Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký muzikál Pomáda z roku 1978 patřil v době svého uvedení k nejnavštěvovanějším snímkům ve všech zemích. Vznikl podle úspěšné jevištní předlohy Jima Jacobse a Warrena Caseyho. Děj nás zavede do střední školy Rydell v padesátých letech. Danny Zucco, žák posledního ročníku, se po prázdninách opět setkává se svými kamarády. Ohromí je líčením svého milostného dobrodružství u moře. Mezi dívkami se objevuje nová žákyně Sandy. I ona se pochlubí svým prázdninovým setkáním s fantastickým chlapcem, s nímž prožila krásný milostný příběh. Když se "letní milenci" náhle setkají na Rydellu tváří v tvář, téměř ztratí dech. Jenomže láska v novém prostředí školy a spousty kamarádů má úplně jiná pravidla než na osamělé mořské pláži. V hlavní roli zpívá, hraje a tančí populární dvojice John Travolta a Olivia Newton-Johnová, kteří se tímto snímkem stali idoly mladé generace. (Česká televize)

(více)

Recenze (707)

rotel 

všechny recenze uživatele

Toto je film (muzikál) ktorý vo mne vyvoláva veľa krásnych spomienok. Nie je vôbec problém sa k nemu občas vrátiť. ()

memoman 

všechny recenze uživatele

Vrchol romantických moderních muzikálů s nesmrtelnými chytlavými songy,který se líbí a bude líbit všem generacím. ()

lafi21 

všechny recenze uživatele

Jen pro pár songů a pro tu závodní scénu to je kultovní film ? Po tom co se na to koukám každý rok tak asi Jóóó!!! :) ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie a zároveň skvělý muzikál :) Dočkáme se znovu něčeho tak dobrého ? V dnešní době bych stím moc nepočítal takže pokud se chcete pobavit a máte rádi muzikál tak doporučuji tento film ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem Pomádu jako malá holka a občas na ni mrknu, když ji dávají v TV. Ten kdo pomádu nezná a považuje sám sebe za hudebního a filmového znalce, tak by se na to měl mrknout, jinak je pro mě barbar...nebo jeden ten homouš ze Stmívání, výsledek vyjde nastejno. :) ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Až na ten příšerně kýčovitý konec to nemá chybu. :) Co píseň, to perla. Jeden z nejlepších muzikálů, ne-li nejlepší, co jsem viděla. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to více než Horečka sobotní noci - a to o dost. Travolta s Conawayem jsou zde stylově voháklí a role těžkých "frajerů" jim sedí. Škoda druhého jmenovaného. Roli Keitha Richardse, pro kterou by se vizáží hodil už nedostane... ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Sem tam velice úsměvné, chůze, hlášky atd. Táhne Travolta, sem tam nějaké zmatené a myslel jsem, že bude více zpěvu a hitovek. Příběh děs. Jak jinak. 7/10 ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pomáda? Filmová klasika s nádhernou Olivií, Travoltu nehodnotím, ale asi se dívkám musel líbit. Nádherné melodie, příběh odtažitý, přece jen to na amerických školách chodilo tenkrát i dnes poněkud jinak, my jsme na přelomu 60. a 70. let žili úplně jiným stylem, ale možná že právě proto nás takovéhle filmy (stejně pak Horečka sobotní noci) dostávaly. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Jo, když se zpívá, vše funguje takřka dokonale. Jenže vše kolem je děs. Pozastavovat se nad tím, že je příběh prosťounký a pitomý nemá moc smysl. O to v Pomádě vlastně moc nejde. Horší je to s jeho prezentací a vyprávěním, které je nezáživné, nezajímavé a já se na židli nervózně kroutil v očekávání, kdy se zase uslyším legendární chytlavé melodie, doprovázené parádní choreografií. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Pamatuju, že jsem Pomádu poprvé shlednul v kině někdy v roce 1984 jakožto člen středoškolské skupinky a že jsem tehdy, jakožto posluchač Bowieho, Jasné Páky a Plastiků, posílen navíc kritickým článkem Jana Rejžka z Melodie, pocitoval intelektuální nadhled a na plytký příběh zahlížel s lehkým despektem. Nicméně už tenkrát se nedalo nevšimnout charismatu Johna Travolty, už jen z toho důvodu, že spolužačky nás neváhaly na tuto skutečnost upozornit a vypalovačky "Summer NIghts" a "You're the One That I Want" byly okamžite zapamatovatelné (díky choreografii i vizuálně!). Dnes, po tolika letech, vidím Pomádu mnohem výš. Tahle záměrně plytká podívaná, s láskou a nostalgií využívající všechna klišé 50.let mi ted připadá jako nesmírně odlehčený, zábavný retro pohled na období, kdy americká high school mládež tančila cha-chu, jezdila do autokin ve svých předělaných autech a na vlasy nanášela pomádu (srovnejme s našími 50.lety, mno). Čím jsem starší, tím víc ocenuji film, po jehož skončení mám lepší náladu než před tím. Kupodivu, mnoha filmům se to nepodaří, většina se o to, pravda, ani nesnaží. Pomáda, film, ze kterého energie a radost jen pryští, mezi ně ale pro mě patří. Ta energetická nálož (taneční soutěž, všechny scény s Travoltou, pubertální vtípky přesne na hraně trapnosti) je tak silná, že unese i hanebný výkon Olivie Newton John. Tenhle film, středoškolská kýčařina, vlastně vůbec nezestárnul - příjemné ujištění. ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Neznám krásnější pár než jsou Olivia a John:), navíc pohodovější a tanečně a celkově hudebně vytvořený muzikál neznám! Sakra a co by bylo léto bez hitů z Pomády! POMÁDA JE VĚČNÁ! ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Prequel Pomády našel režiséra

Prequel Pomády našel režiséra

23.07.2020

Studio Paramount našlo režiséra pro svůj oznámený prequel muzikálu Pomáda. Snímek Summer Lovin’ natočí Brett Haley (V rytmu srdce, Všechny malé zázraky) scénáře od Leah McKendrick (M.F.A.). V… (více)

Pomáda se dočká prequelu

Pomáda se dočká prequelu

10.04.2019

41 let od premiéry slavného muzikálu Pomáda se studio Paramount Pictures rozhodlo pustit do práce na prequelu. Scénář píše John August (Velká ryba), příběh by pak měl pojednávat o létě, během kterého… (více)

Reklama

Reklama