Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv kanadské jízdní policie Louis Burke pronásleduje zabijáka, přezdívaného Pískař. Pátrání ho dovede až do San Franciska, kde psychopata konečně dostihne, postřelí a zatkne …Po šestnácti měsících se na Burka obrací státní návladní Tom Wogler, představitel správy věznic Ben Keane a další vysocí úředníci s prosbou, aby se dal zavřít do Harrisonovy věznice, kde došlo z vraždě zástupce ředitele. Existuje domněnka, že šlo o pomstu za záhadná úmrtí devíti vězňů v poslední době.  Zatímco Burke se nechá zavřít za ozbrojenou loupež, novopečená právnička Amanda Beckettová, nad níž drží ochrannou ruku státní návladní Wogler a jeho žena Helen, bude hrát roli jeho manželky a fungovat jako spojka mezi ním a vnějším světem. Z dozorců ve věznici o celé záležitosti nikdo nic neví …Burke nastupuje do věznice a brzy se ukáže, že v ní vládne skutečně všestranný teror. Zatímco sadistický seržant DeGraf se vyžívá v bití vězňů, ti se zase nenávidí mezi sebou. Hned po příchodu se Burke zastane černého vězně Hawkinse, čímž si vyslouží nenávist bílého osazenstva, v čele s jistým Perezem, který mu vyhrožuje, že je už teď mrtvý …Burke začíná pátrat po záhadných úmrtích vězňů, které všichni zemřeli následkem bodné rány do týla. Zjišťuje, že to byli vždy nováčci a zcela zdraví, nikdy mezi nimi nebyli například narkomani. Postupně získává informace od svého spoluvězně v cele, ale zejména od černocha zvaného Kněz. Díky jeho pomoci nahlédne i do vězeňské kartotéky a zjistí, že u všech jmen mrtvých jsou písmena SL. Všechny poznatky sděluje Amandě, která pak s přispěním mladíka velmi zběhlého v práci s počítači pátrá po souborech, které by mohly záhadu objasnit. Burke je mezitím varován, že k němu v noci přijde návštěva, jinými slovy, že se ho někdo chystá zabít. Sice se mu podaří uniknout, „návštěvníci“ ale uškrtí jeho spoluvězně a sám Burke je odvlečen na samotku. Pomalu začíná být jisté, že do celé záležitosti je zapleten nejen pomocník na marodce, ale i doktor Gottesman, muž s nejasnou minulostí... (TV Prima)

(více)

Recenze (134)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude tady tradičně předvádí své neherectví. Na druhou stranu tady neskope ani moc lidí, samozřejmě nemusíte se bát, belgičan si i tady do pár ksichtíků kopne, ale není to v takové míře jako v jiných jeho filmech. Silná stránka filmu je atmosféra. S filmu je opravdu cítit kriminál a ne filmový studio a díky tomu má v sobě i přběh docela slušnou porci napětí. Závěrečnej souboj je kalorickej jak kráva. NA VHS tohle byl kdysi kult, ale s příjemný překvapením musím konstatovat, že film dokáže bavit i v současný době. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Jean-Claude se dostal do role klasický a jemu typický a to co jsem si představoval, jsem taky dostal. Bejt mi deset let, asi tomu vrazím pět hvězd, ale tenhle film se mnou od mládí krok za krokem nešel a tak pouze tři. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších Van Dammovek.. Pískař byl neskutečně kvalitní záporák působil až hororově a celkově se jedná o super béčko,kterému dodává štávu vězěňské prostředí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Chaotická akčná záležitosť s mdlým Van Dammeom bez atmosféry a chuti do práce. Na tému "akčná hviezda 80. rokov v base" mám radšej KRIMINÁL, kde o život bojoval Sylvester Stallone. Myslím, že čudný PRÍKAZ NA POPRAVU sklame i fanúšikov LEVIEHO SRDCA, KYBORGA a DVOJITÉHO ZÁSAHU. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tohle nahodou libilo. Sice klasicky schema poldy ve veznici, ale pribeh zas tak stupidni neni a scenaristi se precejen obcas zamysleli, takze rozhodne nadprumer. Aspon na Van Dammovo pomery. Jinak mladej Van Damme je docela sympatak, samozrejme nechybi spousta jeho otocek, ale ze by byly souboje zas nejak uzasny, to se rict neda. Film ani neni prilis akcni, spis je to takovej thriller. Ale atmosfera vezeni je docela povedena, pribeh se nijak netahne a vrchni zaporak je spravne odpornej smejd, takze jsem se celou dobu dobre bavil a nevidim duvod nedat 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Snímek, na kterém je hodně vidět to, jak brutálně si s ním střihači pohráli... Některé scény občas vůbec nezapadají do kontextu a vůbec mám pocit, že scénář Davida S. Goyera (Smrtihlav, Blade) byl v původní verzi mnohem lepší! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako klukovi se mi tento film vůbec nelíbil, protože tam Van Damme skoro vůbec nebojoval a furt dostával nakládačku. Dnes po 18ti letech jsem se už na film díval z jiného úhlu a docela jsem se u něj bavil. Klasické vězeňské ultraBéčko, kdy hrdina jako by vůbec neměl šanci se z vězeňského pekla dostat, pořád dostává na držku, ale nakonec to všechno zvládne... Bojové scény jsou sice trapně sestříhané, kolikrát se člověk vůbec diví, co pokládal za vrchol bojového umění, ale dnes to beru už jako srandu. Van Damme umí asi tak 3 kopy a 3 údery + jeden provaz a s tím si vystačil asi 10 let. Což je opravdu kumšt. Ve srovnání se Slyovým Lock Up sice tenhle film v kvalitě naprosto prohrává, ale i tak jsem dal oboum stejné hodnocení. 2* mi pro "Death Warrant" přišlo přece jen málo ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se budu „Smrtícímu Varanovi“ tak dlouho vyhýbat - až teď, takřka po čtvrtstoletí, mě ten klenot dostihl.. V kostce: Fízl Jean-Claude v lochu. Inkognito. Bit jak žito. Není se co divit, když pořád provokuje naolejovanou hrudí, bicepsy pod vyhrnutými rukávy, či pevnými půlkami, co ve sprchách musí budit nebývalé pozdvižení a když se pak má bránit, jsou jeho otočky slovníkem Rosti Osičky „telegrafované“. To pak vyšetřování vražd pro černý trh s orgány, které mimochodem v lednici skladují jak sekanou ze včerejška, půjde ztuha.. Nalijme si čisté vězeňské pálenky z uriny a Sava - pokud vás kdykoliv v průběhu poctí návštěvou Morfeus, přivítejte ho s otevřenou náručí.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný krimi film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o policajtovi, ktorý prijme úlohu pracovať v utajení ako väzeň, pretože v jednej väznici dochádza k sérii zvláštnych úmrtí, s čím si inak nevedia poradiť a pomáha mu v tom aj sympatická právnička. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Film má bližšie ku kriminálnemu, než akčnému žánru, takže väčšinu času ide všetko podľa očakávaní, hlavný hrdina si snaží získať nových priateľov, nájsť svedkov a postupne odhaliť vinníka, pričom sa samozrejme dostáva aj do rôznych problémov. Síce to nepôsobí ničím výnimočne, ale aj tak to dokáže zabaviť, kriminálna línia je celkom zaujímavá a ani to konečné zistenie pravdy nie je zlé, aj keď niečo podobné sa už dalo vidieť mnohokrát. V poslednej tretine sa film uberie úplne iným smerom, tentoraz akčnejším, ale paradoxne práve táto časť je podľa mňa najslabšia, síce na prvý pohľad to pôsobí výborne, no prevedenie je už o dosť horšie, ale aj na toto sa dá pozerať. Akcie tu nie je až tak moc, ale aspoň tá je celkom obstojná. Kvôli tématike sa jej tu ani moc čakať nedá, občas sa objaví nejaký ten súboj, z ktorých väčšina je síce úplne krátka, ale aj tak je to slušne natočené a tie Van Dammove efektné kopy dokážu vždy dobre zabaviť. Herecké obsadenie nie je zlé, Jean-Claude Van Damme je samozrejme výborný, ale táto úloha patrí predsa len medzi tie slabšie, Patrick Kilpatrick v očakávane zápornej, ale v rámci príbehu takmer úplne zbytočnej úlohe a ešte pár zaujímavých vedľajších postáv, obzvlášť Art LaFleur ako dozorca. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, celkovo s tým nemám problém, ale často sa to snaží navodiť takú béčkovo temnú atmosféru a tú moc nemusím. Príkaz na popravu je celkom slušné béčko, na ktoré sa dá pozrieť aj viackrát, ale v rámci Van Dammovej tvorby a hlavne tej doby sa ľahko stratí. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 64%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sarafiana radím do rovnakej ligy ako sú Firstenberg, alebo Pyun. Na Van Damma je aj toto dosť zlé a spomínam si, že ako jeho veľký fanúšik tých 12 rokov ago, som bol s tohoto celkom sklamaný. Netúšim teda pre koho je to určené, lebo ambície zaujať staršie publikum ako 12 ročných to veru nemá. A zase naopak pre tých mladších krvilačných je to suché. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pod produkčními křídly Marka DiSalleho vznikla třetí spolupráce s bruselským atletem, přičemž po Krvavém sportu si DiSalle s Kicboxerem osahal i režii. Jean-Claude tu představuje detektiva, kterého posílají v utajení do věznice (je z kanadského Québecu, takže by ho nikdo neměl poznat – ovšem co dělal ten poslední víc než rok od dopadení nebezpečného zabijáka, je záhadou). Samozřejmě to tam nebude mít snadné, se sadistickými bachaři nevyjímaje. Když v devadesátých letech netahali Van Damma z bryndy Asiaté (Tsui Hark, Ringo Lam či John Woo) nebo několik řemeslně vymazlených kousků (Dvojitý zásah), otravoval v látkách ještě béčkovějších, než bychom si přáli. Producentům těchhle fláků se mnozí možná za zády potutelně smáli, oni však dokázali oslovit akčního diváka a pořádně na něm rejžovat. Tenhle kus má svou atmosféru, několik průměrných bojových sekvencí a belgické poznávací znaky jako kop s otočkou i charakterní neherectví. Víc asi nikdo moc nečeká. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Louis Burke pracuje ako inšpektor kanadskej jazdnej polície. Dostane ponuku od svojich nadriadených, aby sa v utajení infiltroval medzi trestancov v jednej z najprísnejších amerických väzníc. Už dlhšiu dobu sa tam hromadia záhadné, neobjasnené a nevyšetrené úmrtia väzňov. Louis prijme túto misiu a nastúpi do nápravného zariadenia ako jeden z odsúdených zločincov. Postupne zisťuje, že vraždy väzňov má na svedomí personál väznice, ktorý je zapojený do obchodu s ľudskými orgánmi. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mozna lacinej film ale plnej souboju brutality a temny atmosfery finalni fight JCVD z doslova nesmrtelnym zabijakem Kilpatrickem pak nema chybu skoda pribehu co vubec nedava smysl ale jinak uchazejici rezba ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu Kickboxera se stává přesně to, co se stát prostě muselo. Van Damme se dostává k ambicióznějším filmům, tedy s příběhem a není to tedy jen o tom že umí skvělé otočky a soupeř mu roztrhá tričko, aby na nás vybafly jeho svaly. Příběh ve Smrtícím zatykači má na svědomí jistý David S. Goyer, který je spoluzodpovědný za nejlepší komiks všech dob Temný rytíř. Musím říct, že minimálně hodinku mě tahle věznice bavila hodně slušně, bohužel se vzpourou to jde celé tak nějak dolů. Záporák je docela fajn, Sandman patří k tomu lepšímu co se VanDammovkách kdy objevilo. Krásná Cynthia Gibb také potěší. Tímhle filmem pro mě končí malinké produkce tohoto herce a dále se už pojede ve větším. PS: Film mě ve své době minul, ale už jsem jej stačil vidět určitě 4x o nějakou tu dekádu později, takže jsem tento nepatrný nedostatek částečně odboural. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V rámci Van Dammovy filmografie se určitě nejedná o nejhorší počin, avšak ani zdaleka pro mě nedosahuje kvalit Krvavého sportu, Kickboxera, Univerzálního vojáka, Dvojitého zásahu, Náhlé smrti či Kontrabandu. Podruhé bych si jej už nepustil, avšak je klidně možné, že vidět Smrtící zatykač prvně v nějakých 8-12 letech, byl bych z něj nadšený a v dnešních časech bych ho považoval za nostalgickou klasiku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých prvých Žán Klodových filmov po tom, čo sa preslávil Kickboxerom a Krvavým športom mi síce v dobe minulej ušiel ale už som to dobehol. V base sa ocitol aj Sly aj Arnie a tak je čas uväzniť aj belgickú pumu, ktorá vždy prekvapí svojich protivníkov kopom s otočky. Tu je tých kopov viac, čo ma ako jeho fanúšika celkom teší a dobre sa to pozeralo. Bavilo ma aj prostredie väzenia a aj keď väčšinu filmu je tu JCVD skôr ako detektív, druha polka a hlavne finále už priniesla to pravé orechové. 65% - 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Prostředí 5/10/// +akční a kopací Van Damme, částečně atmosféra vězení -málo akce, chtělo by to i více napětí, průměrný scénář/// Obyčejné vězeňské drama, kde hodný policajt jde natajno dělat mukla a už v tu chvíli divák ví, že to nebude jen tak. Později Van Damme natočil film z podobného prostředí (Peklo) a dopadlo to mnohem lépe. Tady je poznat že se jedná o starší film a s těmi dnešními už se nemůže vůbec měřit./// Celkem 52%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je lacinej a dost béčkovitej, ale mě to vůbec nevadí. 2/3 filmu vysoké napětí ve věznici, kde mě bavilo pozorovat prostředí věznice a chování věznů a dozorců. Tato část obsahovala jen omezenou akci (párkrát se Van Damme dost předvedl v karate). Tato neakční část mě rozhodně bavila, žádný větší problém jsem neměl. 3/3 filmu je už konečně akčnější, kde je mimořádný souboj Van Damme proti svému úhlavnímu nepříteli. Hudba je docela slušná. Film mě překvapil, určitě to není jen na jedno shlédnutí. Celkově hodnotím na 78% = **** ()

Reklama

Reklama