Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Livingstone by se od svých vrstevníků asi příliš nelišil, nebýt té bubliny. Příroda si s ním zahrála a on zcela postrádá vrozenou imunitu. Chce-li žít, musí se zdržovat v absolutně čistém a sterilním prostředí. To mu dokáže zajistit pouze neprodyšná umělohmotná bublina. Jimmy je spokojený, prožívá podobná dobrodružství jako jeho kamarádi ... jen v obýváku v bublině. Když ale dojde na lásku a Jimmy se zakouká do půvabné Chloe ze sousedství, která se má brzy vdávat, nezbývá mu, než sestrojit bublinu, v níž se bude moci pohybovat i venku. Čeká ho totiž dlouhá cesta. Svatba, kterou chce překazit, se koná na místě vzdáleném téměř tři tisíce kilometrů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Je to samozrejme tupá americká komédia poskladaná z absurdných situácií. Ale všetko to je tak efektívne, že sa človek aj trápne zasmeje. Pamätám si to, keď to bol nový film a dnes som si to na také zresetovanie hlavy pozrel znova. A stále to funguje. Hlavne v dnešnej dystopickej autokracii to dostáva úplne nový rozmer. Matka pripomínajúca chovaním nášho hygienika s premiérom čisto náhodná! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Všichni vypadněte, má těžkou imunitu!“ Minimálně prvních 40 minut jde o nepřestávající smršť vymakaného, k hlasitému smíchu nutícího humoru, dělajícího si prdel hlavně z obecné malo i velkoměstské úzkoprsosti a netolerance, zažitých předsudků, nadřazenosti, homofobie a nesnášenlivosti ke všemu odlišnému či fanatickosti. Jimmyho matka je ve svém nechutném ztělesnění tohoto všeho, až unikátní. Tu si prostě zamilujete, i když by jste ji v reálu nechali zabít, rozčtvrtit a znásilnit (přesně v tomto pořadí!!!) komandem bezbožných (respektive ve správného boha nevěřících) zahraničních dělníků. Už ten její úvodní výstup s míčem, nebo zakončování klasických pohádek... Ale v jednom měla pravdu, přeříkávání slibu věrnosti by dokonale fungovalo i na mně, ono to asi musí fungovat na každého. Ke konci se už to zvrhne v klasickou romantiku se šťastným koncem, ale než k tomu dojde, já se fakt hodně bavil. Matka nadávající manželovi, že ten výhrůžný dopis napsal špatně, chlápek na autobusové zastávce nebo sup, snažící se na poušti dostat do bubliny polomrtvého hlavního hrdiny, to jsou scény, na které jen tak nezapomenu. ()

Reklama

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Toto pozeráte, keď film vyberá frajerka. Keďže tam hrá Jake Gyllenhaal, tak som tomu dal šancu a bol som celkom prekvapený. Aj keď je to úplná šablóna s od začiatku jasným koncom, má to dosť dobré vtipy, škoda len toho záveru, ten mohol byť aj lepší. A v bahennej bitke proti dvom prsaticiam o 500 dolárov by človek vyhral, aj keby prehral. ()

void 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozkošný film. Jedna z mála ztřeštěných komedií, která není založená na fekálním humoru. Úžasně využito náznaků a asociací a příjemně podané některé životní pravdy. Jake Gyllenhaal hraje opravdu mile a potěší mnoho dalších postav (postava Dannyho Treja či Verne Troyera, "muž v budce"). Je to film, který Vám navodí úsměv nad zjištěním, že není důležité, co se životem člověk udělá, ale to aby s ním dělal prostě něco. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Bubliňák je hodně ujetá komedie o klukovi, který se narodil bez imunity a proto musí žít v bublině, jenže pak se zamiluje a .......Asi je jasné jak to skončí. Bubliňák není žádné veledílo, ale "jen" příjemná komedie,v hlavní roli úžasný Jake Gyllenhall. Jo a taky se mi líbily narážky na Freaks a Absolventa. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Santa Claritě, v La Verne, v Los Angeles, v Palmdale, v Piru a Santa Paule v Kalifornii a v Las Vegas v Nevadě. (rafix)

Reklama

Reklama