Reklama

Reklama

Wilson (Philip Seymour Hoffman) přišel o manželku, která spáchala sebevraždu. Na rozloučenou mu nechala dopis. Wilson však nemá sílu otevřít ho a přečíst. Útěchu nachází ve fetovaní benzínu a modelech letadel. Psychologické drama o člověku, který ztratil kus svého já. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa veľká slabota. Príbeh o nešťastníkovi, ktorý sa mu sa vysporiadať so samovraždou svojej ženy mi nepripadal ničím príliš zaujímavý. Tentokrát som sa nedokázal vcítiť do situácie hlavného hrdinu a keď začal fetovať benzín, tak to už išlo úplne mimo mňa. Ani Hoffman to nezachránil. Záver je očakávaný. Proste sa s tým nejak vysporiadal. 5/10. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Chlapskej film. Cynismus, emoční nestabilita, vnitřní prázdnota až sociální selhávání. Nenápadnou a výmluvnou scénou za všechny je Wilson ve vytahaném růžovém triku ve velikosti minimálně o dvě menší, než by si jeho postava zasloužila. Uzavřenost, odosobněnost, nemožnost opětování ženských citů, mužské přátelství. Louiso kašle na emoce, cílí na osobnost a ví přesně, co chce filmem říct a rukopisem mi připomíná Kerrigana. Osobně mě uhranula už uvodní scéna, kdy Wilson prochází domem, bez použití laciného hudebního motivu, slyšíme jen kroky na parketách. Jak jednoduše by se dal film pokazit. Dále rozmazaný pohled na fotografie. Hoffmanovy pohledy jsou všeříkající a tento nedoceněný herecký génius předvádí jeden ze svých nejlepších představení, v hlavní roli určitě. Divačky možná budou při sledovní tápat a Wilsonovu dětinskost a jednání nepochopí. Výborný film, který se mi až nestydatě cpe do TOPky. S láskou, ..... ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální pojetí zcela neoriginálního tématu. Milovaná osoba se vám nečekaně sprovodí z povrchu zemského a jediné vysvětlení se nejspíš skrývá v tom vzkazu, který jste našli pod polštářem. Otevřít nebo neotevřít? Žít v nevědomí a celý život se tím drásat, nebo zjistit krutou pravdu? Přesně na tyhle otázky hledá odpověd Philip Seymour Hoffman s hadrou nasáklou benzínem přitisknutou na nose. Příběh bez jakýchkoli "kudrlinek", kterému dost často něco chybí pro to, aby se do něj divák mohl jakýmkoli způsobem ponořit. Prázdnotu a nepochopitelný odstup vyprávění bohužel nevyváží ani jako vždycky fantastický výkon PSH. Škoda nevyužitého potenciálu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Philipa Seymoura Hoffmana zastiňuje fakt, že scénář mohl být o chlup lepší. Závěr mě například vysloveně nijak zvlášť nepotěšil. Nicméně fetování benzínu a soutěže s lodičkami nechali perfektně vyniknout výkon Philipa. Já z něj opravdu cítil, že je totálně mimo. Jeho životní bolest se mi dostala až do morku kosti. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek je třeba mít tu správnou náladu. Ta správně melancholická jednou až dvakrát ročně zavítá i do mého pokojíčku. V jiné náladě zřejmě nemá velký smysl film sledovat. Philip Seymour Hoffman se předvedl zřejmě v životním výkonu. Vdovce čichajícího benzin a bezcílně se toulajícího životem si střihl s absolutní bravurou. Neskutečně psychologicky vymazlená a hlavně nesmírně uvěřitelná záležitost plná nefalšovaného zoufalství s, k mému překvapení, pár vtipnými vsuvkami. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (11)

Související novinky

Nová verze Macbeth

Nová verze Macbeth

08.05.2005

Jennifer Connelly (na obr.) bude hrát v dlouho očekávané filmové adaptaci Todda Louisoa ale čeho? Přímo jedné z nejznámějších tragédií Williama Shakespeara - Macbeth. Film se začne natáčet na konci… (více)

Reklama

Reklama