Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv kanadské jízdní policie Louis Burke pronásleduje zabijáka, přezdívaného Pískař. Pátrání ho dovede až do San Franciska, kde psychopata konečně dostihne, postřelí a zatkne …Po šestnácti měsících se na Burka obrací státní návladní Tom Wogler, představitel správy věznic Ben Keane a další vysocí úředníci s prosbou, aby se dal zavřít do Harrisonovy věznice, kde došlo z vraždě zástupce ředitele. Existuje domněnka, že šlo o pomstu za záhadná úmrtí devíti vězňů v poslední době.  Zatímco Burke se nechá zavřít za ozbrojenou loupež, novopečená právnička Amanda Beckettová, nad níž drží ochrannou ruku státní návladní Wogler a jeho žena Helen, bude hrát roli jeho manželky a fungovat jako spojka mezi ním a vnějším světem. Z dozorců ve věznici o celé záležitosti nikdo nic neví …Burke nastupuje do věznice a brzy se ukáže, že v ní vládne skutečně všestranný teror. Zatímco sadistický seržant DeGraf se vyžívá v bití vězňů, ti se zase nenávidí mezi sebou. Hned po příchodu se Burke zastane černého vězně Hawkinse, čímž si vyslouží nenávist bílého osazenstva, v čele s jistým Perezem, který mu vyhrožuje, že je už teď mrtvý …Burke začíná pátrat po záhadných úmrtích vězňů, které všichni zemřeli následkem bodné rány do týla. Zjišťuje, že to byli vždy nováčci a zcela zdraví, nikdy mezi nimi nebyli například narkomani. Postupně získává informace od svého spoluvězně v cele, ale zejména od černocha zvaného Kněz. Díky jeho pomoci nahlédne i do vězeňské kartotéky a zjistí, že u všech jmen mrtvých jsou písmena SL. Všechny poznatky sděluje Amandě, která pak s přispěním mladíka velmi zběhlého v práci s počítači pátrá po souborech, které by mohly záhadu objasnit. Burke je mezitím varován, že k němu v noci přijde návštěva, jinými slovy, že se ho někdo chystá zabít. Sice se mu podaří uniknout, „návštěvníci“ ale uškrtí jeho spoluvězně a sám Burke je odvlečen na samotku. Pomalu začíná být jisté, že do celé záležitosti je zapleten nejen pomocník na marodce, ale i doktor Gottesman, muž s nejasnou minulostí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Dole som sa aj oholil a celkovo som mal mladú pokožku a kvôli subtílnej postave by ma aj akrobaticky zne.... A ako tak prechádzam, tak každý si "robil svoju chvíľku" na plagáte polonahého, iní nahého JCVD. Neskôr mi slepý mních hovoril, že tu bol dávno jeden hrdina a nemohol inak ako nakopávať zadky vyzlečený. Hovoril ešte ďalej dlho a nezáživne, v podstate ako tento zúbožený priebeh abstraktnej akcie v jednom priestore. (videné 03.03.2016, DAJTO) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedná se vlastně o vězeňské drama, jen poněkud v akčnějším hávu. JCVD byl v době natáčení již na vzestupu a kvůli svým fanouškům nadále v ničem nepolevoval. Drsný příběh z drsného prostředí a hlavně souboje, které jsou vlastně na celém filmu ze všeho nejočekávanější. A tak podle toho taky vypadá finále. Uměle natahovaný zápas kvůli atmosféře dává všemu patřičný ráz a JCVD kouzlo osobnosti. Byť je konec předem jasný a děj se drží zavedené šablony, stále se jedná o jeden z mnoha kultovních akčních filmů své doby, který za něco stojí ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jedna z absolutních van Dammových topek. Film který mé téměř vše, co by měl obsahovat akčňák z přelomu let 80tých a 90tých. Příběh na hraně nesmyslu, ale v tu dobu se tomu dalo věřit. Sympatického hlavního hrdinu, který je z duše dobrák a navíc umí bojové umění. A JCVD té doby to s otočkami uměl jako málo kdo. Sem tam tupá hláška, z prstu vycucaná bitka a hlavně - ultimátní záporák. Film navíc umí být i napínavý a ve chvíli kdy se do vězeňského ancáblu přidá hlavní rypák vámi projede pocit, že bude zle. Což se dnes málo kdy povede. Jako prcek jsem byl nadšený a i dnes mě Příkaz k popravě (tak to znám já) hodně bavil. 90 procent za poctivou van Damovku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

U kazdeho svalovca mam aspon jeden film, ktory ma dlhe roky minal a preto som si k nemu nestihol vytvorit nostalgicky vztah. U Van Damma to je tento väzensky flak, ktory som videl prvykrat len pred par rokmi. Dnes som si ho pustil druhykrat a pravdepodobne naposledy. Na jednej strane to je celkom akceptovatelny film so zmysluplnou zapletkou, ale mne nevyhovuje detektivny zaner, pretoze Van Damme väcsinu filmu chodi z jednej cely do druhej a vysetruje zahadne vrazdy vo väznici. Bohuzial sa pri tom vysetrovani trochu zabudlo na to najpodstatnejsie, co fanusikovia ocakavaju od filmu so svalmi z Bruselu. A to bitky. Dockame sa ich par na zaciatku a potom uz len na konci a medzitym je to dost velka ukecana nuda. A prevedenie bitiek tiez nevybocuje nad priemer. Choreografia je jednoducha (nejaka ta otocka a potom hlavne údery) a aj ku kontaktom ocividne nedochadza a aby sa to zakrylo, tak kazdu ranu spravadza strih na iny uhol kamery. Asi najlepsia bitka sa odohra medzi Van Dammom a legendarnym kaskaderom Al Leongom, ktory si nechal nakopat zadok snad od vsetkych akcnych hrdinov na prelome 80-90tych rokov. Finale je zase uz dost otravne tym, co vsetko prezije hlavny zaporak. Zmienku si este zasluzi slizky dozorca v podani Art LaFleura a nadherna Cynthia Gibb, ktora ale bohuzial neukaze kozy. A pritom tam prilezitost bola. Mrcha jedna. Takze vysledkom je tuctove väzenske becko, ktore v ziadnom ohlade nevybocuje nad standard tej doby a komu nebude vadit mensi pocet bitiek, tak s nim snad bude celkom spokojny. Mne to uz nestaci. 4/10. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Jedna zviezda za scénu s letícím francouzákem. Fakt jsem to Van Dammovi za jeho herecký výkon přál. Rovnou na sanici. Ou yeah, tomu se říká moment katarze, kdy začíná mít divák dojem zadostiučinění. Druhá za roztomile odrzlého a nadrženého mladistvého počítačového geeka. Třetí za funky rytmy v závěru filmu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama