Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu 3: Katova dcera

  • USA From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Láká Vás omamná chuť krve? A chcete vidět, jak to bylo doopravdy? Odhalte tajemství legendy baru Twister v závěrečném dílu kultovní upírské trilogie z pera Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze!  Tajemně hrozivý bar Titti Twister se opět stane místem setkání lidí a tvorů noci, kteří touží jen po jednom - po krvi! Na místo osudného setkání se vydala skupina nic netušících cestujících. Jsou mezi nimi spisovatel Abrose, který záhadně zmizel v Mexiku, bezohledný vrah a bandita Johnny, oběšencova dcera Esmeralda. V baru jsou již očekáváni nenapodobitelným barmanem Charliem a také Esmeraldinou matkou. Nikdo však neví, že ona je královnou upírů a chystá strašný osud pro dceru, kterou nikdy neviděla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí díl soumračně - úsvitné řady v sobě nenápadně skrývá něco víc, než "jen" vydařené oddychové béčko, a to prostřednictvím postavy Ambrose Bierce (naprosto vynikající Michael Parks). Jak jsem se dočetl, onen americký novinář a spisovatel horrorových a mysteriózních povídek skutečně beze stopy zmizel během občanské války v Mexiku koncem prosince roku 1913. No a pakliže jste někdo četli jeho povídku Případ na mostě přes Soví řeku (na kterou je odkaz i ve filmu), mohla vás napadnout nabízející se pointa, že filmový Ambrose Bierce ve skutečnosti zemřel hned na začátku před popravčí četou, a celý film pak byl vlastně jeho posmrtný sen, respektive sen v okamžiku smrti před odchodem duše do posmrtného barda... Ale dost metafyziky. Hangman's Daughter je epičtější, pestřejší a na pohled přitažlivější než dvojka, ale k plnému počtu mi přeci jen ještě trochu něčeho schází... Nejspíš za to může opět ta televizní výprava (jedná se o video film). Jinak z mé strany ovšem naprostá spokojenost, se scénářem i s herci. Skvělého Michaela Parkse už jsem zmínil, dál mě zaujal třeba kat Temuera Morrison, biblistka Rebecca Gayheart, a upíří matka Sonia Braga mi i přes svůj věk přišla víc sexy, než její dcera Esmeralda (Ara Celi) i Salma Hayek dohromady (tedy ony jsou vlastně jakoby jedna a táž osoba). Nejhustší ovšem byla "babička"... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie je prequelom, ktoré nám ukáže pozadie vzniku baru Twister a celkovo je celkom pozerateľným neurážajúcim lacným béčkom, ktoré aspoň na rozdiel od minulého dielu nenaserie. 4/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení...příběh postavený na jedničce, jen zasazený do prostědí divokého západu, bez známých herců a Rodriguezovy režie...a vše dohromady to působí svěže a vtipně. Krásné odreagovaní u velmi kvalitního béčka. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Završení trilogie o upírech, která se dostala do fáze prvopočátku a krásně nám zděluje, že zbavit se upírů nebude tak lehké. Danny Trejo opět barmanem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prequel tomuto príbehu sadol lepšie ako sequel. Dozvedieť sa, ako to vlastne všetko ( skoro ) začalo, bol dobrý nápad a myslím, že tvorcovia tu pokazili iba minimum. Na direct to VHS snímok, to prekvapivo ponúka kvalitnú réžiu a obstojný scenár. Triková stránka podobne nezaostáva. Takže ak máte radi blíštiace sa tesáky, gore a (polo)nahé slečny ( upírky ), tak niet o čom. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Tohle kafe se vařilo z lógru, co zbyl po Rodriguezovi..... Vydržel jsem do konce jen kvůli mým oblíbeným hercům (Temuera Morrison a Danny Trejo). ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se odehrává před všemi ostatními tak jak se to už stává pomalu zvykem. První půlka je celkem vo ničem, zato druhá se mi líbila ohodně víc krásné děvy, velké zuby a d'ábelsky Denny Trejo. Ovšem kvalit jedničky to nedosahuje. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po ukážkovej dvojke, ktorá je taktiež video film, pokračovanie nedopadlo zle, práve naopak, je to ešte stále na priemernej úrovni aj keď kvality prvého dielu nedosahuje. Réžii sa chopil Pesce, ktorý nemá až tak vela skúsenosti, ale milo ma prekvapil. Danny Trejo v roli barmana je znova vynikajúci, triky taktiež nevyzerajú zle a dočkáme sa tu aj poriadneho masakru v druhej polovici. Kopíruje to niečo aj z jednotky, čo je len dobré a o zábavu máme postarané, no a ten divoký západ je fantastický 80 percent. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Supr! Bomba! Špica! Ambrose Bierce (Michal Parks v jedné ze svých totál best rolí) jede! a jeho glosy na téma náboženství a zejména Bible,jsou pro mě osobně...genitální a hl. totálně přesné. Tak. Squellá zábava (která pro mě překračuje nenápadně hranice béčka) a opravdový prequel k výbornému filmu,který po shlédnutí tohoto, bude míti pro diváka už navždy, jiný rozměr. Myšleno...positivně. P. s. ten dementní VHS obal překlad (Intersonic se nezapře), mě rozesmívá již 25 let.:))) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s QT ani RR nic společného, jen název a to, že to QT produkoval. Toť vše. Ale jakoé film to nebylo celkem špatně. Pro mě to byl nejhorší díl série. Pár vtipných momentů tam sice bylo, ale spíš než horo či snad thriller bych to definoval kečupo-krvákem. Zápletka je opět celkem zajímavá a Danny Trejo opět nezklamal. Zkrátka velice průměrný film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mě nijak nedostal, naopak si myslím, že to je splácanina, která do série ani moc nepatří. V případě třetího dílu jste alespoň rádi, že je to prostě obyčejné béčko a nic víc, které je místy trochu akční, místy je trochu hororové a navíc je vidět, že zde byla snaha alespoň trochu v mytologii pokračovat. I tak je to ale celkově spíše podprůměr, který by klidně mohl zůstat zapomenut. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Temer do pulky regulerne nudny mextern (nebo jak se rika cistokrevnemu westernu z Mexika ;]), a pak 4x vyvarene ponozky z prvniho dilu. Kazda postava ve filmu si zasloulozi zemrit, je to samy hnusak - stejne jako exkluzivni producenti tohoto "dilka" Tarantino s Rodriguezem. Film je vyjimecny tim, ze se nesnazi absolutne nic vysvetlovat, takze na jakekoli otazky, co film od zacatku nabizi se odpovedi nedockame... snad ve 4.dilu... HOSTIA PUTANA - to snad ne! Kazdopadne proti druhemu dilu je to super... ;]] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prva polka filmu je obstojny western v rezii zas noveho rezisera, tentokrat P. J. Pesce-ho. Triky, kostymy a herci boli uz konecne o cosi lepsi akov dvojke, ale zaver Od Soumraku do usvitu 3 je dost nemohucny. 45 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Dcera oběšence se minula filmovou mytologií jako prd obývákem. Westernový horor neberu vážně ani omylem. Danny Trejo si zase štěknul roli barmana, i když zde vydržel déle než dvě minuty. 15% ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná slátanina. Potřetí vyvařený scénář z jedničky, navíc oproti jedničce, neskutečně pitomé, nudné a trapné. Naprostá ztráta času. Tyhlety filmy se natáčí proč??? ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tak oproti druhému dílu mírný nárůst kvality příběhu a scénáře, ale tak o moc zase ne. Scény, které měli být napínavé, tak napínavé nejsou. Děsivé scény nejsou děsivé a když prý ustřelíte upírovi hlavu tak mu vyroste další. 35% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ďaleko lepšia záležitosť, než KRVAVÉ PENIAZE, takisto sa predovšetkým snažiaca za každú cenu byť frajerská, na rozdiel od predchádzajúceho dielu však udrží pozornosť, pretože nevieme čo sa stane a zaujímavé postavy sú rozohrané tak, že si človek až želá, aby k tým neodvratným jatkám nedošlo – čo je v žánri akčnej kúl zábavy veľká výnimka, Slabinou je pomerom aj vývojom čisto skopírovaná štruktúra originálu. Najzaujímavejšie je potom zakomponovanie Ambrosa Biercea, zaujímavej postavy americkej literatúry – i keď napokon vlastne totálne nezmyselné (spoiler = načo je na začiatku titulok, že zomrel za záhadných okolností v Mexiku, ak to nemá súvis s príbehom, o to viac, že je jedným z dvoch preživších ?) – – vychádza mi z toho jedine zámer zmiasť diváka – ale samoúčelné mätenie, to je nič... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Masky byly fakt hrůza, ale nešla z nich hrůza, ale trapas, takže trapas a hrůza. Ale masky v podstatě přijdou až když se začne podávat večeře. Jinak musím říct, že i když místama to uplně ztrácelo logiku a bylo tam plno jinejch nesmyslností, než se na scéně objevili upíři, mělo to docela dobrou atmosféru. Michael Parks se do role skvěle hodil - škoda, že pak jen chlastal, všechno spíš jen sledoval a moc se nezapojoval. Potěšil Danny Trejo ve své třetí odsoumrakudoúsviťácké roli, na svůj věk solidně sexy mature mama Sonia Braga a dokonce i ten pastor, z kterýho se vyklubal docela borec poté, co si pěkně zašukal a pak přišpendlil tomu maníkovi hlavu ke stolu. Postava kata byla sice dobrá, ale to bylo spíš tím, že ji hrál Temuera Morrison, než tím, že by byla dobře napsaná - a navíc moc prostoru tam taky nemá. Naopak Mardo Leonardi hrajícího psance Johnnyho tam je skoro furt, ale je to docela sympaťák, takže pohoda. No, po otřesném upírském finále nám nakonec vysvětlili, jak vlastně vznikla Santanico Pandemonium a pak byl konec. Hm, fajn, nevadí. ()

Reklama

Reklama