Reklama

Reklama

Experiment na válečné lodi Philadelphia odstartuje cestu desetiletími, cestu ze čtyřicet let vzdálené minulosti do rozžhavené současnosti Nevadské pouště. Podaří se ovládnout čas a změnit historii...? (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (56)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vojenské experimenty se prováděly a budou provádět. Každá armáda chce mít nějaký trumf v rukávu, aby dokázala rozdrtit protivníka. Válečné konflikty, jako byla třeba 2. světová válka, dávají nejrůznějším experimentům velké pole působnosti. Vždyť Hitler měl kolem sebe taky podobné experimentátory a vědce a dokonce i okultisty. Jinak je to klasický příběh o cestování časem. Efekty jsou poplatné době vzniku filmu i k tomu jsem ve svém hodnocení přihlédla. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt té apokalypsy v současnosti, mohl to být solidní béčkové sci-fi s cestováním časem, armádou a klasickou šablonou "osamělý hrdina získá nečekanou pomoc od buchty, ale pořád po něm všichni jdou, naštěstí se objevují intervalově, takže se stihne zamilovat, spářit a opepřit konec". Kdyby se nevracel zpátky a zase do pohádky, bylo by to na zamyšlení, takhle ale jen zaškrtli kolonku 100% happy end. Film, který vám připomene pár dalších kousků, ačkoliv většinu z nich předstihl (ty blesky a létající noviny mi hodně připomněly Terminátora natočeného shodou okolností ve stejném roce, Michael Paré je zase takový kříženec Hugh Granta a Dolpha Lundgrena. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ej tí namorníci. Nielenže nejaká tá štabajzna v každom prístave, ale i v každom storočí. To je potom Mišovi hej, keď si môže vybrať ktorá je rajcovnejšia a nestrachovať sa, že bude prichytený inflagranti. Ohľadne filmu je to samozrejme bieda. Jednak že sa jedná o snímok už viac menej pre pamätníkov, ale i dejovo sa nemá čím vytiahnuť. Samozrejme, že nejakí tí konšpirační fanúškovia nájdu vo filme kus viac, no pre bežný divák sleduje len tie isté opajcnuté efekty 16 rokov po kubrickovej odysei. A presne tak ako to skončilo u nej skončilo to aj tu! Nuda! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To nechápu. Německo a Japonsko jsou teď naši spojenci a Rusko nepřítel." Doba se zkrátka mění a přenos v čase o 41 let vpřed dává oběma hrdinům řadu důvodů k udiveným pohledům. Já mám rád konspirační teorie, ale událost známá jako Filadelfský experiment je i na mně celkem silné kafe. Pokud však někde zakopnu o spolupráci Tesly s Einsteinem, tak jsem si celkem jist, že jakékoli nemožné se v jejich blízkosti stává relativním. A tohle ztracení v čase bylo celkem v pohodě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici 80. rokov vzniklo viacero snímkov s podobnou dejovou líniou, ale s iným námetom ( napr. TERMINÁTOR, STARMAN ). FILADELFSKÝ EXPERIMENT patrí medzi ne. Dvojica, s ktorej jeden je návštevníkom z iného času ( sveta ), pričom ten druhý ´´domorodec´´ sa pokúša zachrániť priletencovi situáciu a dostávajú sa tak do rôznych nebezpečných situácií. Toto dielo má všetky ingrediencie, aký tento subžáner ponúka, ale nepretavil ho do stopercentného úspechu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V scénach z II. svetovej vojny sa objavili jeepy M-151, ktoré však pochádzajú až z dôb vietnamskej vojny. (beso74)
  • Vo svojej dobe to bol film, ktorého cesta z filmového plátna na pulty video požičovní bola najrýchlejšia. Kinopremiéra sa konala v auguste a videopremiéra už koncom októbra. (beso74)
  • Po úspechu filmov Halloween (1978) a Hmla (1980) ponúkla spoločnosť AVCO Embassay Pictures Johnovi Carpenterovi možnosť napísať scenár k tomuto filmu a režírovať ho, ale John im ukázal scenár k snímke Útek z New Yorku (1981), ktorý spoločnosť natoľko zaujal, že mu dala prednosť. (beso74)

Reklama

Reklama