnosti světové populární hudby, kterou výrazně ovlivnil. Díky síle jeho zvuku a dynamické hře je označován za zakladatele tzv. piano rocku. Někdy během svých bouřlivých vystoupení odkopnul stoličku, na níž seděl, a hrál ve stoje. Prsty nechal dopadat z velké výšky, což vytvářelo dramatický akcent. Občas hrál i nohama či se na klavír rovnou posadil... Film zachycuje Jerryho Lee Lewise od jeho nastěhování se do rodiny bratrance, s kterým chce prorazit u známého hudebního vydavatele Phillipse. Přichází vydání prvního úspěšného singlu a rychlé stoupání po americkém hudebním žebříčku, následuje tajný sňatek s třináctiletou Myrou, dcerou svého příbuzného a spoluhráče z kapely, u něhož bydlí. Dopad tohoto rozhodnutí však podstatně ovlivní jeho popularitu… Ve filmu Jerryho Lee Lewise ztvárnil známý americký herec Dennis Quaid. (Česká televize)

(více)

Recenze (98)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce věřit, že se jedná o fiklm z r.1989. Jim McBride se vyznamenal ! Ohromná režie, úžasný herecký výkon DENNISE QUAIDA. A hudba - no jedna báseň, bomba, pošmaknutí na rock'n rollu ! Ono každý umělec je tak trochu "rapl", ale moment, kdy jede Lewis v novém autě a naparuje se jako krocan je tak báječně zahráno, že to pochopí jenom ten, kdo auto celý život měl a nevidí v něm nic, co by stálo za pýchu. Film, na který se můžete podívat kdykoliv, protože vám dodá správnou náladu. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Film zachycuje jen krátký výsek ze života tohoto enfant terrible rock'n'rollu. Vlastně jen roky 1956–1959. což je trošku škoda, protože jako divák bych se třeba rád dozvěděl aspoň trochu i o jeho dětství, o tom, jak se naučil takhle na piano, a taky o dalším vývoji jeho kariéry a manželství s Myrou. Jeho život byl mnohem bohatší: už v 16 letech se oženil s dcerou kazatele, už v době, kdy děj filmu začíná, měl dvě děti (o kterých se tu vůbec nedozvídáme) a dvě děti měl i právě s Myrou. Jejich první dítě, které vidíme i na plátně, se utopilo ve 3 letech. Myra se s Lewisem rozvedla roku 1970 proto, že ji prý zneužíval všemi možnými způsoby a byl jí nevěrný. A tak by se dalo pokračovat dál a dál. P. S. Herec Trey Wilson (hrál producenta Sama Phillipse) se nedožil ani premiéry tohoto snímku, zemřel už ve 40 letech na krvácení do mozku. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Film o hudbe, nezvládnutej sláve a zakázanej láske. O tom je Great Balls Of Fire!. A k tomu treba pripočítať fantastický výkon Dennisa Quaida v hlavnej úlohe, ktorý robí tento film nezabudnuteľným (by som to osobne označil za jedno z najlepších zžití sa s úlohou). Jerry Lee Lewis je „hitmaker“ na začiatku svojej kariéry, ktorý súperí s Elvisom. Po stúpaní v hitparáde sa z Jerryho stala hviezda prvej kategórie. Zaujímavá je zápletka lásky rocknrollovej hviezdy a jeho 13 ročnej sesternice s ktorou sa oženil. Treba vyzdvihnúť hlavne Quaida na ktorom výkone film stojí a tiahne ho jednoznačne dopredu. Koncertné scény patria k najlepší vo filme a vedľajšia úloha Aleca Baldwina (aj napriek tomu že nedostal veľký priestor) len príjemne poteší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mě čeká Peklo, budu tam taky hrát na piano." Já tedy mám umístěnku do Nebe, ale vzhledem k tomu, že většina mých oblíbenců prostě musí skončit v Pekle, tak udělám všechno pro to, abychom se tam jednou sešli, Jerry Lee. Tvoje hudba má v sobě totiž tolik energie, že je mi úplně jedno, kolik jsi měl manželek, kolikrát ses neslušnými výrazy otřel o církev a o tom sexu s tučňákem na jachtě taky pomlčím. Jinak samozřejmě vůbec netuším, kolik pravdy v tomto životopisném snímku bylo, ale díky Jerryho nekonečné energii mě to prostě bavilo. Tedy bavilo mě to v USA, protože ctihodní Angláni mě dost zklamali svou nulovou tolerancí k pedofilii. Já k ní mám taky nejednu výhradu, ale oni byli manželé, takže to považuju tak trochu za jejich věc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid nikde nepředvedl lepší herecký výkon a Winona Ryder snad nikdy nebyla roztomilejší a bezbrannější. Společně táhnou tenhle film, který je dějově trochu přímočarý a je jasné, co v něm máte očekávat. Slávu, pád a problémy. Ale má to prostě parádní zvuk a drive. No jo, očividně miluju rokenrol. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Winoně Ryder bylo v době natáčení téměř dvacet let a od její filmové matky, kterou ztvárnila Lisa Blount, ji tak dělilo pouze necelých čtrnáct let. (Cherish)
  • Scény ze Sun Records studia byly natáčeny přímo v tomto slavném studiu. (facojurka)
  • Jerry Lee Lewis nenáviděl film i knihu své exmanželky, podle které byl film natočen. Stejný názor měla i jeho sestra a spoluautor knihy Murray Silver Jr. snímek zas považoval za odtržený od reality. Režisér Jim McBride později přiznal, že svůj film nechtěl stavět na faktech, ale knihu použil spíše jako odrazový můstek. (StarsFan)

Související novinky

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Reklama

Reklama