Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Jako jo, dá se. Film je dějově slušně rozehraný a dohraný. Problém je ve středových pasážích. Jednak je tu přítomné výrazné hluché místo na ostrově. A pak se tu najde několik akčních scén, které nejsou moc zábavné - spíše pomalé a toporné ( zejména přestřelky). Van Dammovo herectví je v rámci možností dostačující. Svým způsobem musím před ním smeknout, protože v kontextu akčního filmu a hereckého umu představitelů akčních figur jde o akt dosti ojedinělý. Postavy vytěžily jeho tehdejší herecké schopnosti na maximum. Byť jsou oba bratři typově odstíněni docela tupým způsobem, Van Dammovi se daří vytvořit dvě odlišné, plnokrevné figury. Lepší je jednoznačně v poloze Alex. Zajímavé je, že v momentech, kde se Lettich snaží Van Dammovu dvojpřítomnost - nepřítomnost ochcat střihem, funguje to lépe, než v místech, kde jsou obě postavy ostentativně trikově nacpané do jednoho záběru. Tyto momenty mají spíše tendenci na sebe nevhodně upozorňovat a atrakčně zcizovat ve smyslu "koukněte se, on je tam dvakrát"....více zde...http://blacklsays.blogspot.cz/2012/08/dvakrat-sheldon-lettich-dvojity-zasah.html ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych arenovkach Van Damme konecne natocil regulerny akcny film s ktorym chcel dobit kinoligu a tak si dal na nom zalezat. Spojil to najlepsie z minulych filmov. Zaujimavy pribeh s kvalitnou akciou. Van Damme tu konecne podava aj solidny vykon. Dostatocne sa mu podarilo odlisit elegantneho Chada od drsneho Alexa a je radost na neho pozerat v obidvoch polohach. V akcii si konecne vyskusal okrem bitiek aj prestrelky. V scene ked striela z dvoch pištolí naraz sa neda nespomenut na klasicke Wooovky s Chow Yun-Fatom. Dokonca aj to obligatne paratko ma Alex neraz v hube. Coolovosti Wooovych prestreliek to zdaleka nedosahuje, ale na USA produkciu je to slusna napodobenina. Rovnako dobre dopadli bitky. Choreografia sice nie je nejak extra komplikovana a suboje su väcsinou kratke, ale to co Van Damme predvedie je natocene kvalitne a jeho suboj s Bolom znova stoji za to. Celkovo sa velmi vydaril casting. Dvojnasobna davka Van Damme = dvojnasobna zabava, dalej mentor Geoffrey Lewis v ulohe v ktorej ho mam zo vsetkych filmov kde hral najradsej, skveli slizkí zaporaci a hlavne ich pôsobiví poskoci. Bola som uz spominal. Tentokrat ma aj hnusnu jazvu na xichte co mu doda na demonickosti a ze pocas bitky znova zapozuje s obnazenymi kozami ani nie je potrebne spominat. Dalsou skvelou volbou bola namakana Cory Everson. V bitkach bola sice slaba, ale bolo radostou na nu pozerat kazdu sekundu. Potesi aj, ze pri erotickej scene blondate bimbo Alonna Shaw nezabudne ukazat kozy. Na to v minulych Van Dammovych arenovkach zabudli a poriadne ma to sralo. A nakoniec pochvalim este exoticke prostredie Hong Kongu, ktore sa mi vzdy pacilo, takze tu mame dodnes velmi dobre fungujucu Van Dammovku, ktoru by som sa kludne odvazil oznacit za klasiku. 8/10. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Výborná akční klasika z 90. let, která podle mě patří k nejlepším filmům JCVD. V tomto akčním filmu hraje Jean Claude dvojroli, kdysi násilně odloučených dvojčat Wágnerových, kterým Zhangova mafie spolu s Griffinem zavraždila v Hongkongu rodiče. Zatímco Chada odveze bodyguard Wagnerových Frank do L.A. a vychová ho jako svého synovce, Alex se ocitne v sirotčinci a vyroste z něj překupník a drsný chlapík. Po 25. letech vezme Frank Chada zpět do Hongkongu, kde vyhledá Alexe a cesta za pomstou může začít... Ve filmu hraje i můj oblíbenec Bolo Yeung, se kterým má Van Damme luxusní souboj. Ve filmu je spousta pěkných akčních scén a povedené souboje. Tento film mám rád s původním dabingem od panasonicu, který se nachází i na DVD a BD. Za mě jasných 100% :) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si nemohl pořádně zvyknout, ale na konec jsem spokojen. Je to takovej akční bonus, že se na obrazovkách ukážou hned dva Van Dammové a o zábavu máte postaráno. Akce je tu celkem dost, i hlášky jsou super. Je to další pecka s JCVD tentokrát v dojitém provedení > Já jsem velmi úchvácen:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože som dnes opitý. Ale zajtra budem triezvy a on bude stále dosratý kretén.“ K úcte k 80. rokom musím priznať, že od JCVD mám paradoxne radšej skôr filmy z nasledujúceho desaťročia. Nič proti KARATE TIGER, KRVAVÉMU ŠPORTU, KICKBOXEROVI, KYBORGOVI a LEVIEMU SRDCU, ale po filmárskej a diváckej stránke sa mi zdajú zaujímavejšie skôr veci ako UNIVERZÁLNY VOJAK, ŽIVÝ TERČ, DOUBLE TEAM a na začiatku 90. rokov Sheldonom Lettichom (LEVIE SRDCE) nakrútený DVOJITÝ ZÁSAH. Posledne menovaný sa belgickej pume páčil natoľko, že sa po rokoch k téme dvojičiek ešte raz nepriamo vrátila (MAXIMÁLNYM RIZIKOM Ringo Lama). DVOJITÝ ZÁSAH ponúka jednu z mála možností Van Dammeovi predviesť herecké schopnosti. Čiže jedna z dvojičiek je agresívna, fajčí, pije a nadáva a druhá je pekne oblečená, učí ženy aerobick vo fialových elasťákoch, nepije a nosí hodvábne slipy. JCVD sa okrem scenára podieľal (s Moshe Diamantom) i na produkcii a výsledkom je poctivo priemerná, zručne nakrútená i herecky obsadená a po stránke choreografie akcie dobre zvládnutá jednoduchá zábava, ktorá uspokojí fanúšikov poctivých ručných bitiek bez počítačových efektov. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Ve jedné ze scéně, Alex (Jean-Claude Van Damme) popadne dvě láhve od alkoholu a praští s nimi protivníka do obličeje. O chvíli později ho však praští ještě třetí flaškou. (Chris Masters)

Reklama

Reklama