Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní trilogie KMOTR je zde sestříhána v chronologickém pořadí. Ode dne útěku malého Vita Andoliniho z rodné Sicílie roku 1901 až po smrt dona Michaela Corleona v roce 1997. Do děje byly vloženy i některé scény, které byly v původních verzích vystřiženy. (3DD!3)

Recenze (141)

edy66 

všechny recenze uživatele

Tohle bude těžké a na dlouho. Někdy v roce 1976 mě nebožtík otec vzbudil v cca v 23 hod. ( byla to sobota ) a řekl pojď se na něco podívat. Noční kino na polácích a první díl Kmotra. Celou noc jsem nespal a vůbec si neuvědomoval co jsem viděl. V roce 1993 jsem dva dny chodil do místecké videopůjčovny pro objednaný třetí díl, který nějaký debil nebyl schopen vrátit - dnes se mu vůbec nedivím. V devadesátých letech jsem tuto režisérskou verzi viděl na ČT 2 kompletně, včetně famózního druhého dílu. Ani nevím co dál psát, vše už tu je. Jedno vím jistě, jednou za rok si s ženou sedneme a celou trilogii shlédnem během víkendu. Loni mi udělal radost syn, který po shlédnutí trilogie řekl, že nic lepšího v životě neviděl. Naprosto s ním souhlasím. Jasných 100%. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem vsechny dily ohodnotil tim nejlepsi zpusobem, jak asi muzu ohodnotit baleni, kde je cela saga pohromade???? ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Pro uvedení na VHS a pro televizi určený sestřih slavné mafiánské trilogie podaný v chronologickém pořadí včetně scén, které v původní trilogii nebyly. Jiný "Kmotr" ale stále geniální...(v ČR na VHS tato verze nevyšla). ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

100% Puzo, Coppola, Brando, Pacino, De Niro, Duvall, Caan, Garcia ve své nejlepší kondici, co jiného než geniální majstrštyk. Četl jsem i bravůrní knihu, která je na stejné úrovni jako filmová předloha. Zde není co vytýkat, tady lze jenom chválit a klanět se před umem mistrů. ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Jak to nejlépe vystihnout? Myslím že postačí napsat - NEJLEPŠÍ FILM VŮBEC. Neznám nic, co by se Kmotrovi vyrovnalo. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Já mám tu nádhernou sběratelskou kolekci doma. Hýčkám si jí. Kmotr je věčná legenda mafiánského filmu. Nechtěla bych se připlést do cesty mafii v reálném životě, ale kdyby existoval nějaký stroj kdy se člověk může dostat do filmu (jako v Karlíkovi a továrně na čokoládu, kdy kluka přenesli do televize), tak bych to brala všema dvaceti! (A taky si musím vzpomenout na Simpsonovi kde Vočko vypráví Maggie pohádku o Kmotrovi. :-D) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No to samé jako u jednotlivých dílů jen sestřihané přesně jak šel čas, tak že od malého Vita až ....náké scény přidány. Musím říct ,že ač je to hodně rozsáhlé , tak je to taky velice přehledné a vyznáte se dobře v ději. Přesto mě tahle série na tolik neuchvátila, abych dal plný počet. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Nejlepší, nejkultovnější a kvalitou nejvyrovnanější trilogie, která předčí všechny jiné vícedílné série. Kvalita se jen a pouze zvětšuje a graduje po celou dobu od dílu k dílu. Napětí, emoce, strach, bolest, láska, akce, nezapomenutelné herecké výkony, scény, proslovy, hudební doprovod, události a okamžiky. Nic zde nechybí, nepřebývá, vše je ve všech směrem dokonale vyváženo. Francis Ford Coppola dal vzniknout nezapomenutelné filmové legendě a perle. ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Divat se na vsechny dily v kuse, to zrejme nejde zvladnout, kazdopadne jde o kultovni film, vsichni ho znaji, vsichni by ho meli videt. ()

iommi 

všechny recenze uživatele

Krstný otec to je životná filozofia, ale hlavne postoj k spoločnosti a k sebe samému. Kniha od Maria Puza je pre mňa Bibliou a tomuto jej filmovému spracovaniu nemám čo vytknúť. Dokonalosť sama. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Viem, že sa jedná o TV verziu slávnej trilógie, ale snáď jej ohodnotením nikoho nepohorším. A ešte sem pridávam aj svoje komentáre k všetkým trom dielom, aby boli pekne na jednom mieste. The Godfather: Skutočné majstrovské dielo, ktoré je právom vyryté veľkými písmenami do histórie kinematografie. Trochu som sa desil tej trojhodinovej dĺžky, nakoniec som však len ľutoval, že som sa si túto ukážku perfektne odvedeného filmárskeho remesla nepozrel skôr. Herci sú vynikajúci (Don Corleone Marlona Branda je skutočnou lahôdkou), hudba takisto, podobne je na tom vlastne všetko. The Godfather je rozhodne jedným z filmov, ktoré musíte pred smrťou vidieť a ak máte možnosť si ho pozrieť, neváhajte ani chvíľu, len by ste to neskôr oľutovali (môj prípad). The Godfather: Part II: Možno to bolo spôsobené len ospalosťou, ale v porovnaní s pôvodným Godfatherom mi Part II pripadal slabší, občas až nudne nezáživný. Na druhej strane, príbeh mladého Vita Corleoneho (vynikajúci De Niro) bol brilantný, podobne aj posledná polhodina. Škoda len, že tých polhodín bolo dokopy šesť a že príbehová línia z minulosti tvorila len akoby bonus k hlavnému príbehu. Päť hviezdičiek to už tentokrát nebude a ani tie štyri nie sú tak úplne čisté, ale nižšie s hodnotením nepôjdem. Možno by pomohlo pozrieť si Part II ešte raz za denného svetla a po dostatočne dlhom spánku, ale tá minutáž mi na nejaké skoré zopakovanie pripadá trochu brutálna. Možno o pár mesiacov/rokov... The Godfather: Part II: Po sklamaní, ktoré som zažil pri Part II, opäť dokonalosť. Coppola zavŕšuje svoju trilógiu skutočne dôstojným a majestátnym spôsobom, jedinú námietku by som snáď mal len k minutáži, ktorá je opäť prehnaná, ale narozdiel od Part II som sa v tomto prípade našťastie nenudil ani chvíľu a posledných 30 minút bolo vyslovene dychberúcich, nehovoriac o záverečnom zábere, ktorý je geniálne dokonalý vo svojej jednoduchosti. Spomedzi hercov mi nedá nespomenúť BRILANTNÉHO Ala Pacina, ktorému veľmi zdatne sekunduje vynikajúci Andy Garcia. Part III je kvalitami a atmosférou porovnateľný s pôvodným Godfatherom, občas som však mal pocit, že ho dokonca predčil - a to ma nesmierne teší. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Filmove veldielo mimoriadnych kvalit, o ktorom bolo popisane nespocetne mnozstvo slov, avsak tie mozu len priblizit zazitok z tych vyse deväť hodin filmoveho umenia, ktore Kmotrova trilogia ponuka. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Vím, že zde se hodnotí spíše ten osmihodinový chronologický sestřih, ale já bych si s dovolením souhrnně ohodnotil celou tuto sérii, která byla jistě skvělá (více v komentářích k jednotlivým dílům), akorát jí ublížil ten poslední díl, který se zčásti jevil jako ta nastavovaná kaše. Ovšem i tak bych nerad zapomněl zmínit to, co kvalitu díla z velké části dotvářelo - unikátní vedení herců, kteří vymáčkli ze sebe to, co málokdo jiný v historii - hlavně Brando v jedničce a Pacino v dvojce jsou nezapomenutelní. ()

reky 

všechny recenze uživatele

... aneb Jak prožít život jedné generace během nějakých devíti a půl hodiny... Nic nepřebývá, nic nechybí. I když... já bych na tohle vydržel koukat ještě mnohem, mnohem déle. Každý z filmů je u mě bez otálení za plný počet, každý je jiný, každý má to svoje. V jedničcce je to Brando a působivý přerod Micheala Corleone v Dona, ve dvojce brilantní pasáž z Vitovy minulosti, zároveň však i famózní výkony dvojice Pacino, Keaton, ve trojce pak jednoduše závěr (tím myslím operu a také těch závěrečných cca 20 vteřin - ty nemohou nechat chladným nikoho), celková osudovost a dokončení životního příběhu pravděpodobně největší filmové postavy vůbec. Teď, když jsem si celou trilogii zase pouštěl, mě možná nejvíc dostávaly momenty odehrávající se na Sicílii ve spojení s oním hudebním motivem, ať už to byla Michaelova návštěva v díle prvním, či jeho návrat domů v díle posledním. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Bravurni mafianska trilogie. Tak se da tento epos popsat ve zkracene verzi. V te dlouhe si puste celou sagu a uvidite duvod, ktery me vede k prvni vete. ()

Související novinky

Nabídka, kterou nemůžete odmítnout

Nabídka, kterou nemůžete odmítnout

13.11.2006

O pokračování kultovní trilogie Francise Forda Coppoly Kmotr se poprvé začalo hovořit už před dvěma lety, kdy na pulty knihkupectví dorazila kniha The Godfather Returns autora Marka Winegardnera.… (více)

Reklama

Reklama