Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Eddie Lomax je bývalý voják, sužovaný těžkou depresí ze svého života a vojenské minulosti. Chce spáchat sebevraždu, ale ještě předtím, chce navštívit svého indiánského kamaráda Johnnyho, žijícího v odlehlém pouštním městečku Inferno, a darovat mu svou motorku. Cestou přes poušť je napaden bandou rváčů z Hoganova gangu, kteří ho zmlátí, postřelí, ukradnou mu motorku a nechají ho ležet polomrtvého v poušti, aby tu zemřel. Jenže Eddie má mnohem houževnatější kořínek, než by čekali. Zatímco rváči z Hoganova gangu, Ramsey, Matt, Jessie a Petey se vrátí ke každodenní rutině, kterou je terorizování odlehlého městečka a drogový obchod s motorkářským gangem zvaným Heathens. Johnny najde zraněného Eddieho, odveze ho k sobě domů a začne ho léčit. A když se Eddie zotaví, jeho přání zemřít se změní v odhodlání získat zpět svou motorku a to i kdyby měl zlikvidovat, všechny, kteří se mu v městečku postaví do cesty. Kromě svých pěstí a bojových zkušeností, však dovedně využívá i napětí, které v městečku vládne a s pomocí místního všeuměla Jubala Earlyho proti sobě obratně štve Hoganovu bandu a motorkáře. Pomsta v něm probudila nový život a on si vedle snahy osvobodit demoralizované městečko od teroru najde čas i na to, aby se zamiloval do sympatické servírky Rhondy Reynoldsové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou si to musím odbýt, pokud chci vidět všechny filmy, ve kterých můj oblíbenec Jean-Claude Van Damme hrál. No a tou nedílnou součástí je i sračkovitý období počínající Infernem, které ale ještě není tím nejhorším co natočil, kupodivu, ale i tak jsem toho všeho měl plný zuby. Ze začátku, a respektive první půlku překvapivě vcelku svižně ubíhala. Příběh je nečekaně kravina neskutečná, ale i tak jsem se nenudil, protože tak bláznivé postavy, jako jsem zahlédl zde jsem dlouho, opravdu dlouho neviděl. Jeden lepší jak druhej. Já osobně se tedy nestačil divit a každou chvíli nechápal a kroutil hlavou. Jen jsem nedokázal přijít na to, jestli to autoři mysleli úmyslně, ale oni mysleli. Beztak jsem z toho všeho měl docela strach, měl a nakonec se docela dobře bavil. Né že by to bylo dobré, ono to akorát bylo blbé, ale natočené docela směšnou formou, že dvě hvězdičky bych tomu i dal, protože Teror ve vlaku bude o dost větší masakr, a ten mě čeká příště :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Van Damme se chce zabít a tak jede za svým indiánským kámošem pro jeho souhlas. Jenže mu cestou ukradnou motorku a to opravdu neměli dělat. Van Damme se tedy vydá do města obývaného výhradně důchodci a kundou blondýnkou co hrála v "Bulšitu." S pomocí staříků všechny zloduchy vymlátí a z bojových umění toho předvede opravdu velice málo. Celkově je to ale sranda, koukal jsem na to s mámou a oba jsme se furt gebili. Přičtěte velice příjemné herecké obsazení a máte film, kde je i Van Damme po dlouhý době docela stylovej. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film je potřeba vnímat v kontextu Van Dammovy kariéry. De facto je to jakási primitivně humorná a béčkově naivní předzvěst JCVD. Inferno v sobě spojuje klasický brakový příběh a reflexi Van Dammova bezprostředně předcházejícího životního období. Při pohledu na filmografii sice koncem 90. let natáčel své nejambicióznější filmy, ale současně byl jako hvězda na dně – vláčený bulvárem, drogové skandály, upadající výdělečnost a především nadmuté ego, které spolu s věhlasnou problematičností od hvězdy odrazovalo producenty. V Infernu Van Damme hraje muže, který na začátku je úplně na dně a chce spáchat sebevraždu. Nicméně akční hrdina příznačně nemůže umřít, protože musí urovnat bezpráví a dát lidem ve filmovém městečku a přeneseně i divákům novou naději. Film obsahuje množství mnohoznačných scén, které v příběhu nemají velkou roli, ale zato odkazují k Van Dammovi – scéna, kde pohrdavě rozpráší kokain, řeči o tom, jak nesmí zemřít, mytizace hrdiny coby nositele naděje, nadsazené scény glorifikující jeho sexappeal (je to navíc poslední film, kde ukáže svůj zadek jako atrakci, což byl Van Dammův trademark od začátku 90. let a přitahoval k jeho filmům početné ženské i gay publikum). Samozřejmě, že Inferno ani v nejmenším nedosahuje sofistikovanosti JCVD a neoslovuje diváky tak zpříma, ale je to další doklad toho, že Van Damme vždy vědomě pracoval se svou image. Navíc Inferno je velmi zábavné tím, jak mísí naivní mysticismus, přestřelenou vážnost béčkových akčňáků a záměrnou nadsázku s množstvím cíleně shazujícíh prvků. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Absolutne nechapu, co proti tomuhle filmu vsichni maj, sice netvrdim, ze by se jednalo o nakou bombu, ale rozhodne je to Van Dammeuv velkej nadprumer. Pribeh filmu je dostacujici, jsou tu slusny prestrelky i rvacky, trosku mi to pripominalo Silenyho Maxe a sem tam tu padne nejaka dobra hlaska nebo hustej vtipek. K tomu to je Pat Morita v kouzelny roli, drsnej Danny Trejo, kterej ma tentokrat vic prostoru a sexy Jaime Pressly. No a Van Damme se taky snazi, misty sice nic moc, ale misty naopak podava docela solidni vykon. Ja se u tohohle becka perfektne bavil. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Když divák přistoupí na pravidla filmu, jedná se o kvalitní akční film a docela dobrou zábavu. Film má zejména velmi pomalé tempo, tomu se divák musí přizpůsobit. Dále nenabízí téměř nic z Van Dammova "karate", ale spíše vychází ze starých westernů a trochu připomíná film "U-Turn". Postavy ve městě jsou všechny naprosto šílené a ujeté. Van Damme je zde taky pěkný magor, stejně jako jeho parťák Trejo. Sázejí spíš na taktiku, jak vyzrát nad padouchy a vzájemně je proti sobě poštvat a zavařit jim. Pat Morita balící mrtvoly do igelitu zde je jako připomínka klasického hrobníka/truhláře ve westernech a takových odkazů by se zde našla spousta. Myslím, že film byl spíše nepochopen, než aby byl špatný. Osobně se mi napoprvé také nelíbil, ale napodruhé po letech to bylo úplně něco jiného. Navíc tady Van Damme na svoje poměry dobře hraje a své postavě dává i ojedinělý charakter. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhkle film se mi celkem líbil. Tedy jeho první část, přibližně tak třičtvrtěhodina až do chvíle, kdy umřel Dany Trejo. Pak už to šlo hodně z kopce a klišé se stalo viditelný víc jak červenej tulipán v akváriu. Ale do tý chvíle mi to přišlo, že i scénárista se pár hodin potil a že režisér neposedával jen ve stínu, ale občas i nakopnul kameramana, aby kamera měla pořádnej švih. Ale to ostatní už bylo, jak dějem, tak vším ostatním tak divný a klasický, že klasika je proti tomu novinka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o bývalom vojakovi v depresiách, ktorý už nemá prečo žiť. Na jeho ceste púšťou za priateľom ho zločinci okradnú o motorku a myslia si, že ho zabili, ale po uzdravení sa vydá do blízkeho mestečka, kde vládnu dve zločinecké organizácie, ktoré tyranizujú obyvateľov a tak nájde ešte dôvod pre čo žiť, zničenie týchto organizácií. Spracovanie je také zvláštne, pôsobí uvoľneným dojmom, tempo filmu je pomalé a miesto akcie sa skôr zameriava na množstvo rozmanitých vedľajších postáv, ale na moje prekvapenie mi to celkom dobre sadlo a celý čas som sa bavil. Len škoda, že celkom príjemnú romantickú líniu pokazili Van Dammovou scénou s dvomi blondínami. Akcie tu nie je moc, ale je celkom dobrá. Van Damme tu má iba jeden súboj a niekoľko zneškodnení protivníka pomocou jedného kopu alebo úderu a niekoľko kratších celkom dobre natočených prestreliek. Žiadna akčná scéna ma výraznejšie nezaujala a na Van Damma je to rozhodne podpriemer, ale aj tak sa na to stále dobre pozerá. Herecké obsadenie je celkom slušné, Van Damme tu zahral dobre, spočiatku pôsobí zanedbane, ale časom sa uvoľní a svoj priestor si vychutná, Danny Trejo a Pat Morita v zaujímavých úlohách a ešte viacero zaujímavých vedľajších postáv. A záporné postavy v rámci svojej kategórie tiež nie sú zlé. Réžia mohla byť aj lepšia, ale filmu neškodí, technická stránka je bez problémov a ani kulisy nie sú zlé. Inferno je veľmi zvláštny film, nie je až tak akčný, ako by sa dalo čakať, ale skôr pripomína moderný western s odľahčenou atmosférou. Ked´ som ho videl prvýkrát, tak som ho považoval za dno Van Dammovej kariéry, ale časom som si ho celkom obľúbil. 73% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No to mi rozšlapejte respirátor, ale je to fakt tak mizerný akčák? Něco jako sedm statečných v jednom, gumovým. Tělocvikář Van Damme si v příběhu zprvu evokující námět legendárního westernu o obraně utlačovaných se zvrtne v takovou zívárnu, že by ho nezachránila snad ani vůle Boží. K mizernému scénáři a nudné akční choreografii lze ještě přičíst trpkou momentku v podobě Danny Treja. Konečně ten týpek dostane kladnou roli, ale zrovna v takovémhle braku. Pokus o občasné střižení komediálního prvku se nevydařil, stejně jako pokus s novou Van Dammeho vizáží. John G. Avildsen tohle nezvládnul a tak upřímně můžu jen kvitovat docela ucházející hudební doprovod. Pro video produkci je to jak střižený, pro pochodující smuteční průvod za rakví Jeanovi kariéry taky. Proč dávám za 1 hvězdičku? Když to vezmu opravdu jen z pohledu nenáročného diváka, co je zničenej po vyčerpávajícím týdnu v práci nebo ve škole a chce si jen odpočinout, tak to zas tak marný není. Stačí vypnout zvuk a dobrou s kobrou... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najoblubenejsich Van Dammoviek. Ked si odmyslim debilny scenar, zostane mi zabavne becko s hromadou vychytanych a dobre obsadenych postav, niekolko stylovych scen, prekvapivo slusny Van Damme a zaprasene westernove prostredie podobne mojmu oblubenemu Desperadu. Film v zavere otvorene a velmi vtipne priznava svoju inspiraciu westernami a samurajskou klasikou Yojimbo. A to mna ako fandu samurajskych filmov a westernov velmi potesilo. A Dany Trejo je borec. Mas rada samurajske filmy? Je to jako western, akorat japonskej. Ps.: Keď sa pozriem na tento film s odstupom času a porovnám ho napr s takou kravinou ako je omnoho novší Border patrol (2008) (ktorý ma oveľa lepšie hodnotenie), tak nemožem inak ako krútiť hlavou nad hodteniami ľudí. Inferno je oproti tomu zábavnejší, prestrejší, lepšie natočený a vobec omnoho lepśí film. (6.5/10) ()

Tyler odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle "snímek" jsem viděl za naprosto stejnejch podmínek jako Derek...Asi mám taky nadpřirozené schopnosti :). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě s podivem, že člověk, který stojí za Rockym nebo ucházející pohádkou pro mládež Karate Kid, dokázal vytvořit i něco takového, ale holt nájem se platit musí. Jean-Claude se zas a znovu vrhá do své oblíbené disciplíny – pomsty – tentokrát na členech gangu z malého městečka Inferno, kteří ho solidně seřežou. Rozdá tak pár ran, tvůrci nabídnou poměrně málo akce, ale i docela zdravou nadsázku. Přesto je to celé samozřejmě průšvih. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavy jsem si kdysi napoprvé sliboval od Inferna. Ani ne tak kvůli svalovci z Bruselu, jako spíš díky jménu režiséra, kterým není nikdo jiný, než John G. Avildsen, jenž je mj. držitelem Oscara za Rockyho. Bohužel, výsledkem je jen průměrný akční film, který nezachrání ani další (též oscarová) kapacita, hudebník Bill Conti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po tragédii s názvem Univerzální voják II se rozhodl Van Damme umřít v poušti (opět) a tentokráte k tomu jakože potřebuje požehnání indiána, kterého hraje Danny Trejo. Inferno je takové peklíčko. Slabé béčko, které má sice zvládnutou režii (což o to, John G. Avildsen má na svědomí Rockyho), ale absolutně nestačí ve všech dalších směrech (i závěrečný souboj, úhlavní záporák, který to má schytat za všechny zlé spíše tak nějak zbyde, je slabota největší). Je to blbé, je to obšlehlé z všemožných různých jiných filmů. Opět nám do městečka přijíždí osamělý bojovník a opět zde máme dva gangy, které je potřeba zlikvidovat. Obyvatele městečka tvoří staří lidi, Číňan, mladé holky a jedna sketa. Van Damme už si jen tak dojíždí své devadesátky a tak si do postele přihraje dvojičku holek a jeho apetít uspokojí až barmanka, která umí skvělé jablečné koláče. Opravdu hodně nenáročná podívaná po, které následovalo solidní Poslání. 30% ()

Reklama

Reklama