Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

Lima 

všechny recenze uživatele

O třídu lepší, než jeho předchůdce, což ovšem není příliš velké vyznamení. Bronson v tomhle díle působí paradoxně přesvědčivěji, než ve trojce. Přeci jenom pořádná zbraň v ruce mu sedne víc, než jeho směšně vypadající pokusy o full-contact boj. Vzhledem k jeho věku je to pochopitelné. Pokud máte rádi exploze, kterých si tu užijete vrchovatě a překousnete sračkoidní děj, dá se to vydržet. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Holt, musíme si to přiznat.Hispánský architekt Paul patří spolu s Rambem, Rockym, Matrixem(jméno Arnieho v Komandu) ke kulturnímu dědictví vzniklého za úřadování Ronalda Reagana (od 1980 do roku 1989).Bronson, i když se to nezdá kosí protivníky řádně jako za starých dobrých časů a může se ve svých 66 letech vyrovnat i takovým mladíčkům jakými jsou (či spíše byli) "Džudykof" nebo Chuckie. Ale zatímco Chucka a spol. posílají vypořádat se s diktátory někde v Africe a v SSSR, na starého důchodce zůstanou ti parchanti doma.Takže tentokrát to budou drogoví dealeři, což by bylo sado.Ale těch explozí a toho ufuněného běhání je tu trochu dost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po úletoidní trojce se série vrací k normálu a je to škoda. Vše je milionkrát viděné (a líp) Charles Bronson tam je už hyperdůchodce, ale stejně nějaké charisma má. Ale za setření hlavního záporáka a za nemilosrdné zabíjení stále dávám aspoň 2*. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení oproti "trojce". Charles Bronson likviduje padouchy mnohem elegantněji a je to docela sranda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Série střídá režiséra (po Winnerovi nastupuje druhý Bronsonův dvorní režisér, na slovo vzatý béčkař Thompson), Bronson protivníky - místo rowdies odteď masí výhradně mafoše - a po krásně osmdesátkově epické trojce přichází šedivá, zbytečná a nudná čtyřka. Poslední v produkci Cannonu, zato první s podtitulem. Jednu hvězdičku snad jen za Bronsona a úvodní scénu v podzemní garáži. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom z jeho známej série. Má veľmi dobrý príbeh o architektovi, ktorý po nešťastiach v minulosti chce byť konečne šťastný s novou rodinou, ale to končí vo chvíli, ked´ jeho budúca nevlastná dcéra umrie na predávkovanie drogami. A tak prijme ponuku od neznámeho bohatého muža skoncovať s miestnymi drogovými organizáciami, k čomu dostane aj výzbroj a informácie. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto je jediný diel celej série, ktorý spĺňa požiadavky klasického akčného filmu, teda rýchly úvod, jasne daná motivácia hlavného hrdiny a potom už len samá akcia, pričom film si stále ponecháva aj zvyšné prvky Bronsonových filmov osemdesiatych rokov. A navyše poteší aj jeden zvrat, ktorý filmu len prospeje. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne prestrelky, či už dlhšie alebo len krátke likvidácie strelnou zbraňou a niekoľko kratších ručných stretov. Síce nevyniká originalitou a ani prílišnou rozmanitosťou, ale je slušne natočená, s viac než dostatočným počtom zabitých a poteší aj rozmanitosť zbraní a dobre zvolené prostredia pre akciu. Najviac sa mi páči záverečná prestrelka medzi hracími automatmi a celá situácia v byte zabijaka, no všetka akcia je na tom dobre. S hereckým obsadením som spokojný, Charles Brosnon, jeho žena a dobrí záporáci. Réžia a technická sú bez problémov. Celá táto séria mi celkom dobre sadla a tento diel je podľa mňa najlepší, či už po stránke akcie alebo príbehom. 76% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1974 až 1985 natočil režisér Michael Winner tri diely série "Prianie smrti" (Death Wish). Prvý film sa stal klasikou v subžánry revenge movie. Druhé pokračovanie bolo o trocha slabšie, no a trojka to bol už akčný crazy úlet. Prvej časti som dal štyri hviezdičky, druhej tri a tretej časti len dve hviezdičky. Malo to jasne zostupnú tendenciu. Preto sa na to Michael Winner zrejme aj vykašlal. Štafetu po ňom prebral J. Lee Thompson. Ten v roku 1987 zrežíroval štvrté pokračovanie "Prianie smrti 4: Tvrdý zákrok". Po šialenom treťom diele sa to snažil trocha ukľudniť a dať do logicky prijateľnej miery. Podarilo sa mu to tak na dve a pol hviezdičky. Architekt Paul Kersey sa v Los Angeles znova chopí zbrane a pustí sa do boja s drogovým kartelom. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Posledni povedenej dil kterej jeste vzniknul v produkci Cannonu cekal sem uz velkej vodvar ale je to porad pecka trend nastoleny ve trojce tu je udrzovan uz zadny krimi dramata tohle je cistokrevna akcnarna a byt ke konci uz mi to prislo trochu umele natahovane tak ten Nehappyend mne zase slusne rozsekaj ten chudak Bronson ma fakt smulu s nikym se nemuze dat dohromady kazdyho mu oddelaj no reknete koho by to nenasralo nevzal poradnej kolt do ruky a nesel zkosit par zasranejch parchantu kdyz si o to vylozene rikaj kazdopadne v nejlepsim prestat skoda ze tenhle dil nebyl posledni mohla to byt jedinecna serie ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnotím, ale k tohuto dílu se vážou mé dětské vzpomínky. Dodnes si pamatuju videokazetu na které jsem měl jako druhý film Invaze U.S.A. s Chuckem. Tady vše začíná parádně atmosfericky pěkně v podzemní garáži a končí sestřelením hlavního padoucha. Co více si na začátku 90. let přát. 70% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Překombinovanost akčních scén je umírněnější než-li u přemrštěné DW III.. Charles má již nejaktivnější léta za sebou.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že na koncepte Death Wish niet čo pokaziť. Stačí Charles Bronson, suché hlášky, šialení pankáči a masakre. Ktosi ale vo štvrtom diele dostal nápad odstrániť všetko okrem Bronsona a výsledok je nudný generický akčný film. Po exploatačných koreňoch niet ani stopy, všetko tu je maximálne korektné a uhladené vrátane fádnych mafiánov čoby záporákov filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Máme tu čtvrtou část skvělé akční série s ještě skvělejším Charlesem Bronsonem. První dva díly jsou TOP, třetí trochu pokulhává, tomu jsem dal lepší 3*, ale zde už tu čtvrtou opět dávám, i když slabší, ale stále je to o ždibec lepší jak třetí díl. Zde to bylo stejně jako v předchozím filmu akční tak, že počet nepřátel likvidoval Bronson ve velkém počtu. Bylo to dějem poměrně jednoduché, což mi nevadilo, i když to bylo takové trochu odlišné, než jsme u této série zvyklí. Hlavně to bylo dost rozmanité, že jsem se chvíli moc nesoustředil. Mělo to zajímavé, ale i méně zajímavé pasáže. Úvod mi třeba moc dramatický nepřišel, ale celé mě to později bavilo. Bronson byl skvělý jako vždy. Hlavně finální cca 20 minutovka měla už velmi slušné tempo. Sice jsem se zde o hlavního ochránce vůbec nebál, nicméně i tak si nemůžu výrazně stěžovat. Akce je dobrá, chvílemi i pestřejší, nějaké ty samopaly, pušky atd. Technická stránka filmů je, co se týče přestřelek o něco lepší než horší třetí pokračování, ale zase jsou zde strašné efekty výbuchů. Ale co, dokážu to odpustit. Na první dva excelentní snímky se to nechytá, ale stále je to dostatečná zábava, ke které se někdy ještě vrátím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl! Skvělý akčnák, opětovně nechápu hodnocení, neporazitelný, pomstichtivý Bronson rasí gangstery a násilníky. Tenhle díl jsem si vychutnal páč to má i gangsterskou atmosféru. Líbilo se mi jak Bronson se s nikým nesral a pálil uzinou ktomu sem tam nějaká hláška. Já byl spokojený. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak ani čtyřka nějak závratně nenadchla, ale ještě pořád to není odpad. Drogy jsou svinstvo a tak není divu, že Kersey tentokrát trošku nadzvedne mandle podsvětí. Být jím, tak už si na staré kolena nehledám žádnou starou (i když občas je potřeba vyvětrat lachtana), jinak bude zabíjet donekonečna. Já vím, ono ho to baví, ale divák už z toho začíná být poněkud unavený. Stařík má sice lepší arsenál zbraní, ale věk se už zastavit nedá a tak ty fighty vypadají dost směšně, stejně jako „dostihové“ běhy. No jsem zvědavý, s čím se vytasí v dalším díle. Slabých 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O čosi lepšie a stráviteľnejšie než zbesilá trojka, v ktorej nekompromisný architekt Paul Kersey premenil New York na Kábul a beztrestne zmasakroval v jeho uliciach cez 50 grázlov... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět valka jiného typu ale pořád člověk hlta tenhle film, není to sice skvostné jako předchozí akce ale pořád působivé. ()

5150 

všechny recenze uživatele

TOUHA SMRTI 4 již zdaleka není tak zábavná jako trojka, ale dostatek akce a Charles Bronson v hlavní roli, to pořád ještě udrží na slušné úrovni. Režisérskou taktovku zde převzal J. Lee Thompson, který v 80. letech natočil s Bronsonem celkem 7 akčních filmů a thrillerů. ()

Reklama

Reklama