Reklama

Reklama

Černý orel

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Inspirací tohoto snímku jsou léta studené války za prezidenta Reagana. Bojové letadlo F-111 je sestřeleno nad Středozemním mořem. I když pilota ani bombardér už nelze zachránit, přesto si americká vláda nemůže dovolit přijít o supertajné laserové palubní zařízení. Závod s časem však vyhrává skupina KGB, vedená nelítostným Andrejem, a ukořistí cenný náklad. CIA povolá experta Kena Taniho, známého pod kódovým označením "Černý orel". KGB se uchýlí k úskoku: unese Kenovy děti i jeho pomocníka. Taniho mise se tak rozšiřuje: kromě hledaného leteckého systému musí zachránit rodinu i přítele. Ale v cestě mu stojí už jen Andrej – nejnebezpečnější ze všech nepřátel. (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Holt není každý den posvícení a i kdyby bylo, béčkový akčňák zůstane béčkovým akčňákem...ale van Damme mi tady byl sympatičtější než v některých podstatně velkorozpočtovějších snímcích:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu vyvracet fakt, že toto je na oko opravdu děsná blbost, ale podíval jsem se na to jenom a pouze kvůli tomu že tam hraje Jean-Claude Van Damme. Jedna z jeho prvních rolí a jak to u akčních hvězd na začátku kariéry bývá tak rozhodně ne kladná a ani ne příjemná. Celkově je film dementní až k prasknutí, muzika se snaží burcovat k napětí, kterému dopomáhají už dost tak vážné tváře naprosto tupých herců, ale fakt je, že scény, které opravdu za něco stály byly právě s Van Dammem, který hrál úhlavního nepřítele Shô Kosugima a nejlepší na celém filmu byly právě jejich bitky a to film takřka zachránilo od odpadu. Krom toho toto není Van Dammův nejhorší film ani z daleka...má o daleko horší a méně zábavné filmy než je tento. --- Není k dispozici...každý rok má dva týdny na své děti jindy nemá čas je vidět - Bude mít čas potom - To mu chcete říct? - Nechci mu říkat vůbec nic ! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme je stvořen pro záporné role, v kvádru vypadá fakt hustě a ta role musedla mnohem lépe než ty jeho pozdější. Bitky s hlavním hrdinou nejsou vůbec špatné a rozhodně lepší než třeba v "Bloodsportu." Zato Sho Kosugi je naprosto nevýraznej a jeho postava agenta co má jen 2 týdny v roce volno na svoje děti (taková blbost :-))) je nemastná neslaná jako herec sám. Musím říct, že jsem fandil rusákům a Van Dammeovi. Škoda, že ten film není akčnější, protože by to nemuselo být vůbec špatné. Také byl přešlap natočit to jako "solidní" podívanou, protože scénář je děravý jak ústa staré ženy, opravdu co věta to perla, kdyby se rovnou cíleně mířilo do béčkových vod mohlo to být o dost zábavnější. Dost mě taky pobavilo, když na mě hned ze začátku vybafnul Jan Tříska. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Americký Japonec vs. sovětský Belgičan. Jinými slovy nudný černý kos proti ztepilému soudruhovi, který v nezapomenutelné scéně na lodi s rozpaženým rozkrokem mezi dvěma barely hází nože a přihlížející okouzlené soudružce tím zvyšuje humiditu.. Tragikomické béčko, nezáživné v každé své minutě a s choreografií na úrovni souboje Pavla Trávníčka s čarodějnicí Jamambou. Ovšem pozor! Udělat roznožku v obleku, aniž by povolily švy a vylezlo nádobíčko, tomu se, dámy a pánové, říká kumšt.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film. Má celkom dobrý príbeh o agentovi tajnej služby, ktorý je vyslaný na Maltu, kde má získať tajné zariadenia z havarovaného lietadla, ale o to má záujem aj ruská tajná služba. Spracovanie sa mi moc nepáči, nemôžem povedať, že by som sa pri filme nudil, ale dej je príliš pomalý, väčšina filmu sa nič zaujímavé nedeje, ani neviem, či vôbec mám tento film považovať za akčný a nie skôr za špionážny film. Akcie tu je málo, ale tá je celkom slušná. Celú prvú hodina sa neudeje žiadna dlhšia akčná scéna, iba niekoľko maličkostí, ked´ hlavný hrdina Sho Kosugi niekoho rýchlo zneškodní, ale ku koncu filmu sa už nájde aj dlhšia akcia. A tak sa mi najviac páči záver na lodi, ale dobré je aj oslobodenie syna z ostrovnej pevnosti. Jean-Claude Van Damme sa v prvej tretine filmu objavuje pomerne dosť, poteší vrhanie nožov v jeho podaní, no potom takmer úplne zmizne a viac priestoru dostane až ku koncu. S hlavným hrdinom má až tri bojové strety, ale prvý je dosť krátky a aj ked´ nie sú zlé, ale nejedná sa o nič výnimočné. Z hereckého obsadenia okrem Kosugiho a Van Damma už nikto nezaujme. Réžia je úplne nezaujímavá a nudná a technická stránka filmu zase nemá moc možností sa prejaviť. Čierny orol patrí medzi filmy, na ktoré sa síce dá bez problémov pozrieť, ale zaujímavých prvkov ponúkajú len málo. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mna na 54%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akční, schematický blábol, který téměř před dvaceti lety odstartoval kariéru J.-C. van Dammea, která definitivně skončila (ale bacha, párkrát se zase lehce nastartovala) jeho režijním pokusem z roku 1996, propadákem The Quest – souboj cti a vpravdě zajímavými spoluprácemi s asijskými tvůrci (Double Team, Maximální riziko, Kontraband). Pro atraktivitu v tomto případě stojí proti sobě KGB a CIA, dialogy jsou němé, postavy pitomé, ale akční sekvence nejsou z těch nejhorších, překvapivá je především nezvyklá kamera. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ja chapu ze kazdej nejak zacinal ale ty zacatky muzou o budouci draze herce lecos vypovedet tohle nestoji ani za usrani a takova nula co slavnyho zana vyridi to sem nezral jedna hvezda za co? ani nevim... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek trošku komentářsky ošidím, protože jeho kvality nejsou zrovna kdovíjak vysoké. Jako malého kluka mě hrozně štvalo že se zde ukazuje Van Damme hrozně málo a na konci umře. Byl jsem tím docela šokován, protože jsem fandil pochopitelně Jean-Claudovi a jeho japonského protivníka bral jako záporáka. Úrovní neuvěřitelně špatné céčko a i na svou dobu to bylo považováno za hodně kravský film. 30% ()

Idaho odpad!

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, že ten film vznikl jako vedlejší produkt domácího videa z dovči na Maltě. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Van Damme zde na vrcholu spojil síly se Sho Kosugim a natočil film zcela prostý akce, a to u akčního filmu nejsem schopen tolerovat. Jinak ani se zbytkem filmu to není valné. Vše působí dost mdle a bez nápadu. Nuda je to a bez akce k tomu. To je nejhorší, co se akčnímu filmu může stát. 0% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nic moc velká sláva,ale Van Damm coby záporák je sympatickej. Na nějakou tu akci si musíme počkat,přesto to ve mě něco zanechalo a já musím dát tři hvězdičky. Kdyby to bylo natočeno více snobsky zařaditl bych to i mezi bondovky aspoň s nějakou akcí. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Ďalší klenot domácej kazetovej zbierky. Van Damme trochu inak. Nikdy nezabudnem na scénu z lode, kde Jean v roštepe hádže nožmi :). Moje hodnotenie berte tentoraz s poriadnou rezervou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

"Bondovka" s neporaziteľným Sho Kosugim a diabolským Van Dammom. Bitky sú väčšinou v jednom zábere, vyzrajú reálne a JC svojimy roznožkami naozaj zahviezdil. Film u nás frčal aj pod názvom ČERVENÝ OROL... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Jeana, kterému jsem fandil víc jak hlavnímu hrdinovi. Film je celkově nezáživná nuda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud si myslíte, že Van damme točí totální shity až teď, tak tady máte důkaz, že i dříve občas šlápl do .... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch starších kousků s Jean-Claude Van Dammem, které jsem doposud neviděl, ale na rozdíl od Krvavého sportu nebo Kickboxera na mě zas až takový dojem neudělal. Nešlo vyloženě o špatný film – některé bojové scény byly vcelku vydařené a Shô Kosugi zdatným soupeřem, ovšem to je tak všechno. Přišlo mi, že si z toho dělal scénárista místy prdel, nakoupilo se tu několik nelogických momentů, rusáci se chovali jak debílkové, alespoň mé cestovatelské oko potěšilo okolí Malty coby filmové lokace. Ten závěrečný výbuch modelu lodi byl trapný a do očí bijící… Jan Tříska ve vedlejší roli kapitána lodi Valeryho samozřejmě nepřehlédnutelný pro českého diváka… ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Kravina........kravina.Možná kdyby se to někdo natočil dneska s větším ropočtem tak by to bylo dobrý. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Nebýt účasti Van Damma upadlo by tohle béčko dávno v zapomění. Špatný scénář, zmatený děj, chabá akce a když dojde k souboji hlavních protagonistů, musí Jean-Claude vždy po dvou úderech přestat, aby se mohl Sho Kosugi trochu oklepat a dotáhnout misi do nějakého konce..)) ()

Reklama

Reklama