Reklama

Reklama

Červi

Trailer

Obsahy(1)

Dne 29. září 1975 zasáhla pobřeží Georgie prudká bouře. Poblíž městečka Fly Creek se zřítilo vedení vysokého napětí a do půdy se dostalo obrovské množství elektřiny. Vzápětí na městečko zaútočily miliony slizkých červů. Vypadá to, že lidé nemají šanci... (Allan)

Recenze (62)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Na první zhlédnutí (FOD) za 4*, na druhé (LFŠ) za 2* - Otrlý divák holt nádherně pozměňuje vnímání ve prospěch kdejaké kravinky. Ale stejně je to pěkná, hezké a krásný podívaná. Starý dobrý sedmdesátky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Postavy nanič, scenár skutočne žiadny zázrak. Sedemdesiatková atmosféra fajn, ale proti nej zbroja nezázrační herci. Hlavný hrdina síce pripomína mladuškého Willema Dafoea, ale to je asi tak všetko. Ale! Ak rovnako, ako ja nenávidíte červov a im podobné záležitosti a smrteľne sa ich bojíte, potom budete z niektorých scén v tomto filme absolútne znechutený. Desiatky kíl skutočných, reálnych, mrviacoch sa červov je niečo, čo tak skoro nerozdýchate a o čom sa vám budú snívať ťažké, temné nočné mory. Môže sa zdať absolútne absurdné urobiť vrahov z takého tvora, akým je červ, na strane druhej v kinematografii sme videli už absurdnejšie veci (mravce, včely, bobrov...). A treba povedať, že keď sa "to" začne mrviť, tak si na záležitosti ohľadom logiky ani len nespomeniete. Režisér neskôr nakrútil vydarenú hixploitation woods slasher pecku Just Before Dawn. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Škoda první asi tak poloviny stopáže, která se fakt dost táhne a nic se tam neděje. Diváka to dost unaví a zbaví nadšení do sledování snímku. Poslední třetina filmu je ale naopak taková jízda, že jsem si u toho málem trhal vlasy nadšením!! :-)) Už nejde jen o pár hrstek červů, která občas někoho "bajtne", ale o hotovou tunovou masu červů, která se valí barákem a požírá všechny, kdo jí příjdou do cesty. Do toho skvělá kamera, přítmí osvětlený jen svíčkou a i dodnes fungující lekačky! Jedna lekačka je tam fakt masakrózní, která mne naprosto dostala a od ní už se to vezlo jen k lepšímu. Takže nakonec paráda. Skvělá atmosféra, červy odporní (asi nebudu dlouho papat špagety! ), pocit zhnusení a tísně skvěle mixlej do sebe ve výrazně parádní "oldschoolové" atmosféře ... Velký překvapení nakonec kupodivu! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér Lieberman (děsivý lesní hixploiter Just Before Dawn) stvořil dnes už lehce kultovní horor, alespoň co se týče v rámci zvířecích fláků. Moře nasraných a masožravých červů zaútočí na obyvatele malého města, a my se modlíme za to, aby nám za letošní silné bouřky nespadl v sousedství elektrický stožár. Squirm pořád působí špinavě, diváka dozajista znechutí a šokuje několika silnými momenty... Stejně by mě zajímalo, jak se tohle natáčelo, jelikož červů je tu opravdu nevídaně moc, ke konci už to hraničí s lidským chápáním. Už jenom při té vzpomínce mi běhá mráz po zádech. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rád si občas pozriem animal horror o zvieratách, čo útočia na ľudí. Videl som už žralokov, levov, vlkov, aligátora, krokodíla, pirane, vtákov, psa Cuja, slimákov, pavúkov, netopierov, hadov, včely, mravcov a čo ja viem akú ešte háveď, no s vražednými červami som sa doteraz ešte nestretol. To ma potešilo. Lenže takmer všetko ostatné bolo pre mňa trpkým sklamaním. Postavy sa správali úplne nelogicky, miestami až idiotsky. Dialógy na úrovni pomocnej školy. Herci boli nesmierne nesympatickí trotli. No a samotní zmutovaní červi pôsobili smiešne; zubaté, uvrešťané špagety. Škoda, pretože natočiť film so zabijackými červami je dobrý nápad. Toto však bolo na mňa moc prestarnuté, jednoduché a málo brutálne. ** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To, co jsem od Squirmu čekal, se vyplnilo do puntíku. Roztomilá béčková atmosféra, parodizování sebe sama, očividné filmové chyby. Prostě nádhera. Já bych se ale rád soustředil na hudbu. Jejím autorem je Robert Prince. Podle IMDb to byl stejný Robert (alias Bobby) Prince, který udělal hudbu i do legendárních her Doom 1-2 a Duke Nukem 3D (mimo jiné i Wolfenstein, série Keen, Duke Nukem 2, Ball of Steel a další). Věkem skladatele by to i odpovídalo, jenže mezi Robertovým posledním filmem a první hrou je poměrně velká mezera, Bobby Prince se ve svém stručném životopise o filmech vůbec nezmiňuje a sám říká, že byl dlouho v armádě. Je to taková malá záhada tohoto talentovaného neučeného umělce. Pár dní po napsání komentáře jsem sice záhadu, která mě trápila několik měsíců, odhalil, ale nechám jí tím, čím je...anebo ne...Jde pravděpodobně o Robertova otce stejného jména a IMDb už si toho patrně všimla a asi po 3 měsících od napsání začátku komentáře hry, do kterých hudbu starý Robert Prince (autora hudby do Squirmu) neudělal, z jeho profilu vymazala... .Bohužel tím tak ale vymazala také jakoukoliv zmínku o Robertu (Bobbymu) Princovi mladším, který se mimochodem v posledních měsících vzchopil a je připraven po dlouhých asi deseti letech znovu tvořit hudbu do her. Snad dostane nějaký kontrakt . Jinak těším se samozřejmě na třetí ročník festivalu pro Otrlého diváka......................... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Viděno kdysi v tv kdy mě to jako náctiletýho dost vyděsilo. Když jsem si to po letech připomněl, tak už to na mě pravda tolik nepůsobilo, ale má to svoje momenty. Hlavně scéna na loďce je fakt best. Není to taková gore pecka jako Slimáci, ale pořád dostatečně slizké nechutné a přiměřeně zábavné. Zkrátka oldschol.65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Makaróny nebo špagety? Něco ozubeného mezi tím. Roztomilý ekohoror přesně v duchu béčkových filmů 70.let. Blízký příbuzný mladších španělských Slimáků, kteří mě bavili o něco více. Přes polovinu filmu se nic zásadního neděje, sledujeme jen konverzaci a drobné příhody hlavních postav. Napětí, které vyvolala úvodní bouře, mizí jako pára nad hrncem. V poslední čtvrtině se vše rozjede naplno a hladové zubaté tkaničky se vrhají na vše lidské. Že někdo podlehne okamžitě, jiný po delší době a další vůbec, nu, to už je jiná. Stejně nejspíše většina diváků chce vidět pořádnou dávku gore hostiny. V tom je trochu problém, červů je sice mraky, leč přímá akce v detailu se nějak nedostává. To takoví Italové, panečku, ti by se předvedli v jiném světle! Na hnusné deštivé odpoledne nakonec dostačující. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Červíci v dnešní době nedokážou zaujmout. Všechno je moc staromódní a po herecké ani dějové stránce se nemůže říci, že by šlo o nějaký zázrak. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tiché a kľudné mestečko Fly Creek. Po búrke nastanú zjavné problémy s červíčkami, ktoré radi kúšu všetko navôkol. Bodaj by nie, sú tak trošku nahnevané, keďže do ich pôdy prúdi niekoľko tisíc voltov z padnutého stožiaru. Priemerne natočený, "béčkový" horor. Začiatočné nudné pasáže pôsobia síce riadne zdržujúco, ale ja im vo svojej veľkorysosti s radosťou odpúšťam. Kinematografia v roku 1976 rozhodne nebola na takej úrovni ako ju poznáme dnes. A práve z toho dôvodu je až prekvapivé, aký strach môžu navodiť dobre zvolené scény, spojené s mrazivou hudbou v pozadí. Minimálne mesiac nechcem vidieť žiadneho červa! http://www.youtube.com/watch?v=z9wXquM8FjY ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. Sice je to blbé až hrůza (obzvláště dementní je těch několik scén, v nichž červi zabíraní zblízka vyluzují jakési směšné zvuky, které znějí přibližně jako kvičení astmatických prasat) a některé herecké výkony jsou dost slabé, ale jako celek je to znamenitě pokleslá zábava. Nasmál jsem se u toho dost a občas přemýšlel, jak asi natočili tu lavinu červů a podobně. Strašidelné mi to ovšem nepřišlo ani trochu, spíš takové typicky sedmdesátkové. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Klasický ekohoror ze sedmdesátých let... Děj je lehce předvídatelný, herci otřesní, ale stejně má film své kouzlo... Určitě bych spíše doporučil o několik tříd lepší Slimáky... A během sledování filmu jsem dostal obrovskou chuť na špagety... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je velké z důvodu že miluju zvířecí horory a ještě víc miluju zvířecí horory kde ta zvířata nejsou zmutovaný a nedosahují 100x větší velikosti. Mžná proto jsem si oblíbil tenhle film. škoda že znám s těmahle hnusama jen jeden film a to Slimáci. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stařičký horůrek o milých žízalkách, které v pohodě naplní celý dům a sežerou vás. Místy velice komické triky, místy zas nechutné scény. Každopádně to na mně udělalo dojem a nemůžu říct, že bych to po 15 minutách filmu vypnul. Prostě takové blbůstka ze staré školy. 40% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem rozkošný béčkový horor s úsměvnými hereckými výkony, kdy vám zúčastnění chvílemi přijdou jako z jiného filmu a horor to není, třeba šerif seladon mne potěšil, škoda, že nedostal víc prostoru, jeho archetypální povýšenost mohla vytvořit další dramatickou zápletku podobně jako přeměna nesebevědomého místního blba ve zrůdu, ale možná by už toho na tenhle malý film bylo až přespříliš. Triková stránka je poplatná své době, ale v ničem neruší, opakované obrazové detaily na až kakofonicky řvoucí červíky byly naprosto skvělé, na jaře vyrazím s mikrofonem do přírody a to by bylo, abych nenašel nějakého zpívajícího hlísta, na druhou stranu možná nebudu muset ani do přírody,ale nevím jestli roupi taky řvou . Navíc práce štábu s tím vozem kalifornských žížal asi nebyla ničím příjemným. Jsem rád že jsem si to pustil, protože málokde je k vidění omračující rána dobře hozeným a pomalu se snášejícím papundeklem či přeměna člověka v lidského červa. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Z těch všech levných hororů, které v sedm desátých a osm desátých letech, vznikali jako houby po dešti, se nebojím červíky označit za jeden z těch lepších hororů. A to hlavně díky děsivé atmosféře, režisér v tomhle směru s ní bravurně pracoval a během sledování sem měl fakt nepříjemný pocit. A byť na filmu je vidět nízký rozpočet, divný filtr na kameře a taky to, že herecké výkony nejsou úplně to pravé, tak je to fakt dobrý horor. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Ach jáj, ďalší "skvost". Absolútne nesympatický dvaja hrdinovia pobehujú hodinu po dedine a snažia sa zistiť pôvod premiestňujúcej sa kostry. Fakt záživné. Zlý herci, nič sa nedeje a občas sa k tomu pridá aj nejaká trápna sranda. Ale musím nechať, že film sa posledných 20 minút fakt snažil. Obrovské hŕby červov boli dosť nechutné, ale samotné útoky na ľudí sme už nevideli. Škoda... ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká zoufalost. Lieberman tímto "filmem" neprovokuje veřejnost, nýbrž duševní zdraví diváka. Prvních 45 minut se neodehrává vůbec nic. Jsme pouze seznámeni s ústředním duem, které je mnohem nechutnější, než červi samotní. Režisér tohoto nesmyslu měl být urychleně léčen, neboť totálně selhal nejen jako filmař, ale i jako racionálně uvažující člověk. Squirm nenabídnou zhola nic. Jsou snad jen zářným příkladem toho, jak se práce na filmu může vymknout z rukou a vznikne tak naprostá zhovadilost, která nikdy neměla spatřit světlo světa. 0% ()

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama