Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. Výborný a naprosto zásadní akčňák JCVD. K zajímavosti patří obsazení 6-ti násobné Miss Olympia Cory Everson (nar. 1959) do role záporačky, Kary. Byla to pro ni první "větší" filmová role a docela se blýskla. Bohužel v dalších letech, pomineme-li epizodní účasti v několika seriálech, stojí za zmínku snad jen role v akčních béčkách BALLISTIC (1995) a FELONY (1995). Malou útěchou jí tak může být podobný osud její svalnaté konkurentky Rachel McLish. Ta to dotáhla po výrazné roli v ŽELEZNÝ OREL 3 (1992) alespoň na hlavní roli v dalším akčním béčku RAVEN HAWK (1996). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si nemohl pořádně zvyknout, ale na konec jsem spokojen. Je to takovej akční bonus, že se na obrazovkách ukážou hned dva Van Dammové a o zábavu máte postaráno. Akce je tu celkem dost, i hlášky jsou super. Je to další pecka s JCVD tentokrát v dojitém provedení > Já jsem velmi úchvácen:-) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě jednoznačně nejlepší Van Dammův film. Neskutečná atmosféra počátku 90.let, výtečná choreografie soubojů, které jsou krvavé, brutální a přehledné. Na akční béčko fajn příběh i scénář, démonický Bolo a výtečný Van Damme, který jako zlejší dvojče Alex naprosto exceluje. Plus neskutečně píchatelná Cory Everson. Kdyby se Jean držel furt takových filmů, brutálních a točených v Hongkongu, mohl si udržet status akční legendy. Jenže 90. léta jsou pryč a vrátit se to nedá, evidentně už ani filmově. 100%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný akční film, kde je hlavní záporák asi tak stokrát charizmatičtější než oba dva hlavní hrdinové dohromady. Pokud si odmyslím některé otřesné vizuální efekty (především když se dva Van Dammové objeví na plátně současně), tak tu máme typický příběh pomsty, který se snaží mít atmosféru východu, ovšem ani zdaleka se to nedaří. Lettich je béčkař který neví kudy kam. Kdyby byl film čistokrevný Hongkong, věřím že by byla kvalita výš, ale to by tam už s největší pravděpodobností nehrál baleťák Jean. Bolo Yeung je prvotřídní borec. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Pořádně nevím proč, ale trik s dvojením herců a hraním dvojčat byl na začátku devadesátek velmi populární. vyzkoušel si to Jean a o rok později i Jackie. Oba vždy s důrazem na protichůdnost postav, které ve filmu hráli. Zpětně nutno dodat, že Jackiemu se jeho počin povedl lépe. Jeanův kousek je ale pořád velmi dobré akční béčko ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)
  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama