Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Recenze (214)

Ruut 

všechny recenze uživatele

"I sebevětší dravá bestie dokáže mít aspoň trochu lítosti, já ne ... protože jsem člověk!" Několik set tisíc tun ocely řítící se nekontrolovatelně rychlostí 145km/hod. Na palubě čtyřspřeží lokomotiv ultradrsný trestanec Manny se svým parťákem na útěku z basy. Proti ním ultrazlý ředitel věznice stíhající vlak v helikoptéře s jediným cílem - zabít oba dva uprchlé trestance. Když uprchlíci vlak nezastaví zemřou. Pokud jej zastaví tak je pronásledovatelé zabijou. Atmosférický akční thriller jaký se jen tak nevidí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasická akčná "osemdesiatka", snímok nič nezostal dlžný svojmu žánru a ani dobe kedy vznikol. Výborná muzika, skvelí herci a vlak, ktorý sa rúti do záhuby. Príbeh samozrejme taký jednoduchší a rozbeh dosť pomalý, no potom to už ku koncu odsýpalo ako hodinky a celkový obraz nie je vôbec zlý. Lepší priemer. 65/100 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když před pár dny běžela v rádiu písnička Runaway Train od Soul Asylum, říkal jsem si, jak by bylo vhod, kdybych si zopakoval dobrodružný film toho stejného jména. Film, při jehož sledování budete bytostně cítit všechny ty omrzliny a železem drcené prsty, přeměňuje běžnou premisu o útěku z vězení v originální „survival movie“ se splašeným obrněným vlakem a pamětihodným maniakálním hereckým výkonem Jona Voighta v hlavní roli. Eric Roberts a Rebecca De Mornay mu zde jen zdatně sekundují. S netradiční režií schopného Andreje Končalovského a původním scénářem od Akiry Kurosawy tento snímek působí v produkci studia Cannon Films jako zjevení. Stylová a mrazivá akce, která zalézá pod nehty. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jon Voight je frajer najhrubšieho zrna! Výraz jeho ksichtu a to odhodlanie, ako tam skočil, všetko som mu to veril a žral. Brutálne napínavý film od samotného začiatku až do úplného konca filmu! Obe polovičky prdele som mal celý čas pevne stiahnuté u seba! Lepšiu zdrhačku z basy od čias Alcatrazu som nevidel! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Uprchnout z vězení a naskočit do vlaku, který nikdo neřídí, tomu říkám pořádný pech :o) Samotný příběh nijak objevný není. ( to se nedá u takovýchto snímků ale čekat ) . Co ale zvedá tento snímek, to je vynikající ŽIVELNÝ výkon Jona Voighta. Když se k tomu přidá řádná špetka napětí v kombinaci s dobře navozenou atmosférou umocňující bezvýchodnost situace spojené s drsnou krajinou Aljašky a nebudete u toho snímku moc přemýšlet nad těmi ( pár ) nelogičnostmi, tak budete odměněni parádní adrenalinovou jízdou. p.s. že tento snímek bude končit citátem z Shakespeara, to bych si neodvážil tipnout ani v nejdivočejších snech..... 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica na mňa pôsobila značne dementne, ako niečo so Seagalom po roku.....povedzme že 2000. Ako hustne atmosféra vo vlaku a ako sa vyvíjajú vzťahy ("vzťahy") medzi dvojkou a neskôr trojkou v stiesnenom priestore, tak sa Splašený vlak stáva uveriteľnou psychologickou drámou. Aspoň v rámci žánru akčného filmu. Ponúka niekoľko napínavých scén, príjemné prostredie (samozrejme na pozeranie) a vydarenú pointu. Tá prezrádza viac tým, že nie je doslovná a niektoré veci ohľadom osudu Robertsovej postavy si musíme domyslieť. Nie je to však na dlhé premýšľanie, život je proste "jeden z nejtežších..." 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Napínavý snímek ukazující krutou Aljašku a v ní 2 vězně na útěku snažící se zastavit neřízený vlak. Co se týče děje a dokonce i hudby, která působí místy skoro démonicky a depresivně tak nemám výtky, ale ty herecké ''výkony'' a dialogy... kriste pane! pokud občas přivřete oči i uši, je o solidní podívanou postaráno. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přečtete si komentář kolegy spable, zamyslete se, a v žádném případě si ten film nepouštějte v dabingu, o kterém píše. Voight nadabovaný stále vytíženějším Petrem Olivou (kdeže jsou parádní časy jeho Bodieho) by snad ještě ušel, Pavel Rýnský v roli ředitele věznice, Libor Terš ve většině menších rolí (vypraveč, dvě třetiny hlasů ve vysílačkách mluví také on, pak dva tři lidi fyzicky na plátně přítomné) a hlavně Tůma nebo spíš Mahdal v roli Erica Robertse - to je smutný pohřební pochod někdejšího skvostu naší kinematografie. Zvolte si jiný, nebo raději anglický zvuk. Protože právě pro otřesný zážitek z dabingu plného patetických plků (od části, kdy se sejdou v lokomotivě s Rebeccou de Mornay) nemůžu jít s hodnocením výše, a film považuju za průměrný až lehce podprůměrný. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Joo tohle bylo žrádlo! Voight uniká z vezení uprostřed zamrzlého kraje.. společně s ním prchá i jeho velký obdivovatel a spoluvězen mladej Eric Roberts. Sedaj na nejbližší vlak, ale nevědí, že se strojvedoucím to tak nějak seklo a vlak je téměř nezastavitelný.. napětím, hustou a zmrzlou atmosférou a genialní hudbou naplněnej thriller s mim velikým oblíbencem Jonem Voightem v roli napůl psychopatického přesto lišáckého vlka samotáře (přesně takhle ho mám nejradši). Konec neměl chybu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dva vězni utečou z vězení a nastoupí do vlaku, který po poruše nejde zastavit. A o tom je celý film. Ale je to celkem slušná a občas docela drsná podívaná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako neskôr Nezastaviteľný vlak a v niektorých fázach aj za plný počet. Najmä keď si človek uvedomí rok výroby, tak film ponúka naozaj pekné akčné a napínavé scény. Len škoda, že tu miestami kĺže do úrovne vtipnosti, ktorá mi tu vhodná nebola. Stále som hľadal, v čom sa Jon Voight má podobať na svoju dcéru Angelinu Jolie a pátral som márne. Až potom mi došlo, že je viac po svojej matke Marcheline Bertrand. No a záverom možno konštatovať, že práve herectvo Jona Voighta sa mu tu vydarilo oveľa viac než jeho dcéra. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Napínavý film o útěku dvou chlapíků (z nichž jeden je trochu psycho) z vězení na Aljašce. Až na trochu přetaženou stopáž je to docela dobré. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušný filmeček, který nám kromě pěkného a hlavně mrazivého prostředí nabídne i zajímavou atmosféru a solidní herecké výkony ústřední dvojice. Jon Voight jasně vedl, ale Eric Roberts velmi mile překvapil – což u něj nebývá moc obvyklé. Oba pánové se skvěle doplňovali, scénář byl rovněž dobrý, mělo to tu správnou atmosféru – jen finále mohlo být ještě emočnější, ale to už bych chtěl asi moc. Rebecca De Mornay byla svého času (v pozdější kariéře) celkem sexy dračice – tady v jejích počátcích jsem jí však vnímal spíš jako takovou šmudlu do počtu…Pobavil i počáteční souboj Erica s Danny Trejem – který svého času figuroval jako jeho „učitel“. 70% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Až na tu příšernou akční osmdesátkovou hudbu jde o dost slušně natočený film, který sice už nejede tak splašeně jako před čtvrt stoletím, ale vzhledem k hereckým výkonům (Roberts&Voight) nelze mluvit o nudě. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale drámo. Ke konci snad přehnaně patetické. Jakožto železničář zůstanu u představy, že vůbec nevím, jak v US funguje železnice a svěšování vozů, abych si ten dojem nekazil. Je to přeci jen film, vymyšlený příběh, kde se věci dějí proto, aby se mohl děj posouvat. Ale mladičká Rebecca potěší. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pěkné filmové zpracování, skvělý herci a hodně působivé zpracováni děje, film už od začátku bere super nádech napětí a akce a drží si to pěkně celý film dokud nepřijde konec protože tam to umě posraly, já chtěl jiný a ne že vlak odjede a puf, to mě prostě šokovaně zklamalo ale když to tak má byt proč ne film se určitě i tak líbí a myslím si že za 3 je to akorát. ()

Reklama

Reklama