Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (561)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Vrchol van Dammeovy filmografie a vrchol kvality béčkových bojových filmů - od té doby už to šlo se jmenovaným hercem i žánrem jen z kopce... Ani Krvavý sport není kdovíjakým mistrovským dílem, ale jedná se o celkem dobrou zábavu s nostalgickým puncem doby ošoupaných národem kolujících VHSkových kopií s výborným osmdesátkovým soundtrackem, skvělým svalnatým záporákem Bolo Yeungem a mladým Forestem Whitakerem. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Krvavý sport jeden z kategorie "nostalgie dětských filmových let", kdy jsem měl zakázáno takové filmy sledovat a já přesto potají sledoval, hltal každý kopanec, cítil pach krve a potu, slyšel lámání kostí a rány pěstí :) ()

Mirah81 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu jsem vyrostl a vyvolal u mě zájem o bojová umění za což mu velký dík,protože mě aspoň pár let donutil trochu se hejbat.Správně hnusnej a podlej záporák,spousta různej stylů,Jean-Claudovo fešácké ohozy,který sem mu vždycky záviděl jen o trochu míň než jeho efektní rozštěpové otočky ve výskoku.Co víc si přát? Prostě Van Damme ve vrcholné formě.Je to srdcovka takže nemůžu jinak než pět. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pozerať Bloodsport pred spaním znamená ráno zbierať porozhadzované vankúše po izbe. Vo svojej podstate tak veľmi nebezpečný film :) Zato kryštalicky čistý, osemdesiatkový karate biják, ktorý nevnucuje ázijskú kultúru aj keď sa odohráva v Ázii, nepovyšuje Amíkov do role nad Bohov aj keď sa z nich pár prebojuje do štvrťfinále a nenudí vedľajšími líniami, ktoré musia natiahnuť čas na celovečernú minutáž. Sympatický mi prišiel nielen belgický držiteľ čierneho pásu, ale aj jeho učiteľ a samozrejme parťák, čo hrubou silou kála súperov na turnaji. Škoda, že mu réžia venuje iba dva zápasy, jeho Spencerova technika mi bola moc sympatická. Nehynúca klasika je vraj navyše podľa skutočného príbehu, čomu sa ale ťažko verí. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Tohle byl návrat do dětství. Viděl jsem to poprvé někdy na začátku devadesátek a a teď skoro po 30 letech. A velkým překvapením pro mě bylo, kolik scén jsem si dobře pamatoval. Ten film samozřejmě není nějaká těžce intelektuální věc k zamyšlení, ale i s odstupem let musím uznat, že je to dobře a svižně natočeno, skvělé i exteriéry a ten osmdesátkovej hudební podkres je vlastně taky celkem fajn. ()

Eldoth 

všechny recenze uživatele

Film, který údajně Van Damma proslavil ...to je dost možné, ale i tak jsem tomuhle filmu nikdy nemohl přijít na chuť. Arenové souboje jsou povětšinou jakesi unavené a ani Bolo Yeung na tom nic nezmění. Van Dammovy filmy jsem měl vždycky docela rád a nikdy je zbytečně neodsuzoval, ale tohle se mu moc nepovedlo. ()

Yoss odpad!

všechny recenze uživatele

Ak ma byt toto najlepsi film Jeana-Clauda van Damma, tak chran ma pan boh od tych o nieco horsich... ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Van Damme si asi myslel, že svým dobrým karatem přehluší hrozný scénář a vůbec ještě horší film. Nestačilo to! Ale asi to bude tím, že filmy 80. let nejsou moje parketa. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Spolu s Univerzálnym vojakom asi najlepší Van Dammeho film. Veľmi pekne si spomínam na neho zo svojich detských čias proste fajný film , ktorý síce z dnešného pohľadu má slabý scenár a podobné veci ale zase tie bojové zápasy boli výborné. A poteší aj v dnešnej dobe už uznávaný a aj najlepší herec z celého filmu Forest Whitaker s celkom dobrým účesom .-)No a nezabudnuteľný nie je ani tak Van Damme ako drsnýc Bolo Yeung v roli krutého zápasníka Chong Liho z toho šiel fakt strach. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

prostě klasika mých mladých, pubertálních let, kdy snad každý chtěl být jako JCVD a pořádně zmastit hubu proradnému a brutálnímu Bolovi...nostalgie jako hrom a musím hodnotit výš, i když se jinak jedná o klasické, trochu hloupoučké béčko... ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika, ktorú som videl ešte na zašumenom videu. Hltal som vtedy každý úder vteda max. našlapaného žána klóda až po ten posledný a samozrejme víťazný proti samozrejme hnusnému záporákovi... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

V tupém, místy zbytečně zlehčovaném ději, (honička po městě je něco příšerného, jako z grotesky) se absolutní neherec JCVD pokouší vyhrát turnaj, z důvodů, které jsou během úvodu velmi nepřesvědčivě vysvětleny. Bojová umění nikdy nebyly můj šálek kávy, takže v tomhle ohledu na mě film zapůsobit nemohl. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky, X-tá kopie VHS s rychlodabingem. Dobré jak tenkrát (hudbu a topornost mimo souboje neřeším, to byla vata a předěly :) ()

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama