Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní trilogie KMOTR je zde sestříhána v chronologickém pořadí. Ode dne útěku malého Vita Andoliniho z rodné Sicílie roku 1901 až po smrt dona Michaela Corleona v roce 1997. Do děje byly vloženy i některé scény, které byly v původních verzích vystřiženy. (3DD!3)

Zajímavosti (3)

Rodina Sopránů (1999) (seriál)

  • Seriál v mnoha scénách odkazuje na původní sérii Kmotr. Například v epizodě 1x12 "Isabella" si Tony těsně předtím, než se stane cílem pokusu o atentát, kupuje pomerančový džus a odkazuje tím tak na první díl Kmotra (1972), kde si ve stejné situaci Vito Corleone (Marlon Brando) kupuje pomeranče. (Sony1994)

Chuck (2007) (seriál)

  • Ve 20. díle 2. série je jasná narážka na trilogii Kmotr. Jedná se o scénu Big Mikea (Mark Christopher Lawrence) s Morganem (Joshua Gomez) a známý polibek smrti. (Fozzy)

Dick Tracy (1990)

  • Při jedné z vražd, kterou spáchají Capriceho (Al Pacino) zabijáci, se objeví v záběru pomeranč. Je to odkaz na mafiánskou sérii Kmotr (1972 - 1990), kde každou vraždu předchází přítomnost pomeranče na scéně. Ve filmu si navíc vedle Al Pacina zahrál i James Caan. Oba byli ústředními postavami právě v Kmotrovi. (casyy)

Související novinky

Nabídka, kterou nemůžete odmítnout

Nabídka, kterou nemůžete odmítnout

13.11.2006

O pokračování kultovní trilogie Francise Forda Coppoly Kmotr se poprvé začalo hovořit už před dvěma lety, kdy na pulty knihkupectví dorazila kniha The Godfather Returns autora Marka Winegardnera.… (více)

Reklama

Reklama