Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně zpracovaný thriller, jehož námět pochází z hlavy japonského filmového mága Akiry Kurosawy. Jon Voight tu předvádí jednu ze svých nejlepších rolí-rozporuplného záporáka, kterého nenávidíte a současně mu držíte palce.. Eric Roberts je výrazně slabší, ale film to ustojí. Povedené dílko, které ale není pro každého.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Krutá jízda v čele s nehorázně drsným Jonem Voightem a zřejmě v životní formě hrajícím Ericem Robertsem. Když sem tak tady na něj koukal, tak se člověk jenom diví, jak moh pak točit takový sračky. Samotnej příběh je dost jednoduchej, ale za to dokonale napínavej a strhující a hudba naprosto skvělá a všechno to ještě podporujou výborný zvukový efekty. Tuhle adrenalinem nabitou spanílou jízdu sem si fakt užil, nicméně až úplnej konec, kdy příběh nabere neskutečný obrátky, mě dokázal přesvědčit, že si to 5* zaslouží. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na železnici dějou se věci. Pokud ve filmu sviští souprava čtyř lokomotiv po zasněžených kolejích, je to diváckej zážitek par excellence. Sníh, zatažená obloha, svist větru, trámy odpadávaj z mostů pod řítícím se vlakem. Bohužel se to samý nedá říct o tom ostatním. Postavy i přesto, že jsou velmi dobře zahraný, mi nějak nepřirostly k srdci, hlavní bachař je moc béčkově pojatej záporák a dva trestanci taky nejsou zrovna sympaťáci. Na druhou stranu tenhle film vzbuzuje pocity toho správnýho chlapskýho dobrodružství, dobře buduje napětí i psychologickou stránku, takže po menším váhání dávám vyšší hodnocení. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Temny a mrazivy trhriller o dvou uprchlych trestancich - zkuseny Manny - ktery ma ve vezeni zaslouzeny Respekt a mlady Buck, jehoz pocatecni respekt a uznani k Mannymu se postupne meni na nenavist. Celou dobu sledujeme psychologicky vyvoj obou hrdinu, a nutno rici, ze se jejich povahy opravdu zmeni a nebude to jedine zmena ve filmu. Jon Voight tady podal rekl bych svuj nejlepsi vykon - se svym padouskych xichtem do role zapadl a doslova vdechl Mannymu zivot. Eric Roberts taky zvladal svoji roli "bazanta" a i kdyz hraje zprvu druhe housle a vsechno nechava na svem zkusenejsim "kolegovi" tak si zacina uvedomovat ze vzdy neni dobre byt tou tichou vodou. Atmosfera filmu je patricne husta a zvlaste sceny na vlaku sou zvladnute na jednicku. Myslim, ze film si hodnoceni 75% zaslouzi a i kdyz rozpocet urcite nebyl velky to co film splnit mel to taky splnil. A taky se v nem jako ve svem vubec prvnim filmu mihnul Danny Trejo ;) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"I sebevětší dravá bestie dokáže mít aspoň trochu lítosti, já ne ... protože jsem člověk!" Několik set tisíc tun ocely řítící se nekontrolovatelně rychlostí 145km/hod. Na palubě čtyřspřeží lokomotiv ultradrsný trestanec Manny se svým parťákem na útěku z basy. Proti ním ultrazlý ředitel věznice stíhající vlak v helikoptéře s jediným cílem - zabít oba dva uprchlé trestance. Když uprchlíci vlak nezastaví zemřou. Pokud jej zastaví tak je pronásledovatelé zabijou. Atmosférický akční thriller jaký se jen tak nevidí. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Jon Voight si nechal upravit nos, aby byl jeho výraz dostatěčně „vinný“, nosil falešné zuby a jeho nápadem byl Mannyho knír. (ČSFD)
  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)

Reklama

Reklama