Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slavný Experiment Philadelphia v méně známém filmu. Michael Paré jako herec druhé cenové je jedinou známou tváří v tomto pohledu na dlouhé roky zatajovanou událost, kterou si autoři trochu přikořenili. Pravděpodobně ve stylu Tajemné záře na Pacifikem vnutili trochu toho cestování časem a to jim vcelku vyšlo. Určitě zajímavější než "realita" a snaha o zajímavý nápad tu je citelná. Bohužel zpracování je i na svou dobu docela slabé a tak odepisuje film s třemi českými názvy do propadliště dějin, dke si ho najdou snad jen největší milovníci sci-fi, jakéhokoliv druhu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal něco trochu jiného, než jen blbé cestování v čase, které je naroubované na známý experiment Philadelphia. Asi jsem měl spíš sáhnout po nějakém dokumentu. Tohle je prostě jenom sci-fi na motivy událostí, kdy nikdo pořádně neví, co se tenkrát v roce 1943 stalo. Nemůžu jinak, tohle mě prostě nezaujalo, jen důvod, jak udělat časovou smyčku. To už se ani z historických událostí vycházet nemuselo. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +na svoji dobu slušné efekty, dobrá atmosféra, námět -nic mi vyloženě nevadilo, snad jen bych chtěl vidět podobný námět ze současné doby/// Dnes samozřejmě od tohoto filmu nemůžeme čekat kdovíjaký zázrak, ale viděl jsem ho prvně a nenudil mě. Nad postaršími efekty jsem mávl rukou a užíval si hlavní hrdiny a časové paradoxy. Fakt, že mě to bavilo a tvůrci to neukončili jen hezkou zatmívačkou ale opravdu si vyhráli i s tím koncem mě opravdu potěšilo./// Celkem 65%/// ()

sator 

všechny recenze uživatele

USS Eldridge, loď které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 byla převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka , kde sloužila jako Leon (D54)  Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Trailer premietaný v Austrálii prevzal hudobný doprovod z filmu Blue Thunder (1983). (beso74)
  • Vo svojej dobe to bol film, ktorého cesta z filmového plátna na pulty video požičovní bola najrýchlejšia. Kinopremiéra sa konala v auguste a videopremiéra už koncom októbra. (beso74)
  • Vo filme si je možné všimnúť letecká základňu Wendover v Utahu, kde 509. americká letecká divízia vrátane posádky Enola Gay do mája 1945 nacvičovala atómový útok na Japonsko. V máji sa skupina presunula na ostrov Tinian a následne 6. augusta 1945 o 8:15 zhodila svoj smrtonosný náklad na Hirošimu. (beso74)

Reklama

Reklama