Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se mi daří narážet na kvalitní filmové kousky, jimž ale stejně k lepšímu hodnocení něco chybí - jako by u nich nebyla ona esence "lepšího" filmu, která jde zaregistrovat na několik metrů filmového pásu daleko a kterou do sebe lze příjmně nasávat při sledování samotném... Nejinak je tomu i u Jaguára, kterému jsem se dlouho vyhýbal, jen abych si ho posléze o to více užil. Obal samotný mne navnadil na akční film s Jeanem Reno, takže jsem byl mírně překvapen, když jsem již od prvních minut sledoval zábavnou komedii. Hodně povedenou komedii. Určitě to nebylo perfektní, ale dokáži ocenit, když se ve snímku nenacházejí hluchá místa a děj dokáže člověka připoutat k obrazovce. Všem příznivcům vtipných dobrodružných komedií nelze nedoporučit. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Všetci tu trúsia o dobrodružnom filme len preto, že má visačku dobrodružný? Prdlajs! Najprv som sa toho zľakol aj ja, ale toto je Veberovka ako vyšitá a ďalšia skvelá komédia, ktorá predšije mnohé iné... Ten chlap (Veber) ma totálne ohúril. Píše si skvelé scenáre a režíruje famózne komediálno-charakterné filmy. Škoda, že mi taký chlapík nemohol byť spolužiak, sused, alebo strýko... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chcete-li zažít elegantní jízdu v produktu (kdysi) britské automobilky, mít v lokti ukousnutou ruku americkou kočičkou, či vidět dobrodružství Made in France bez Belmonda - šáhněte po Jaguárovi! Mléko milující zabiják, mladej Mačeta, egyptská královna a kadeřavý zpěvák v nenáročné a přitom vnitřně absolutně čisté komedii z pera Francise Vebera. Jestli někdy potkáte ve výtahu scvrklého šamana, co se na vás bude usmívat jako by vás chtěl právě sbalit, připravte se na veliké dobrodružství. A i kdyby náhodou nepřišlo, co vám brání chytnout někoho za nos..? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Veber dobré náměty prostě umí, a ani zdánlivě nesmyslný příběh o šamanovi z Amazonie uprostřed Paříže není výjimkou. Snad jen postavu Dannyho Treja a jeho mačetové kruťárny si mohli odpustit, do žánru dobrodružné komedie se nehodí. Nádherná příroda, kvůli které stojí za to cestovat. Natáčelo se v Brazílii a Venezuele. Výborný dabingový výkon Oldřicha Víznera ("jsem čestný muž a šlechtic"). ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film se sem tam nějakou srandičkou od Jean Rena. Podle mě u toho filmu dosti scházela akce. Nejsem zastánce těch akčních scén za každou cenu, ale když Jean Reno zbil ty chlápky na záchodě, docela mě to vyvedlo z jinak celkem uspávajícího děje. Příjemným překvapením pro mě bylo, když se poprvé na scéně objevil Danny Trejo a následné překvapení, kdy o deset minut později usekl ruku hledači pokladů a ta už ležíc na zemi zmuchlala plechovku, z které se ten zlatokop chtěl právě napít. Přes těchto pár světlých momentů dávám slabé 3*. A to díky dosti předvídatelnému ději a hlavně konci. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)
  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)

Reklama

Reklama