Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Príbehy detí v jednom vymyslenom mestečku plný dobrodružstiev, v ktorom si deti pomocou svojej fantázie a čistej tvorivej aktivity realizujú svoje túžby. (RTVS)

Recenze (8)

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

V zájmu zachování duševního zdraví mějte při sledování seriálu po celou dobu zavřené oči. 1) Půvabnou knížku Václava Pavla Borovičky Kouzelné městečko jsem v dětství a před pár měsíci znovu četl s chutí. Ihned se mi vybavila atmosféra dětského Dobrodružství, městečka zbaveného dospělých, kde si děti nehrají, ale všechno dělají naprosto vážně - jezdí vláčkem, vaří, řídí hotel i náklaďák. V tomto protokomunistickém ráji dostávají vše podle svých potřeb a zásluh - podle barvy čepice. Modrá je pro nově příchozí, žlutá pro pokročilé a červená pro ty nejlepší - zaručuje větší porce zmrzliny a podobné lahodné výsady. 2) Jak asi chápete, takový svět se prostě nedá převést na plátno. Snad by se o to mohli pokusit hollywoodští spilbergové se svými stamiliónovými (v dolarech) rozpočty, ale těžko něco podobného žádat od Československé televízie v roce 1982. Stejně by ani Spilberg neuspěl. Dětskou fantasii nejde nafilmovat. 3) Dopadlo to podle očekávání strašlivě. Příšerný scénář (ani účast autora knížky nepomohla), neskutečné dialogy, toporní dětští (ne)herci, zoufalá výprava. Je to jedním slovem trapné. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tak súdruhom socialistom nestačilo že každý dospelák musel zo zákona povinne robiť....oni by radi videli pracovať aj deti :D ()

Reklama

Mykhaluu

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že to moc lidí nepamatuje nebo se k tomu bojí přiznat. Každopádně u takhle hodnocených filmů mívám podezření o jeho pravosti... :) Nuž, tenhle seriál šel daleko! Městečko, které funguje o prázdninách a kde máte barvu kšiltovky podle zásluh a podle ní dostáváte v "obchodech", co potřebujete. Takový komunistický ráj pro děti. Nu, ale i tady, jako ve světě dospělých, se najdou tací, kteří se k zásluhám, či jejich odznaku chtějí dostat podfukem. Prostě ráj s lidmi na zemi jen tak nezafunguje... Myslím, že se mi to jako dítěti celkem líbilo. Každopádně jsem tam chtěl být a čepici červenou ;-) mít! :) Tohle už asi jen tak nezopakují, co? :) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 5.3.1983, pôvodný televízny seriál - Ďalšia slovenská detská televízna klasika o mestečku, kde žijú iba deti. (1.8.2008) ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jedna velká nuda. Námět sice vypadá originálně, ale ta realizace! První dva díly by ještě ušly, ale pak se to strašně vleče. Půlku seriálu je divák nucen sledovat, jak se ten vynálezce snad dvacetkrát zeptá, jestli někdo neviděl jeho psa, přitom zloděj se s ním všude producíruje, zas tak velké to městečko není a jiné čokly jsem tam nezaregistroval, zkrátka zbytečně natahovaná vata. K tomu si divák musí opět alespoň dvacetkrát vyslechnout cosi o tajné řeči indiánského kmene s dvěma "a" na začátku. A aby to nebylo málo, stále tam někdo piští, ječí a huláká, nejčastěji ten nejmladší a nejprotivnější smrad Cico. Dva díly s jeho únosem a sledovačkou byly rovněž divácké utrpění. Celý 13-dílný seriál by šlo v pohodě stlačit na polovinu, tj. 7 dílů, aniž by bylo něco podstatného vypuštěno a možná by to v takové verzi bylo snesitelnější. Takhle to na víc jak lepší 1 * není. 25% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmaři si zajeli natočit několik záběrů i do skleníku v Lednici. (M.B)

Reklama

Reklama