Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Já vůbec nepochybuju o tom, že tohle je kultovní záležitost a pro spoustu lidí jeden z pilířů dějin kinematografie. Ta muzika je excelentní, taneční čísla luxusní, Travolta je zde asi nejtravoltovatější, Olivie k sežrání.... JENŽE: Příběh je nesmírně pitomej a plytkej, žádná z těch figur nemá ani náznak nějaký opravdovosti, prostě jenom plakátový postavičky. Navíc skoro třicátnící tu hrajou maturanty - tohle teda aspoň u mě nikdy nemůže fungovat. Je zajímavý, že se mi celej dlouhej život povedlo tuhle legendu míjet, znám jenom písničky, Travoltu mám už navždycky spojenýho s Pulp Fiction... Takže dozrál čas a já si to pustil - jistě, mít možnost tohle vidět v osmnácti za pomalu chcípajícího socíku, řval bych blahem a dával šest hvězd.  Ale dnes? Dávám tři, ale to spíš abych neurazil. ;)

Katee

Katee (hodnocení, recenze)

Ztělesnění filmového popartu...3 hvězdy, víc ani ranu. Pro mě tohle srdcovka rozhodně není.

Evis

Evis (hodnocení, recenze)

Někdo má rád tohle a jiný támhleto, pro mě je Pomáda těžká srdcovka, můžu ji vidět pořád dokola. A když se to líbí mým holkám, které jsou o celou generaci jinde, tak to zas tak děsný nebude...:-) Písničky a choreografie super, no a že je děj slabší? Mně to nevadí, já se bavím...stejně tak jsem brala i Mamma Mia!, ABBA je též hudba mého dětství...Já prostě dávám Pomádě 5*. Se vzpomínkou na Kenickieho, který se na nás dívá z napomádovaného obláčku...

Kámen

Kámen (hodnocení, recenze)

Dlouho jsem váhal se známkou, už jen proto, že děj je krapet primitivní. Nakonec jsem použil složitý vzorec, vzal jsem v úvahu x faktorů a celková známka je tudíž 4*.

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

az ted jsem zjistil,ze tam hral lorenzo lamas toho sportaka :D

Myrha

Myrha (hodnocení, recenze)

Tohle a Homolkovi jsou má 2 zivotni traumata.... Vsem se to libi, vsichni se o tom bavi, vsichni z to znaji nazpamet, a ja.... ja to proste nechapu. Co na slizkym Trvoltovi vsichni mate? Ne nic proti, beru to tak, ze ten nenormalni jsem tu ja. Me se zas libi jine veci, ktere k intelektualnim skvostum maji pravdepodobne jeste dal ;), ale presto.... :)))

HAL

HAL (hodnocení, recenze)

cascia: Njn, to je tím že Pomádu většina lidí viděla v sedmi letech a tehdy z ní byla totálně na větvi, takže ji pořád berou jako těžkou kultovku... "objektivně" vzato, ten film je hrozný, ale když ho bereš s tunou nadsázky tak se u něj dá velice dobře bavit.

cascia

cascia (hodnocení, recenze)

Chraň pán Bůh, ale mně ten film přijde naprosto otřesný´. Mám ráda klasiku, staré muzikály (My Fair Lady, West Side Story, Jesus Christ Superstar atd atd.), ale tohle pro mě byl šok. Celý život slyším "Pomáda, Pomáda", tak jsem si film s nadšeným očekáváním zapla .Krom písniček, které jsou, uznávám, pěkné, děj je otřesně stupidní - horší než Mamma mia, hlavní hrdinka nevkusně zmalovaná ve snaze skrýt to, že je přestárlá... Fakt mě to zklamalo.

mak.

mak. (hodnocení, recenze)

Protože studio mělo smlouvu s Pepsi museli tvůrci ve scéně, kdy je Olivia (Sandy) v restauraci Frozen Castle zamazat nápis Coca Cola.

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

Kupodivu ani po tolika letech písničky neztratily svou svěžest a Travolta je pro mě přirozenej a uvěřitelnej, i když dnes už ho po Pulp Fiction vidím i v jiným světle.

-ELFKA-

-ELFKA- (hodnocení, recenze)

Pomáda je tanečná aj hudobná klasika. To jej nemôžme uprieť :-) MIlovala som juuž ako malá a milujem ju stáále, možno dokonca aj viac :-)

kleopatra

kleopatra (hodnocení, recenze)

igi B., darwin: ad obsah/info "Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech... " !!!!!

mutace

mutace (hodnocení, recenze)

V osmé třídě mi tento film učaroval a Olivie byla pro mě tou nejkrásnější ženskou. Dnes, po dvaceti letech, to už není ono.

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama