Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

infected 

všechny recenze uživatele

Hodně chudý příbuzný filmu Tajemná zář nad pacifikem.Nudné,slabé a nevýrazné i po trikové stránce.Napínavé dobrodružství se nekonalo,za to antidojemný klišé happy end ano.Jestli se měl film svézt se skutečnou tragickou událostí která dodnes nebyla uspokojivě vysvětlena,tak je to chabý výsledek.Jedna hvězda za půvabnou Nancy Allen.Ta jediná se v té blbosti neztratila. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici 80. rokov vzniklo viacero snímkov s podobnou dejovou líniou, ale s iným námetom ( napr. TERMINÁTOR, STARMAN ). FILADELFSKÝ EXPERIMENT patrí medzi ne. Dvojica, s ktorej jeden je návštevníkom z iného času ( sveta ), pričom ten druhý ´´domorodec´´ sa pokúša zachrániť priletencovi situáciu a dostávajú sa tak do rôznych nebezpečných situácií. Toto dielo má všetky ingrediencie, aký tento subžáner ponúka, ale nepretavil ho do stopercentného úspechu. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná, osumdesátková, poctivě rukodělná filmařina, obracející časovou smyčku do obráceného sledu než spřízněná TAJEMNÁ ZÁŘE NAD PACIFIKEM. Paré sice nikdy nebyl hercem do hlavních rolí (svou topornost zvládá jen s velkými obtížemi) a střih je ve snímku nepěkně amatérský, ale i přes jisté vady na kráse a neúprosné otisky zubů času je Experiment Philadelphia (jeho volné pokračování běželo svého času dokonce i v našich kinech) nezávadným béčkem s oblíbenou tématikou cestování v čase, které překvapivě nenudí. II Hudba: Kenneth Wannberg. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To nechápu. Německo a Japonsko jsou teď naši spojenci a Rusko nepřítel." Doba se zkrátka mění a přenos v čase o 41 let vpřed dává oběma hrdinům řadu důvodů k udiveným pohledům. Já mám rád konspirační teorie, ale událost známá jako Filadelfský experiment je i na mně celkem silné kafe. Pokud však někde zakopnu o spolupráci Tesly s Einsteinem, tak jsem si celkem jist, že jakékoli nemožné se v jejich blízkosti stává relativním. A tohle ztracení v čase bylo celkem v pohodě. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Experiment Philadelpia jsem docela dlouho sháněl a rozhodně mě nezklamal. Základní námět - otevření časového mostu mezi lety 1943 a 1984 rozhodně nezklamal a dalo by se říct, že tvůrci z něj vytěžili maximum co mohli. Nechybí tu údiv cestovatelů času nad moderními vymoženostmi (ale není to ve stylu, že by se na ně vyvalilo hned to nejhorší a nejnevkusnější z celých osmdesátek); je tu pěkná romance, nějaké ty akce i katastroficko/hrdinské finále, ale hlavně se na to moc příjemně kouká a je tu takové to napětí a zvědavost, jak to vlastně dopadne. Nejvíce mi to opravdu připomíná Tajemnou záři nad Pacifikem, proto nechápu, proč tenhle film snad nikdy neběžel v televizi. Jo a mimochodem - efekty jsou docela fajn, člověk to musí porovnávat s rokem vzniku a ne z dnešní CGI efekty. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • USS Eldridge, loď, které se experiment týká, byla 15. ledna 1951 převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka, kde sloužila jako Leon (D54). Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. (sator)
  • Vo svojej dobe to bol film, ktorého cesta z filmového plátna na pulty video požičovní bola najrýchlejšia. Kinopremiéra sa konala v auguste a videopremiéra už koncom októbra. (beso74)

Reklama

Reklama