Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Roman Polanski odjíždí z Ameriky do Evropy dokončit svůj film. Jeho těhotná manželka, úspěšná herečka Sharon Tate zůstává sama ve společném domě na Cielo Drive v Beverly Hills. Jeden ze srpnových večerů tráví ve společnosti přátel. Večírek kolem půlnoci přeruší násilné vniknutí členů sekty psychopata a satanisty Charlese Mansona, kteří brutálním způsobem vyvraždí a zmasakrují všechny zúčastněné. Roman Polanski žije od vraždy své manželky a nenarozeného dítěte ve Francii. Do Spojených Států se vrátil až v roce 2003, kdy získal Oscara za film Pianista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Co na to říct; i přes nesmírně silnou látku je to natočeno tak strašně nudně a sterilně, že třeba sex, ačkoliv je ve filmu pořád, nevypadá jako sex, ale jako velmi hraný sex. Zvolená polodokumentární forma vzprávění je spíš chaotická a nepřehledná a výsledný dojem je pouze ten, že je to jedna velká nuda. ()

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že amíci sú doteraz frustrovaní, že im nejakí sfetovaní hipíci 40 rokov dozadu zavraždili zopár celebrít, ale toto je veľa. Film podáva falošné výpovede členov Mansonovej komunity, ktorí ani neexistovali a cituje to, čo nikdy nepovedali. Snaží sa silou-mocou šokovať, zhnusiť, odradiť od kohokoľvek a čohokoľvek, čo nejako súvisí s nejakými hippie komunitami. Napriek tomu, že väčšina členov Mansonovej komunity asi naozaj bola dosť prepnutá z toho LSD, toto je skutočne trápna demagógia. Objektivita na bode nula. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Brutální a nechutné. To je první, co mě napadlo, jakmile jsem chvíli tento film sledovala. Musím souhlasit s uživatelem Sekel, že, i když musíte odvracet zrak, nebo přepnete na jinou TV stanici, přesto se musíte za chvíli znovu podívat, jak film pokročil. Nejděsivější na tom je, že zřejmě takhle se to nějak stalo. Lidé umí být pěkně šílení. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jim Van Bebber je velice svérázný filmař a stejně svérázný je i jeho snímek o Charlesi Mansonovi a jeho „Rodině“ (nenechte se mást zdejším obsahem, ten se vztahuje až k posledním několika minutám). Už podle jeho předchozích, taktéž především nezávislých nízkorozpočtových počinů, ať už krátkometrážních zvráceností či poměrně zajímavé prvotiny (Dead Beat at Dawn), bylo zřejmé, jaká témata jej zajímají. Manson je jen vyvrcholením Bebberovy dosavadní kariéry. Spojení reálných záběrů se zbytkem, který je natočený tak, že se téměř nedá poznat, zda se jedná o autentické dobové záběry, nebo materiál nový, nabízí dohromady velmi zajímavý celek. Vraždy byly i přes minimální rozpočet a triky dělané na koleně (nebo možná právě díky tomu) natolik realistické, že podruhé v životě jsem u hraného filmu pocítil opravdové znechucení (poprvé to bylo u filmu Angst). Krom zajímavé kamery je dalším pozitiven filmu také hudba. Pokud se Van Bebber tímto snímkem opravdu snažil kriticky upozornit na rozšiřující se kult kolem postavy Charlese Mansona, musím uznat, že se mu to podařilo v plné míře (o tom svědčí i mnoho komentů, obzvláště těch odpadových). Jima Van Bebbera budu i nadále sledovat a doufám, že se od něj ještě nějaké nezávislé tvorby v podobném duchu dočkáme. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní produkci jde o poměrně zajímavě podanou záležitost. Otřesnost obsahu je solidně sugestivní, tomu odpovídá forma, na cenzuru se moc nehraje a poselství o otřesnosti a totální odcizenosti některých sekt a myšlenkových hnutí od našeho způsobu života je s úspěchem gradována od začátku do konce, z volnomyšlenkářských hippíků, kteří na LSD pořádali supergrupáče se postupně ale jistě stává satanistická sekta, ohánějících se biblickými symboly a směřující k naprosté (sebe)destrukci. Dalo by se tomu samozřejmě hodně vytknout (dost možná i co se týče roviny faktografické), ale jistou sílu ten film má. Pro citlivější povahy možná moc silné kafe. 50% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mansona som nikdy nemusel a tento film ma o opaku nepresvedčí. Na Charliem krásne vidno ako drogy rozložia aj bez nich dosť úbohú bytosť. Len sa tak zamýšlam ako ten magor dokázal tak zmanipulovať ľudí... ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Lilipután Manson alias odkundes alebo čo to bolo? Odkundes ako odvodenina od slova od kundy, pretože v tomto spracovaní psychopat Manson furt len kláti chlpaté bobry. A že riadne chlpaté, niektoré chlpy mali už dĺžku liany. Režisér mal zrejme záujem pri natáčaní masturbovať inak si to neviem vysvetliť. Lacná a trápna sfetovaná erotika, ktorá navyše vyzerá strašne fejkovo. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Masový vrah Charles Manson inspiroval mnohé filmaře, vyžívající se v brutalitách. Pod záminkou rekonstrukce jeho akce, kdy se svou satanistickou sektou řádil na party v domě režiséra Polanského a brutálně zabil jeho těhotnou ženu, tuším i nějaké dítě a další lidi, si tvůrci natočili tuto velice realistickou show jen pro silné žaludky, se spoustou krve a obscenit. Líbi-li se vám, když někdo vidličkou bez přestání nadšeně bodá do zadku mrtvoly, prosím. DVD: Pouhý trailer na tento a dva jiné filmy (s CZ titulky) a fotogalerie. Film 0/4, Bonusy 1/4, Zvuk 1/4, Obraz 1/4 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Najprv základné fakty: Manson sa stal "slávnym" cez svoju sektu zvanú RODINA. Jej členovia v roku 1969 vo vile ROMANa POLANSKIho napadli a zmasakrovali jeho tehotnú manželku SHARON TATEovú a zopár ich priateľov, ktorí sa tu veselili na akejsi party. Duchovným iniciátorom tohto brutálneho činu bol práve Manson, ktorý osobne sa žiadnej vraždy vlastne nedopustil. Práve o to je táto psychopatická osobnosť desivejšia a práve preto už roky priťahuje pozornosť najrôznejších pomätencov a zvrhlíkov. Okrem POLANSKIho sa akoby zázrakom pred krvipreliatím zachránil napríklad aj STEVE McQUEEN. K filmu: nezávislý režisér Van Bebber poňal film ako pseudodokument o genéze novodobého Rasputina, ktorého "náboženstvo" akási z postáv lakonicky zhrnie do nasledovnej sentencie: "Je to všechno vo šukání." That´s all. (4.7.2005) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro jedny prachobyčejný fanatik a sériový vrah, pro ty druhé spasitel a vůdce, který jim otevřel oči a naučil je vážit si sebe samých. Přesně takhle by se dal charakterizovat Charles Manson, muž který se nesmazatelně zapsal do americké historie a který dodnes budí ve spoustě lidí hrůzu a odpor, ale u některých i obrovský obdiv. Tento film je jakýmsi dokumentem, který staví na výpovědích několika členů Mansonovy rodiny, lidí kteří byli pro něj ochotni udělat opravdu cokoliv, dokonce i zabít nevinné lidi. Přestože se ve světě moc velké obliby netěší, pro mne osobně patří mezi to nejlepší co bylo o Mansonovi kdy natočeno ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Náhodou celkom slušný pokus o pohľad na odvrátenú stranu hippies vlny. Samozrejme sa práve tu dalo ísť ešte o čosi hlbšie, ale žeby to bola kravina, tak to zase nie. Oceňujem pridržiavanie sa faktov - to podstatné čo som o Mansonovi vedel tu nechýbalo, čo som nevedel asi tiež nebolo vymyslené... Problém tu je skôr v žánrovej nezaraditeľnosti, než v snímku samotnom. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

O Charliem Mansonovi, jednom z nejznámějších amerických sériových vrahů, toho sice moc nevím, ale tenhle snímek se mi nějak nezdál. Krvavý a ujetý byl až dost, ale těžko říct, jestli to byl dokument nebo vymyšlený horor. Nakonec mě z toho vyšlo, že to byl horor o dokumentu o Charlie Mansonovi :-)Každopádně se na to dá dívat, ale žádné zázraky nečekejte... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Jim Van Bebber. Kamera : Mike King. Hudba : Dwayne R. Goettel, Cevin Key a Phil Anselmo. Kdo by neznal Mansona a jeho nepřímé setkání z Romanem Polanskim. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No úplně blbé to zase není--Je tu vidět alespon snaha natočit to trochu jinak(což se cení).ale do jaké míry se to povedlo?o tom by se dao diskutovat--Když se řekne "květinové děti"Skoro všem se okamžitě vybaví banda hezkých lidí v barevném oblečení a dlouhými vlasy kteří se mají všichni rádi-jen málokomu se vybaví špinaví pobudové,zloději, fetáci a manipulátoři kteří ke květinové generaci patřili také--Charles M. s tou svou posedlostí Beatles totálně degradoval a témněř úplně zničil hnutí lásky-americká společnost ztratila iluzi že láska přemůže všechny problémy-Tohle byl ten nejsilnější Mansonův zločin--Film nám ukazuje jak jeden dement dokázal pomocí drog a sexu ovládnout bandu naivů natolik aby pro něj vraždili-celé se to nese v oparu šílenství, podivných střihů a litrů krve--zajímavá je ale i ta linka ukazující novou generaci "Mansonových vrahů"-60% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Film, ktorý sa síce tvári ako dokument, ale absolútne nič sa z neho nedozviete. Film nám ukazuje, zmenu, keď sa z hipíkov, ktorých deň pozostáva zo šukania, húlenia a povaľovania na vraždiace stroje s vymytým mozgom uznávajúce pošahaný kult osobnosti. Tak silný námet však pochovalo otrasné televízne spracovanie, chaotický strih a nevýrazní herci. Patetický pokus o dvojlíniovosť deja vyznie skôr smiešne a do kvality snímku absolútne nič nepridá. V istom okamihu snímok dokonca začne nudiť, a to je pri takom námete až trestuhodný počin. Samotné ukážky agresivity a vraždenia sú také chaotické a rýchle, že aj počas nich budete sledovať čas s myšlienkou "už aby bol koniec". Marcelo Games? Čo? Pri každom zábere naň som si neodpustil úškrn s myšlienkou "tento plyšový medveď predsa nemôže byť taký blázon". I samotný Charlie by sa za svojho predstaviteľa hanbil. Film neodporúčam ani zarytému fanúšikovi masových vrahov, siekt či násilia na obrazovke. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Horor o podivné partě zfetovaných hipíků. Celé je to dělaný formou dokumentu. Většinu filmu se nic moc neděje jen samý orgie a kecání o tom co kdo dělal. Pak nastane ke konci ten pravý masakr, ale slovo masakr je doslova na místě, protože je to docela síla. Dát omu jinou formu mohlo to být o poznání lepší. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film sa snaží rekonštruovať život a neskôr osudnú krvavú noc 'Mansonovcov'. Životy mladých hippisákov ochutnávajúcich drogy, slobodu a neviazaný sex nie sú ktovieaká zábava a už vôbec nie sú zaujímavé, aj keď sexuálne orgie na tráve sú lákadlom. Napriek poldruhodinovej stopáži sa film vlečie a až záver s brutálnymi vraždami a litrami kečupu, pardón krvi zdvihne z kresla. Po filmárskej stránke, kde sa hojne využíva strih a neohrabaná kamera, herci pôsobia dojmom ochotníctva a o lokáciách je zbytočné hovoríť, pôsobí vyslovene zle. Tí, ktorí píšu o horore, asi tiež fičia na LSD, príp. iných drogách. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý formát, kedy neviete, či to je dokument, či je to film či kia piča, ale tá téma vie stále zarezonovať. Toto ešte bolo aj tak dobre spracované, s ceckami ale hlavne, ludia neberte drogy, ani kyseliny, ani nič, radšej. 2 z 5 ()

Reklama

Reklama