Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Recenze (345)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Říkám to poměrně často, ale dobrý "hongkong" s amíky prostě nenatočíte. Do tohoto snímku se přimíchalo ještě trochu toho "dramatického" elementu pomsty dvou po x letech naleznuvších se bratří, ale výsledek opravdu nic moc. Byly doby, kdy jsem tenhle kousek považoval za vrchol žánru, ale jediné na co jsem v tomhle ohledu během let nezměnil názor, je Bolo Yeung;) PS: 26. 2. 2009 jsem to náhodou viděl v televizi a s čistou hlavou a odstupem musím říct, že logiku to opravdu skoro nemá, herecké výkony jsou děsné a akční scény - až na monstrbitku s klasikem Bolo Yeungem, který si zaslouží samostatnou hvězdu za prezentaci a umělecký dojem - se snaží vypadat efektně s nějakým tím dobrým záběrem, ale moc jim to nejde, takže ta druhá hvězda je vážně jen z nostalgie...no, možná trošku i za velmi kočičkoidní Alonnu Shaw alias Danielle...ale to je vlastně taky nostalgie:) Takže jo, 40% a myslím, že to bylo vážně naposledy, co jsem se na Double Impact díval. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu by se pro Van Damma nenašla v Hollywoodu nějaká jiná práce, než kopání kaskadérů a komparzistů? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Van Damme na dvakrát a film z mládí, na který jsem úplně hrozivě zapomněl. Každopádně jsem si vzpomněl během sledování filmů s Van Dammem, co tu nemám ohodnocené a okamžitě jsem mu vpálil plnou palbu. V případě vzpomínek se ani na nic jiného nehraje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro JCVD jsem ve své době (čti době pirátských vhsek dabovaných jedním hlasem s nulovou intonací;-)) měl slabost nejen já, ale většina naší rodiny. Roky ubíhaly a jeho status se v mých očích měnil, ale některé jeho "legendární" filmy prostě zůstanou součástí dětství navždy. A tady je ho dvojnásobek:). ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::: Spolu s Lvím srdcem jsem jako dítě tuhle Van Dammovinu měl nejraději !!! ::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Arthur Kempel: 1. Overture ,2. Dead Ringers ,3. The Brother's Revenge ,4. I Miss You ,5. Battle at Sea ,6. Causeway Bay ,7. The Other Side of the World ,8. Hong Kong Pursuit ,9. Zang's Offer ,10. The Brother's Reunion ,11. End Title ,12. Feel the Impact - GEN ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože som dnes opitý. Ale zajtra budem triezvy a on bude stále dosratý kretén.“ K úcte k 80. rokom musím priznať, že od JCVD mám paradoxne radšej skôr filmy z nasledujúceho desaťročia. Nič proti KARATE TIGER, KRVAVÉMU ŠPORTU, KICKBOXEROVI, KYBORGOVI a LEVIEMU SRDCU, ale po filmárskej a diváckej stránke sa mi zdajú zaujímavejšie skôr veci ako UNIVERZÁLNY VOJAK, ŽIVÝ TERČ, DOUBLE TEAM a na začiatku 90. rokov Sheldonom Lettichom (LEVIE SRDCE) nakrútený DVOJITÝ ZÁSAH. Posledne menovaný sa belgickej pume páčil natoľko, že sa po rokoch k téme dvojičiek ešte raz nepriamo vrátila (MAXIMÁLNYM RIZIKOM Ringo Lama). DVOJITÝ ZÁSAH ponúka jednu z mála možností Van Dammeovi predviesť herecké schopnosti. Čiže jedna z dvojičiek je agresívna, fajčí, pije a nadáva a druhá je pekne oblečená, učí ženy aerobick vo fialových elasťákoch, nepije a nosí hodvábne slipy. JCVD sa okrem scenára podieľal (s Moshe Diamantom) i na produkcii a výsledkom je poctivo priemerná, zručne nakrútená i herecky obsadená a po stránke choreografie akcie dobre zvládnutá jednoduchá zábava, ktorá uspokojí fanúšikov poctivých ručných bitiek bez počítačových efektov. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nezdolný mistr karate a roznožek ve své nejikoničtější roli aneb jediné, co může být lepší než Van Damme, je dvojitá porce Van Damma. Film, kde ztvárnil dvojroli rozdělených dvojčat, které v dospělosti znovu spojí pomsta na mafiánech, kteří zabili jejich rodiče, vznikl v době, kdy se belgický rodák už prosadil v béčkových amerických produkcích věhlasné firmy na brakové sny Cannon Films a měl nakročeno k áčkovým výšinám. Vedle ambiciózní premisy navíc film zasazený do Hongkongu nabízel nejen exotické prostředí, ale především spojoval hollywoodské řemeslo s kaskadérskými a bojovými profesionály tehdejší britské kolonie. S nimi ostatně Van Damme spolupracoval už na svém průlomovém snímku Krvavý sport. Ikonický záporák z tohoto VHS hitu, hongkongský kulturista a praktikant bojových umění Bolo Yeung, si v Dvojitém zápasu dal s Van Dammem filmovou odvetu v neméně ikonickém duelu. Stranou fanouškovských superlativů je ovšem třeba přiznat, že na akčních scénách je bohužel evidentní, že byly dílem amerického štábu. Právě v porovnání s dobovou špičkou, ale i třeba jen průměrem hongkongské akce se "Dvojitý zásah" ukazuje jako hodně marná podívaná, kterou nad vodou drží právě a především její ústředí dvojnásobná dávka Van Damma. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byla spousta akčních filmů, na které jsem jako malý kluk koukal s pusou dokořán, při soubojích zatínal pěstičky a škubal s sebou, jako kdybych sám chtěl někoho nakopnout. Tenhle byl jedním z nich. Oblíbený akční hrdina zde byl navíc zdvojnásoben! Nespočet vystřílených zásobníků, imponující záporáci a hlavně mistr roznožek, sympatický a nabušený Jean Claude! To bývalo ve škole řečí... "Van Damme vyskočí 4 metry do vzduchu... Van Damme udělá 60 kliků na jedný ruce..." Strašně jsme tuhle akční ikonu zveličovali. Co mi na Dvojitém zásahu učarovalo dále?? Výborný Bolo Young (ten si do těch svalů snad foukal vzduch), hbitý týpek s ostruhami na kovbojských botách, svalnatá držitelka 6-ti titulů Mrs Olympia Cory Everson, Geoffrey Lewis coby houževnatý a dobrácký Frank, zpomalovačky soubojů, duel bratrů a dialog: "Tvoje odpověď?? Hm??..." "Jdi do prdele!" Nostalgické 4 hvězdy. 30 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Klep klep. "Kdo tam?" "Jean-Claude Van Damme!" "Fajn, vypadněte všichni čtyři!" Tady sice byli jen dva, ale na to, abych se modlila za rychlý konec, to úplně stačilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu." Nostalgických vandammovek mám rád několik a tahle vždycky patřila k mým nejoblíbenějším. Nikoli proto, že by Van Damme dokázal svým charakterním herectvím dokonale odlišit Alexe od Chada, protože na to stačí účes, ale proto, že jeho roznožky mě nikdy neomrzí, že naivní mafiánský příběh v béčkovém světě bez obtíží funguje, že Corinna Everson nádherně škrtí stehny a zejména pro způsob, kterým dokáže zjizvený sympaťák Bolo Yeung házet sudy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Akorát dvojitá nuda. Nezajímavá akce, nula nadhledu nebo humoru a subjektivně dvojnásobná stopáž. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude tu hrá obe dvojičky (preto dve hviezdičky), možno keby hral pätorčatá, tak dám aj päť hviezdičiek. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela slušná béčková akce od Van Damma. Neni to žádnej zázrak, prostě dostačující příběh, pár soubojů při kterých Van Damm seřeže par šmejdů a nakonec si to rozdá ve finiši s elitním záporákem Bolo Yeungem, kterej párkrát pohodí kozama a pak chcípne ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po vlně buddy movies v osmdesátkách si na začátku devadesátek natočil jednu i van Damme - sám se sebou. Zatímco jeho karate a kickboxerské bijáky mě nebavily, tohle už bylo podle mého gusta. Zábavný námět s dvojčaty, kdy si dal van Damme přesvědčivě hlavně drsňáka Alexe, vyvážený mix karate, střelby a výbuchů jištěný solidním rozpočtem (16 milionů, předchozí van Dammeho Leon jen 6), nadsázka a dobrý záporák v podání Bolo Yeunga. Najdeme tu van Dammovu historicky první milostnou scénu, pojatou docela originálně jako opileckou představu v záchvatu žárlivosti (i když mě osobně mnohem víc zaujala osobní prohlídka Alonny Shaw sexy zabijačkou Karou) a JCVD si to tu poprvé rozdal se ženou i v boji a samozřejmě se porval i sám se sebou! Takže slušné akční béčko, kterým se van Damme odstřihnul od bezduchých mlátiček ke koukatelným filmům (a zajímavým režisérům) jako Univerzální voják nebo Živý terč. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Twin brothers torn apart by violence. On a mission of revenge. One packs a punch. One packs a piece. Together they deliver… Plakát na Double Impact s tímto textem mi donedávna visel nad postelí, ale to jen proto, že šel špatně strhnout. Opravdu! Pružný Belgičan, nezbytná roznožka, pevné hýžďové půlky - to všechno násobeno dvěma! Škoda jen, že Bolo Yeung je na ně sám.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Strašná hovězina, která kdyby se vykašlala na snahy (opravdu jen snahy) o psychologii, vsadila přímočaře na bruselskou svalovinu a přišla o 20 minut stopáže, mohla být i nadprůměrnou bezmozkovou zábavou na novácké noční maratony. Takhle 5/10 s guilty pleasure potenciálem pro ty, kteří si na JCVD fanouškovsky ujíždějí. "Splits... no problem." ()

Reklama

Reklama